علمی فناوری 17:01 - 20 شهریور 1398
دستاورد محققان دانشگاه تهران؛
محققان دانشگاه تهران با ساخت میکروحباب‌های الکتریکی، نابودی سلول‌های سرطانی از طریق شیمی‌درمانی را تسهیل می‌کنند.

میکروحباب‌های الکتریکی به کمک بیماران سرطانی می‌آیند

به گزارش ایسنا، دکتر محمد عبدالاحد، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و همکاران پژوهشی وی با روشی نوین اقدام به تولید الکتریکی میکروحباب‌هایی کرده‌اند که با ایجاد حفره در سلول‌ها و نفوذپذیری آنها شیمی‌درمانی بیماران سرطانی را تسهیل می‌کند.

نتیجه تحقیقات این پژوهشگران در قالب مقاله‌ای علمی در مجله Advanced Healthcare Materials با ضریب اهمیت ۷ به چاپ رسیده است و به عنوان مقاله برگزیده صفحه جلد این مجله را به خود اختصاص داده است.



این مقاله که برای اولین بار روشی را بر پایه تولید الکتریکی میکروحباب‌ها در دارورسانی بهتر به تومورهای سرطانی معرفی می‌کند، تست‌های درون‌تنی روی مدل‌های حیوانی را با موفقیت به انجام رسانده است.

در این روش محققان با استفاده از یک سوزن سیلیکونی، میکروحباب‌هایی در ناحیه تومور ایجاد می‌کنند که این میکروحباب‌ها با استفاده از امواج اولتراسونیک به سمت سلول‌های سرطانی رانده شده و باعث ایجاد حفره در سلول‌ها و نفوذپذیری بیشتر آنها می‌شوند. ترکیب این تکنیک با روش معمول شیمی‌درمانی توانسته است میزان جذب داروی ضد سرطان را در ناحیه توموری به میزان قابل توجهی افزایش دهد که نتایج فاز حیوانی این تحقیق حاکی از ۸۵ درصد کاهش بیشتر در سایز تومور نسبت به حالتی است که فقط شیمی‌درمانی انجام شود. استفاده از این روش می‌تواند میزان دوز داروی تجویز شده به بیماران سرطانی را کاهش داده و در نتیجه از عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی بر بیمار بکاهد.

این تحقیق به سرپرستی دکتر عبدالاحد عضو هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه تهران با همکاری دکتر محمدعلی خیامیان، دانشجوی فوق دکتری وی در قالب تز دکتری مهندس اشکان زندی در رشته مهندسی الکترونیک- افزاره‌های میکرو و نانو انجام شده است.

انتهای پیام


10235038
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دوره‌های بحران آب و خشکسالی، جامعه معمولاً به‌دنبال توضیح‌های ساده و فوری برای پدیده‌های پیچیده اقلیمی می‌گردد. همین امر باعث می‌شود باورهایی شکل بگیرند که از نظر علمی پایه‌ای ندارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان کشف کرده‌اند که ذرات غبار کیهانی شناور در خلاء فضا، مانند کارخانه‌های شیمیایی میکروسکوپی عمل می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای که در مجله Molecular Nutrition Food Research منتشر شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن منظم آب پرتقال بر فعالیت ژن‌های مرتبط با سلامت قلب، متابولیسم و التهاب تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استفاده بیش از حد از تیک تاک و اینستاگرام باعث «پوسیدگی مغز» می‌شود!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی مصرف یک شربت را برای مقابله با سرماخوردگی پیشنهاد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان می‌گویند که دنباله‌دار 24 P/Schaumasse با نزدیک شدن به خورشید به سرعت در حال درخشان‌تر شدن است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از مردم اخیراً متوجه افزایش ریزش مو و کاهش سلامت مو شده‌اند و این امر باعث جست‌وجوی جدی برای یافتن علل اساسی این پدیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: از مجموع ۲ هزار و ۸۰۰ مجله وزارت علوم، یک هزار و ۹۰۰ عنوان نشریه در ISC نمایه می‌شود و دیگر مجلات واجد شرایط نیز تا پایان سال در مرکز داده‌های موسسه قرار خواهند گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران دانشگاه رازی، دانشگاه فرایبورگ، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و دانشگاه ویرجینیا کامنولث، موفق به توسعه حسگر بزاقی هوشمند برای تشخیص غیرتهاجمی زردی نوزادان شدند؛ بیماری‌ای که همچنان شایع‌ترین اختلال دوران نوزادی است و نیاز به ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مشکلات دستگاه گوارش ممکن است یک مسئله نادیده گرفته شده باشد که در دوران یائسگی رخ می‌دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است