اجتماعی 17:54 - 05 اسفند 1399

کمیته‌های راهبردی حج ایران و افغانستان تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، امین‌الدین مظفر معاون وزیر ارشاد، حج و اوقاف و مسئول مستقیم امور حج افغانستان و هیئت همراه امروز با حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در محل سازمان حج و زیارت دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار که آقای اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت و حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی اخویان مدیر آموزش بعثه مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مردم کشور افغانستان را افرادی بسیار کوشا در جبهه‌های مختلف توصیف و اظهار کرد: افغانستان، کشوری است که شخصیت‌های ارزنده‌ای را در طول تاریخ تربیت کرده است اما از جور روزگار دست خوش حوادث مختلف قرار گرفته و متأسفانه برخی از درگیری‌ها، زخم‌های بزرگی به این کشور وارد کرده است.

وی با بیان اینکه دو بعثه حج جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان در موسم حج ارتباطات بسیار خوبی دارند و به تبادل تجربیات می‌پردازند، یادآور شد: هر چه اینگونه تعاملات در حوزه حج میان کشورهای اسلامی افزایش یابد، به بهینه شدن فعالیت‌ها منجر خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه زائران خارجی امسال نتوانستند به دلیل شیوع ویروس کرونا در مراسم حج حضور یابند، تصریح کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری از این فرصت استفاده کرده و با تشکیل کارگروه‌های بیست و یک گانه به آسیب‌شناسی مباحث حج و زیارت در حوزه‌های مختلف پرداختند. در این جلسات کارشناسان و متخصصان مربوطه ضمن آسیب شناسی و بررسی مشکلات، اصلاحات و تغییرات لازم را ارائه کردند که این نظرات در جلسات مشترک با حضور مسئولان عالی در مجموعه سازمان حج و بعثه بررسی شد و به تأیید رسید.

وی افزود: به یقین پویایی هر مجموعه موجب بالندگی و پیشرفت خواهد بود، اگر هر مجموعه‌ای پویا نباشد به اضمحلال می‌انجامد باید همه به این مسئله توجه کنیم و در مسیر بهینه‌شدن برنامه‌های حج و زیارت گام بر داریم.

معاون وزیر ارشاد و حج اوقاف افغانستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام آقای محمد قاسم حلیمی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف جمهوری افغانستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران و افغانستان دو کشور برادر هستند که علاوه بر مشترکات فراوان، مناسبات بسیار خوب و طولانی در همسایگی داشته و دارند که آن را در طول تاریخ بین همدیگر حفظ و نگهداری کرده‌اند و تعاملات نیز بر اساس همین همسایگی صورت گرفته است.

وی با ابراز تأسف از تعطیلی حج به دلیل شیوع ویروس کرونا، از بلاتکلیفی کشورهای اسلامی در خصوص حج آینده انتقاد کرد و گفت: متأسفانه عربستان همچنان کشورهای اسلامی را در بی‌خبری قرار داده است و در مورد برگزار شدن یا برگزار نشدن حج آینده تاکنون اطلاع رسانی نکرده و همین موضوع موجب سردرگمی زائران شده است.

مظفر به اقدامات وزارت ارشاد، حج و اوقاف افغانستان برای بهره‌گیری از فرصت تعطیلی حج به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره و تصریح کرد: با توجه به شرایط کنونی، برای بهینه‌سازی در عرصه‌های مختلف تلاش‌هایی را انجام داده‌ایم. البته فعالیت‌های امور حج در افغانستان و ایران متفاوت است، زیرا در ایران، سازمان حج و زیارت به صورت مستقل فعال است اما در افغانستان، وزارت خانه در سه بخش ارشاد، حج و اوقاف فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه جمعیت افغانستان بیش از ۳۵ میلیون نفر است و هر سال بیش از ۳۰ هزار نفر از این کشور به حج اعزام می‌شوند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه حج و زیارت تجربیات بسیار گرانبها و موفقی دارد و آمادگی داریم برای انتقال این تجربیات، تعاملات بیشتری داشته باشیم.

در این دیدار آقایان سید حجت الله، رئیس مجمع علمی، محراب دانش و غلامعلی کلانتری مشاوران وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان در بخش‌های ارشاد و مساجد و اوقاف؛ نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود بمنظور تبادل تجربیات بین دو طرف پرداختند.

این گزارش حاکیست، آقای اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه با اشاره به نامعلوم بودن وضعیت حج آینده یادآور شد: یکی از موضوعات مهم دست اندرکاران حج، مشخص شدن وضعیت حج می‌باشد زیرا زمان به سرعت در حال گذر است و با محدودیت وقت برای برنامه‌ریزی مواجه هستیم و تا امروز خبر رسمی مبنی بر برگزار شدن و یا برگزار نشدن حج نداریم.

در پایان این جلسه مقرر شد که کمیته‌های حمل و نقل داخلی و هوایی، تغذیه و تدارکات، اسکان و اعزام تشکیل شود و با حضور کارشناسان و مسئولان مربوطه در حوزه‌های آموزش، پژوهش و اجرایی انتقال تجربیات مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در قالب تفاهم‌نامه میان دو طرف امضا شود.


10964593
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» خانوار‌های دهک‌های یک تا سه درآمدی از امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه با مراجعه به مراکز و فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح کالابرگ می‌توانند بدون محدودیت، کالا‌های اساسی مورد نیاز خود را تهیه کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با حضور در یکی از بیمارستان‌های تهران، ضمن عیادت از مجروحان حوادث اخیر، با آنها گفت‌و‌گو و مشکلات آنها را بررسی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پلیس امنیت اقتصادی فراجا از کشف ۶۱ هزار و ۴۵۷ تن کالای اساسی احتکاری در جریان بررسی ۱۱ هزار و ۲۵۴ انبار کالا در سطح کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس عملیات ویژه پلیس راه راهور فراجا گفت: با توجه به انسداد محور چالوس در این ساعت، حجم قابل توجهی از ترافیک به سمت محور هراز هدایت شده و در حال حاضر تردد در این محور پرحجم گزارش می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون در شرایط «پاک» است. به گزارش ایسنا، آسمان تهران پس از بارش‌های ساعات گذشته
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه راهور گفت: محور چالوس و آزادراه تهران–شمال از ساعت ۶:۰۰ صبح امروز ۱۵ بهمن ماه بعد از چند ساعت انسداد، بازگشایی شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر شیرخوارگاه آمنه گفت: با اجرای سیاست‌های جدید سازمانی، اولویت اصلی ما کاهش نگهداری شبانه‌روزی کودکان، بازگشت آنها به خانواده‌های زیستی یا جایگزین و فراهم‌سازی بستر امن برای فرزندخواندگی و میزبانی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» طبق فرایند برنامه ریزی شده و مطابق نرخ مصوب بانک توسعه اسلامی هر زائر می‌بایست ۷۲۰ ریال سعودی معادل ۱۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان را بابت هزینه قربانی واریز نماید.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شهرداری تهران از بررسی‌های فنی و تخصصی در رابطه با دلایل وقوع آتش سوزی در بازارچه جنت آباد خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل شرکت مترو تهران و حومه از رایگان شدن خدمات مترو در ساعاتی از چهارشنبه به مناسبت ولادت حضرت مهدی (عج) و ایام پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است