علمی فناوری 12:08 - 27 مهر 1397
دانشمندان "دانشگاه ییل"(Yale University) ایالات متحده آمریکا یک آزمایش خطای دید توسعه داده‌اند که آزمایش مذکور مغز را وادار به باور یک سناریوی شبیه‌سازی شده می‌کند.

فریب دادن مغز تنها با یک آزمایش+فیلم

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، در آزمایش خطای دیدی که توسط پژوهشگران دانشگاه ییل ایجاد شده است، دو نقطه روی یک "نقشه متحرک"(moving map) شهر توکیو قرار دارند و  به نظر می‌رسد که نقطه قرمز نقطه آبی را دنبال می‌کند اما طی آزمایش ناگهان، نقطه آبی شروع به تعقیب نقطه قرمز می‌کند.

سیستم بینایی ما طوری تنظیم شده است که ما بتوانیم در محیطی سه بعدی و سرشار از نور، سایه، رنگ، بافت و اشیا و اشکالی متنوع و متعدد در فواصل دور و نزدیک ببینیم. خطای دید به احساس دیدن تصاویری گفته می‌شود که فریبنده یا گمراه کننده هستند. در این حالت اطلاعاتی که بوسیله چشم جمع‌آوری شده و توسط مغز پردازش می‌گردد منجر به درک تصویری می‌شود که با واقعیت آن تصویر تطابق ندارد.

در این مطالعه پژوهشگران توضیح می‌دهند که همه این اتفاقات آنطور که افراد مشاهده می‌کنند، نیست.

در آزمایشی که پژوهشگران بر روی افراد انجام دادند، اکثر شرکت کنندگان بر این باور بودند که نقاط در حال تعقیب یکدیگر هستند.

در حالیکه این تفکر تنها به این دلیل است که این آزمایش در حال فریب دادن مغز افراد است.

در واقعیت، پژوهشگران از یک "انیمیشن متحرک"(looping animation) استفاده کردند تا نشان دهند نقاط قرمز و آبی در حال حرکت هستند.

اما در واقع  تنها نقشه پس زمینه برای ایجاد خطای دید در شرکت کنندگان در جهات مختلف، حرکت می‌کند.

پژوهشگران طی آزمایش، مسیر حرکت نقشه را عوض کردند تا در نظر شرکت کنندگان این طور به نظر رسد که نقاط خودشان جهت شان را عوض کرده‌اند.

پژوهشگران این مطاله گفتند: شرکت کنندگان تنها یک انیمیشن متحرک که شامل دو نقطه متحرک است را مشاهده می‌کنند اما در واقع نقشه‌ای متحرک از شهر توکیو پشت نقاط قرار گرفته است.

پژوهشگران در ادامه افزوند: خطای دید شرکت کنندگان در تشخیص جهت حرکت این نقاط نشان می‌دهد که چگونه می‌توان درک ذهنی افراد از یک موضوع را تغییر داد.

این آزمایش که "چه کسی، چه کسی را تعقیب می‌کند"('Who's Chasing Whom) نام دارد در آن برای به چالش کشیدن احساس ادراک مغز از شکل‌های ساده هندسی، استفاده شده است.

پژوهشگران بر این باورند که این آزمایش میزان انعطاف پذیری و درک مغز نسبت به اشیای بی جان را نشان می‌دهد.

پژوهشگران در انتها افزودند: آزمایش "چه کسی، چه کسی را تعقیب می‌کند" نشان می‌دهد که تنها تغییر نقشه پس زمینه یک آزمایش به اندازه ای قدرتمند است که می‌تواند، درک انسان را تغییر دهد.

این آزمایش خطای دید یکی از ۹ آزمایش راه یافته به مرحله پایانی "مسابقه بهترین خطای دید سال ۲۰۱۸" (۲۰۱۸ Best Illusion of the Year Contest) است و این مسابقه توسط "انجمن همبستگی عصبی" (Neural Correlate Society) انجام شده است.

انتهای پیام


9947306
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در جهانی که هر روز با بحران‌های مختلف رو‌به‌رو هستیم، استرس به یک جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست صندوق رفاه دانشجویان گفت: تعیین نرخ ژتون غذا و اجاره‌بهای خوابگاه دانشجویی سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ در دستور کار این صندوق قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جزئیات برنامه زمان‌بندی انتخاب واحد تکمیلی دوره تابستان دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خواب آلودگی در طول روز معضلی است که بسیاری از افراد را به خصوص در محل کار درگیر می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل در حال آزمایش روشی هوشمندانه‌تر برای مدیریت دانلود برنامه‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به جای دور انداختن شارژر‌های شکسته تلفن همراهتان، راه‌هایی برای استفاده مجدد از آنها وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چگونه می‌توان کودکان را از ابتلا به ذات الریه محافظت کرد؟
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در ماه ژوئیه (تیرماه) تعدادی طوفان ژئومغناطیسی رخ خواهد داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در هر شرایطی آموزش را ادامه خواهیم داد، گفت: برنامه ریزی‌ها را انجام دادیم که از مدرسه تلویزیونی ایران به عنوان بخش تکمیلی و تقویتی حوزه آموزش استفاده کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور دانشجویان، بر ایجاد فضای امن و مساعد برای تحصیل دانشجویان و ارتباط مستمر با آنها برای رفع چالش‌های روحی و روانی تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است