علمی فناوری 17:01 - 20 شهریور 1398
دستاورد محققان دانشگاه تهران؛
محققان دانشگاه تهران با ساخت میکروحباب‌های الکتریکی، نابودی سلول‌های سرطانی از طریق شیمی‌درمانی را تسهیل می‌کنند.

میکروحباب‌های الکتریکی به کمک بیماران سرطانی می‌آیند

به گزارش ایسنا، دکتر محمد عبدالاحد، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و همکاران پژوهشی وی با روشی نوین اقدام به تولید الکتریکی میکروحباب‌هایی کرده‌اند که با ایجاد حفره در سلول‌ها و نفوذپذیری آنها شیمی‌درمانی بیماران سرطانی را تسهیل می‌کند.

نتیجه تحقیقات این پژوهشگران در قالب مقاله‌ای علمی در مجله Advanced Healthcare Materials با ضریب اهمیت ۷ به چاپ رسیده است و به عنوان مقاله برگزیده صفحه جلد این مجله را به خود اختصاص داده است.



این مقاله که برای اولین بار روشی را بر پایه تولید الکتریکی میکروحباب‌ها در دارورسانی بهتر به تومورهای سرطانی معرفی می‌کند، تست‌های درون‌تنی روی مدل‌های حیوانی را با موفقیت به انجام رسانده است.

در این روش محققان با استفاده از یک سوزن سیلیکونی، میکروحباب‌هایی در ناحیه تومور ایجاد می‌کنند که این میکروحباب‌ها با استفاده از امواج اولتراسونیک به سمت سلول‌های سرطانی رانده شده و باعث ایجاد حفره در سلول‌ها و نفوذپذیری بیشتر آنها می‌شوند. ترکیب این تکنیک با روش معمول شیمی‌درمانی توانسته است میزان جذب داروی ضد سرطان را در ناحیه توموری به میزان قابل توجهی افزایش دهد که نتایج فاز حیوانی این تحقیق حاکی از ۸۵ درصد کاهش بیشتر در سایز تومور نسبت به حالتی است که فقط شیمی‌درمانی انجام شود. استفاده از این روش می‌تواند میزان دوز داروی تجویز شده به بیماران سرطانی را کاهش داده و در نتیجه از عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی بر بیمار بکاهد.

این تحقیق به سرپرستی دکتر عبدالاحد عضو هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه تهران با همکاری دکتر محمدعلی خیامیان، دانشجوی فوق دکتری وی در قالب تز دکتری مهندس اشکان زندی در رشته مهندسی الکترونیک- افزاره‌های میکرو و نانو انجام شده است.

انتهای پیام


10235038
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طراح طرح ملی کام با تشریح سازوکار هوشمند این برنامه گفت: با مشارکت ۳۵ میلیون نفر سالانه ۱۲۶ همت منابع برای سرمایه‌گذاری تجهیز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استحمام می‌تواند سبب ایجاد آرامش روح و روان شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرایط روزه‌داری برای بیماران کلیوی می‌تواند متفاوت با دیگران باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زوجین یک بازه زمانی طلایی برای فرزندآوری دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی ابلاغ بخشنامه‌های جدید آموزشی، تعدادی از دانشگاه‌های کشور اعلام کردند که کلاس‌های درس خود را تا پایان اسفند به‌صورت مجازی برگزار خواهند کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: اعتراضاتی که در هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها شکل گرفت، واکنشی طبیعی به رخداد‌های دی‌ماه و نیز برخی سیاست‌های نادرستی بود که بر ادامه آنها اصرار شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ۳ دانشجوی دانشگاه تهران در پی جسارت به نماد ملی ایرانیان موقتاً از تحصیل محروم شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران اعلام کردند، کلاس‌های نیمسال دوم از روز شنبه (۹ اسفند) تا پایان سال به صورت مجازی برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان سازوکاری را کشف کرده‌اند که توضیح می‌دهد چرا ورزش منظم از مغز در برابر پیری محافظت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، اولویت نخست این شورا را حمایت از تولید و تولیدکننده در صنایع مختلف و در میز تخصصی فولاد به‌طور ویژه فولاد صنعت مادر برشمرد و افزود: تولید دغدغه جدی دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است