علمی فناوری 09:20 - 27 مهر 1399

بارش شهابی جباری را سه شنبه و چهارشنبه در آسمان تاریک رصد کنید

احسان مهرجو کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هرساله بارش شهابی جباری از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان فعال است و در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه به اوج خود می رسد.

وی با اشاره به ZHR یا نرخ سرسویی این بارش شهابی که هر سال از مهر ماه تا اواسط آبان ماه رخ می دهد، گفت: بارش شهابی جباری را می توان در اوج خود و در آسمان کاملا تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوریکه در شرایط ایده آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است.

مهرجو با بیان اینکه کانون این بارش صورت فلکی جبار است، خاطرنشان کرد: منشا این بارش شهابی ذرات به جای مانده از دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می ماند.

کارشناس نجوم با بیان اینکه آخرین بار این دنباله دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است، بیان کرد: از این رو می توان گفت که در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانیکه این دنباله دار از کنار خورشید عبور می کند فشار تابش خورشید باعث می شود که بخش هایی از دنباله دار به صورت ذره هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.

مهرجو با بیان اینکه هر ساله شدت این ذرات کم و کمتر می شود، عنوان کرد: برای رصد بهتر این بارش شهابی جباری امسال لازم است که حتما در آسمان تاریک باشیم و کانون بارش یعنی صورت فلکی جبار را مشاهده کنیم.

وی عنوان کرد: معمولا مشاهده بارش های شهابی، به عرض جغرافیایی ناظر بستگی ندارد و از هر کجای کره زمین به شرط داشتن آسمانی تاریک و با آلودگی نوری کم می توان این پدیده جذاب را مشاهده کرد.


10767952
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان پلتفرمی مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده که قادر است کلیه تکالیف مالیاتی کسب‌وکارها را مدیریت کند، مشاوره مالیاتی ارائه دهد و اطلاعات را مستقیماً به سامانه‌های رسمی ارسال کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معروف است که می‌گویند کسانی خوابشان نمی‌برد در ذهن خود شروع به شمردن گوسفندان کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روغن بابونه یک مسکن طبیعی برای رفع سردرد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با دستیابی متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان به فناوری تولید افزودنی جدید برای پلیمرهای رندوم (PPR)، نیاز کشور به واردات این ماده برطرف شد و سالانه دست‌کم ۵۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی راهکاری مناسب برای مقابله با نفخ ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک فوق تخصص ریه، بیماری آنفلوانزا یک بیماری حاد نیست و عموم بیماران با انجام درمان ساده بهبود پیدا می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور، سنین ۵ تا ۱۴ سال را بیشترین گروه در معرض خطر سویه جدید این بیماری خواند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت گفت: پویش «من هم تست HIV می‌دهم» از ۲۰ آبان ماه در کشور آغاز شده و تا ۲۰ آذر ماه ادامه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه ماژولار اندازه‌گیری زاویه تماس و کشش سطحی مجهز به هوش مصنوعی شدند؛ دستگاهی که بر پایه استاندارد جهانی ۱۹۴۳ طراحی شده و توان رقابت با نمونه‌های مطرح آلمانی، آمریکایی و کره‌ای را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اقدامات خوبی در ارتباط با کنترل HIV در ایران صورت گرفته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است