علمی فناوری 09:20 - 27 مهر 1399

بارش شهابی جباری را سه شنبه و چهارشنبه در آسمان تاریک رصد کنید

احسان مهرجو کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هرساله بارش شهابی جباری از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان فعال است و در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه به اوج خود می رسد.

وی با اشاره به ZHR یا نرخ سرسویی این بارش شهابی که هر سال از مهر ماه تا اواسط آبان ماه رخ می دهد، گفت: بارش شهابی جباری را می توان در اوج خود و در آسمان کاملا تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوریکه در شرایط ایده آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است.

مهرجو با بیان اینکه کانون این بارش صورت فلکی جبار است، خاطرنشان کرد: منشا این بارش شهابی ذرات به جای مانده از دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می ماند.

کارشناس نجوم با بیان اینکه آخرین بار این دنباله دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است، بیان کرد: از این رو می توان گفت که در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانیکه این دنباله دار از کنار خورشید عبور می کند فشار تابش خورشید باعث می شود که بخش هایی از دنباله دار به صورت ذره هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.

مهرجو با بیان اینکه هر ساله شدت این ذرات کم و کمتر می شود، عنوان کرد: برای رصد بهتر این بارش شهابی جباری امسال لازم است که حتما در آسمان تاریک باشیم و کانون بارش یعنی صورت فلکی جبار را مشاهده کنیم.

وی عنوان کرد: معمولا مشاهده بارش های شهابی، به عرض جغرافیایی ناظر بستگی ندارد و از هر کجای کره زمین به شرط داشتن آسمانی تاریک و با آلودگی نوری کم می توان این پدیده جذاب را مشاهده کرد.


10767952
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک فلوشیپ فوق‌تخصصی پا و مچ پا، ماساژ درمانی پا اگرچه در اغلب موارد بی‌خطر است، اما در صورت ابتلا به ترومبوز ورید عمقی می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش گفت: آزمون جذب نیروی خدماتی امسال  برای  جذب ۷۳۰۰ نفر برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج «رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان Times Higher Education ۲۰۲۶» از تحولی تدریجی، اما معنادار در نقشه آموزش عالی جهان حکایت دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با اعلام تعطیلی استان تهران در روز شنبه چهارم بهمن، تعدادی از دانشگاه‌ها آزمون‌های حضوری دانشجویان تحصیلات تکمیلی را لغو کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آموزش‌وپرورش شهر تهران اعلام کرد: مدارس تهران به‌دنبال تداوم سرمای هوا؛ روز شنبه ۴ بهمن غیرحضوری شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است