فرهنگی‌هنری 09:15 - 18 مرداد 1399

کتاب تاریخ شفاهی دوبله چاپ شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نرم‌تر از بانگ پرها (تاریخ شفاهی دوبله)» نوشته صادق وفایی به‌تازگی توسط انتشارات نگاه منتشر و راهی بازار نشر شده است.

این‌کتاب دربرگیرنده ۱۶ مصاحبه گویندگان و مدیران دوبلاژ کشور است که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ انجام شده‌اند. در این‌کتاب با یکی از گویندگان، دو مصاحبه کوتاه و بلند در دو موقعیت متفاوت انجام شده است. صادق وفایی داستان‌نویس و کارگردان تئاتر طی سال‌های گذشته به‌عنوان پژوهشگر تاریخ دوبله ایران نیز فعالیت کرده و حاصل پژوهش‌های وی در این‌کتاب به چاپ رسیده است.

«نرم‌تر از بانگ پرها» علاوه بر مصاحبه‌هایش، دربرگیرنده پیشگفتاری درباره چگونگی شروع به‌کار دوبله در ایران، دوبله ایران در ایتالیا،‌ استودیوها و گویندگان، چهره‌های تاثیرگذار و گمنام،‌ سال‌های طلایی دهه ۴۰، اعتصاب‌های دهه ۵۰، روبیک‌های دوبلاژ ایران، آنونس‌گویی در دوبله و ... است. نویسنده کتاب درباره انتخاب نام این‌اثر هم گفته این‌توصیف را از شعر «شب در کشتزاران» نادر نادرپور انتخاب کرده و آن را در حکم استعاره‌ای از صداهای زیبا و ماندگار دوبلاژ ایران گرفته است.

گفتگوهای مندرج در این‌کتاب به‌ترتیب عبارت‌اند از:

گفتگو با هوشنگ لطیف‌پور، گفتگو با منوچهر والی‌زاده، گفتگو با بهرام زند، گفتگو با پرویز بهرام، گفتگو با تورج نصر، گفتگو با خسرو خسروشاهی، گفتگو با جلال مقامی،‌ گفتگو با نصرالله مدقالچی، گفتگو با ژرژ پطروسی، گفتگو با کوروش فهیمی، گفتگو با سعید مظفری، گفتگو با حمید منوچهری، گفتگو با پرویز ربیعی، گفتگو با شهروز ملک‌آرایی، گفتگو با مینو غزنوی، گفتگو با کوروش فهیمی.

در قسمتی از این‌کتاب که مربوط به گفتگو با جلال مقامی است، می‌خوانیم:

* خانم هاشم‌پور از مقطعی به بعد به دوبله نیامده است. کارهای ایشان را که مرور می‌کردم، به نظرم رسید سریال «معصومیت از دست رفته» آخرین کاری بوده که ایشان در آن گویندگی کرده است. اگر اشتباه نکنم، یعنی سال ۸۱ یا باید بگویم اوایل دهه ۸۰. اخیرا هم تلویزیون سریال «قصه‌های جزیره» را پخش می‌کرد که ایشان در آن، جای جکی باروز و شخصیت خاله هتی صحبت می‌کرد.

بله. آن سریال را خودش دوبله کرد.

* علت این قهر و کناره‌گیری خانم هاشم‌پور از دوبله چیست؟

به آن‌معنا، قهری در کار نیست. گفت «خسته شده‌ام و دیگر نمی‌خواهم کار کنم.» اتفاقا خیلی هم به او اصرار کرده و برای کارهای مختلف دعوتش کردند ولی نرفت. مرحوم فرج‌الله سلحشور برای سریالی از او دعوت کرد ولی قبول نکرد. مشکلی هم نداشت و گفت: «به احترام شما به سخنانتان گوش می‌دهم ولی پاسخ نهایی‌ام "نه" است.»

این‌کتاب با ۳۸۴ صفحه، شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده است.


10657166
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده، پیشکسوت نگارگری، طراح فرش و مینیاتوریست برجسته کشور صبح امروز پنجشنبه ۱۸ دی درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و امور استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی از حضور بیش از یک میلیون و ۳۳۱ هزار نفر در آیین اعتکاف سال ۱۴۰۴ در سراسر کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیکر هنرمند فقید سعید پیردوست امروز پنجشنبه ۱۸ دی ماه با حضور جمعی از مردم و هنرمندان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برگزیدگان «هجدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد» با حضور جمعی از نویسندگان و مسئولان فرهنگی در تالار قلم کتابخانه ملی معرفی شدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیر تک‌نرخی شدن ارز بر مسئله کاغذ را شرایط سخت برای ناشران و اهل قلم خواند و گفت: مصیبتی است که مقداری عمومی‌تر شده لذا قابل تحمل‌تر است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در انیمیشن افسانه سپهر، جهان پیش از قهرمان متولد می‌شود و تصویر، پیش از روایت، اعتماد مخاطب را به دست می‌آورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «احمد»، به کارگردانی امیرعباس ربیعی به مناسبت سالروز شهادت احمد کاظمی، جمعه ۱۹ دی به صورت نیم‌بها در سینما‌ها نمایش داده می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی با اعلام صدور مجوز رسمی موزه افتخارات کشتی ایران گفت: تمام آثار این موزه به‌عنوان اموال ملی ثبت خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش در ادامه پخش آثار شاخص ژانر وحشت، فیلم سینمایی «حلقه» ساخته گور وربینسکی را در چهارشنبه‌شب‌های وحشت روی آنتن می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «وقتی که بزرگ شدی»، «۴۲»، «کما ۱ و ۲» و «وینی» فیلم‌های جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه‌های سیما تماشایی می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است