علمی فناوری 16:12 - 11 آذر 1399
فناوری جدید به فضانوردان اجازه می‌دهد هنگام فرود در سیاره سرخ در سال ۲۰۳۳، آب نمک مریخ را به اکسیژن و سوخت تبدیل کنند.

تبدیل آب نمک مریخ به اکسیژن و سوخت با یک فناوری نوین

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، در مریخ آب وجود دارد اما قسمت عمده‌ای از آن یخ زده است و بقیه آن نیز با نمک مخلوط شده که این امر برای فضانوردان آینده که قرار است تا سال ۲۰۳۳ روی این سیاره فرود بیایند، بی‌فایده است.

اکنون گروهی از محققان "دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس"(Washington University in St. Louise) سیستمی را ایجاد کرده‌اند که آب غیرقابل استفاده را به سوخت و اکسیژن تبدیل می‌کند.

این سیستم از الکتریسیته برای تبدیل آب شور به اکسیژن و هیدروژن استفاده می‌کند و مشخص شده است که می‌تواند در جو مریخ در دمای منفی ۳۳ درجه فارنهایت نیز کار کند.

این الکترولیزر آب نمک، ۲۵ برابر بیشتر از فناوری ناسا موسوم به "MOXIE" که ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ همراه کاوشگر مریخ۲۰۲۰(Mars ۲۰۲۰) پرتاب شد و هدف آن تولید مقدار کمی اکسیژن در مریخ است، اکسیژن تولید می‌کند.

"ویجی رامانی"(Vijay Ramani) از دانشگاه واشنگتن گفت: این فناوری به همان اندازه که در مریخ مفید است در کره زمین نیز مفید است چرا که می‌تواند اقیانوس‌ها را به عنوان یک منبع اکسیژن و سوخت مناسب تبدیل کند.

به گزارش سایت "اینورس"(Inverse)، این دستگاه دارای دو قسمت در اطراف خود است که یکی از بخش‌ها آب را جدا می‌کند تا یون هیدروکسیل ایجاد کند و دیگری مجدد آب را برای تولید اکسیژن جدا می‌کند.

گرچه این فناوری در حال حاضر روی زمین درست شده است اما هزینه بر است و احتمالا نخواهد توانست در برابر دمای انجماد مریخ مقاومت ‌کند.

رامانی و دیگر محققان این مطالعه تصمیم گرفتند نسخه قابل حمل این فناوری را بسازند که به طور مداوم و بدون نیاز به گرم کردن یا تصفیه منبع آب بتواند در سیاره سرخ کار کند.

"شیهاری سانکاراسبرامانیان"(Shrihari Sankarasubramanian) دانشمند تحقیقاتی و اولین نویسنده مطالعه، گفت: پرکلرات محلول در آب( به اصطلاح ناخالصی) در واقع در یک محیط مانند مریخ کاربردی است زیرا از یخ زدگی آب جلوگیری می‌کنند و همچنین با کاهش مقاومت الکتریکی عملکرد سیستم الکترولیزر را بهبود می‌بخشند.

این تحقیق حاصل داده‌های "کاوشگر مریخ فینیکس"(Phoenix Mars Lander) ناسا است که در سال ۲۰۰۸ مریخ را لمس کرد.

دانشمندان می‌دانند که برای زندگی در مریخ، حتی به طور موقت، فضانوردان باید برخی از نیازهای خود به ویژه اکسیژن برای تنفس و سوخت برای سفر به زمین یا فراتر از آن را در سیاره سرخ تولید کنند.

مریخ نورد استقامت ناسا در حال حاضر با حمل ابزارهایی که از الکترولیز در دمای بالا استفاده می‌کنند، در حال سفر به سوی مریخ است. محققان امیدوارند بتوانند در آینده برای توسعه بیشتر این سیستم با ناسا همکاری کنند.

انتهای پیام


10836467
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران بر لزوم بازنگری و به‌روز‌رسانی برنامه صنعت فضایی کشور تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام شرکت گوگل، اکنون نقشه‌های گوگل از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی در دسترس بودن ایستگاه‌های شارژ و شارژر‌های خودرو‌های برقی استفاده خواهند کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اورژانس استان تهران در پی اظهارات مطرح شده از سوی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه سیصد و هفتاد و دوم شورا، توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «یان لکان «(Yann LeCun) دانشمند ارشد هوش مصنوعی شرکت «متا» که مهم‌ترین فرد در توسعه هوش مصنوعی برای این شرکت بزرگ شناخته می‌شود، پس از ۱۲ سال می‌خواهد این شرکت را ترک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: نوسازی زیرساخت‌های آزمایشگاهی، هدایت اعتبارهای مالیاتی و سرمایه‌گذاری ۱۰۰ همتی در دو سال آینده، مسیر یک جهش بزرگ در اکوسیستم علم و فناوری کشور را هموار خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بازرگانی آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد: مجوز صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته، معادل حداکثر ۳۵ هزار تراشه بلک‌ول انویدیا را به دو شرکت در عربستان سعودی و امارات متحده عربی صادر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد بیشتر اسباب‌بازی‌های پلاستیکی در برزیل حاوی سطوح خطرناکی از فلزات سمی هستند که در برخی موارد تا ۱۵ برابر حد مجاز می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع‌رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آموکسی‌سیلین، سفکسیم و کوآموکسی‌کلاو به لحاظ ریالی جزو سه داروی پرفروش آنتی‌بیوتیک سال ۱۴۰۳ بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیروی خدماتی در مدارس سراسر کشور، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی ویژه سرایدار و نیروی خدماتی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بیماری‌های عفونی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: افزایش آمار ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در این فصل طبیعی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است