ورزشی 04:02 - 30 تیر 1397
یک متخصص پزشکی ورزشی معتقد است که زمانی می‌توانیم به افزایش مدال خود در بازی‌های آسیایی جاکارتا امیدوار باشیم که هدف‌گذاری‌ها سیستماتیک، برنامه‌ریزی‌ها علمی و رییس فدراسیون سابقه علمی و اجرایی در ورزش داشته باشد.

آهنجان: افزایش مدال‌آوری تنها با حضور متخصصان علمی در راس ورزش امکانپذیر است

شهرام آهنجان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در برهه کنونی بحث علمی شدن ورزش در کشورهای توسعه‌یافته یک اصل است و هر کشوری که به دنبال افزایش مدال و بهتر شدن جایگاه خود از نظر رنکینگ است، مباحث علمی را یک اصل مهم در ورزش دنبال می‌کند تا به موفقیت برسد.

وی گفت: شاید در گذشته با نگاه سنتی به ورزش موفقیت‌هایی حاصل می‌شد، اما الان تنها با اکتفا کردن به تجربیات سنتی نمی‌توان امید به افزایش مدال‌ها و بهتر شدن جایگاه در مسابقات حساس و مهم داشت، در حال حاضر در بیشتر رشته‌ها بویژه ورزش های تیمی برای آماده‌سازی ورزشکاران به صورت حرفه‌ای باید مهارت‌ها تحصصی و علمی باشد تا ورزشکار بتواند از قدرت بدنی بالایی برخوردار شود، در غیر این صورت شرایط خوبی نخواهد داشت.

رییس کمیته پزشکی ورزشی کنفدراسیون آسیا در ورزش‌های سه‌گانه خاطرنشان کرد: تا زمانی که هدف‌گذاری‌ها سیستماتیک نباشد و مباحث علمی به صورت تیمی در فدراسیون اجرا نشود، باز هم باید تنها به کسب دو یا چند مدال اکتفا کرد. اما اگر در کنار مربیان تکنیکی و تاکتیکی تیمی از متخصصان تغذیه، بدنسازی، روانشناسی، آمادگی جسمانی و.... نیز کنار تیم باشد، چنین دیدگاهی سبب می‌شود تا بازیکن خود را به سکوی قهرمانی نزدیک کند. متاسفانه هنوز در بسیاری از فدراسیون‌ها برنامه‌ریزی‌ها به صورت سنتی و غیرسیتماتیک است و تیم خوبی که هم در اجرا  و هم از نظر علمی برنامه‌ریزی قوی داشته باشد، وجود ندارد.

آهنجان تصریح کرد: بازیکن باید پایش سلامت از نظر آمادگی جسمانی، فیزیولوژیکی، روانی و ... داشته باشد تا روند رو به رشدی داشته باشد. در برخی از فدراسیون‌ها با حضور متخصصان علمی به این گونه مسائل توجه ویژه‌ای می‌شود و در برخی فدراسیون‌ها نگاهشان تنها در یک بعد و آن هم آماده‌سازی ورزشکار از نظر مهارت‌های بدنی و ارتقاء از نظر تکنیک و تاکتیک است. این عدم بی اعتمادی به متخصصان علمی به ویژه در راس مدیریت سبب شده تا به مرور زمان جایگاه قهرمانی خود را در آسیا و دنیا از دست بدهیم و تنها به شانس اکتفاء کنیم.

این متخصص پزشکی ورزشی در پایان گفت: ورود متخصصان آکادمیک و علمی به بدنه فدراسیون‌ها به ویژه راس مدیریت کمک‌ می‌کند تا تصمیم‌گیرها به صورت علمی، هدفمند و نتایج قابل‌قبولتر باشد. به هر صورت ورود متخصصان علمی به بدنه فدراسیون و تلفیق علم و ورزش نقش بسرایی در توسعه و پیشرفت ورزش قهرمانی در آینده خواهد داشت.

انتهای پیام


9848081
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار ورزشی

ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم ملی فوتسال قرقیزستان حریف افغانستان برای تعیین تیم پنجم جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم فوتسال تایلند توانست با برد برابر تاجیکستان، برای سومین بار به فینال جام ملت‌های آسیا برسد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان لیگ کشتی از برگزاری مسابقات لیگ بعد از المپیک خبر داد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» سایت فوتی رنکینگ سهمیه ایران را در مسابقات باشگاهی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ آسیا را اعلام کرد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» ایمانعلی‌زاده گفت: آینده‌سازان کشتی فرنگی در جام تختی مبارزه می‌کنند و تیم ملی امید را در این رقابت‌ها انتخاب می‌کنیم.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس گفت: برند معنوی قابل عرضه در هیچ بورسی نیست، اما متاسفانه این برند را فروختند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مسابقات مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی با انجام ۷ بازی امروز (جمعه ۷ اردیبهشت) برگزار می‌شود و تیم پرسپولیس به مصاف آلومینیوم می‌رود.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم بسکتبال شهرداری گرگان در نخستین دیدار فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا با نتیجه ۹۰ بر ۶۵ مقابل الریاضی لبنان شکست خورد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مهاجم تیم الاتحاد کلبا امارات احتمال دارد فصل آینده پیراهن استقلال تهران را بر تن کند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فدراسیون والیبال مصطفی کارخانه را به عنوان مشاور عالی فنی خود و دبیر کمیته فنی این فدراسیون انتخاب کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است