اقتصادی 16:19 - 30 بهمن 1398

مذاکرات دستمزد کارگران جدی‌تر شد/آغاز استخراج هزینه ماهیانه زندگی

به گزارش خبرنگار مهر، کمیته دستمزد شورای عالی کار، عصر امروز (چهارشنبه ۳۰ بهمن) با دستور کار تعیین هزینه معیشت سال ۹۸ با حضور نمایندگان کارگری، کارفرمایی و وزارت کار تشکیل جلسه می‌دهد.

هزینه سبد معیشت کارگران با استناد به گزارشات مرکز آمار از آخرین قیمت اقلام و تورم کالاها تعیین می‌شود و به عنوان ورودی جلسات دستمزد سال آینده کارگران خواهد بود.

بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، دستمزد سالانه کارگران باید با توجه به نرخ تورم به اندازی باشد که زندگی یک خانواده کارگری را تأمین کند.

نمایندگان کارگری بر این باورند در حال حاضر دستمزد فقط ۳۰ درصد از هزینه‌های زندگی کارگران را پوشش می‌دهد و فاصله دستمزد تا معیشت حدود ۷۰ درصد است.

در سال گذشته هزینه معیشت خانوار ۳.۳ نفره کارگری سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان و حداقل دستمزد کارگران نیز یک میلیون و ۵۱۶ هزار تومان تعیین شد.

هزینه معیشت که در جلسه امروز کمیته دستمزد یا طی روزهای آینده نهایی می‌شود، به عنوان مبنای تعیین دستمزد در جلسات شورای عالی کار مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

بر این اساس، در ۲۸ اسفندماه سال گذشته پس از تشکیل چندین جلسه شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی، سرانجام دستمزد سال ۹۸ کارگران برای «حداقلی بگیران» (کارگرانی که در سال نخست ورود به بازار کار قرار دارند) با افزایش ۳۶.۵ درصدی، یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۸۸۲ تومان تعیین شد.

همچنین دستمزد کارگران دارای بیش از یکسال سابقه کار که تحت عنوان «سایر سطوح مزدی» شناخته می‌شوند، به میزان ۱۳ درصد نسبت به حقوق پایه ۹۷ به اضافه ۲۶۱ هزار ۱۱۸ تومان، افزایش یافت.

دستمزد سال آینده کارگران در روزهای پایانی اسفند در قالب چانه زنی نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت نهایی می‌شود.


10402023
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور گفت: طی روز‌های آتی پیش بینی می‌شود که میزان تحویل کالا به شرکت پشتیبانی امور دام از مرز یک میلیون تن نیز عبور کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی کشاورزان نسبت به تسریع در کشت دیم گندم و جو اقدام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از شنبه ۲۲ آذرماه شاهد اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین و حذف سهمیه های سوخت برای خودروهای وارداتی و دولتی و... به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز (بازار تکنولوژی و نوآوری) همزمان با همایش ملی «سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی» از ۱۵ تا ۱۹ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی پارس جنوبی در حال برگزاری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: تشدید بارش‌ها در بسیاری از نواحی کشور به ویژه شمال غرب را شاهد خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: دستور تخریب واحدی در پهنه‌های گسلی نداده‌ایم و فقط در ساخت و ساز‌های جدید اجازه ساخت نداده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار ۱۲۰ واحد درگیر بیماری شدند که در صورت عدم واکسیناسیون به موقع، تلفات این ویروس در حوزه دام سنگین به یک میلیون راس می‌رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شریعتمداری گفت:۶۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در ساخت داخل، ۱۰۱ میلیون دلار صرفه‌جویی خروج ارز حاصل شده است،
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با اصلاح مصوبه جدید بنزینی دولت، خودرو‌های صفرِ تولید داخل که قیمت کارخانه‌ای آنها کمتر از یک میلیارد تومان است، سهمیه بنزین دریافت خواهند کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر بهینه‌سازی انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پروژه‌های جمع‌آوری فلر و تنوع‌بخشی به سبد انرژی طی چهار سال اخیر، باعث شده ۱.۷ میلیون مترمکعب کاهش مصرف گاز داشته‌ایم

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است