سیاسی 17:11 - 02 آذر 1393
درحاشیه‌ی برگزاری کنگره‌ی جهانی«جریان‌های افراطی و تفریطی از دیدگاه علمای اسلام»؛
با نگاهی به نظرات و دیدگاه های علمای بزرگ اسلام که در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز شرکت دارند، به روشنی می تواند متوجه شد که برگزاری این کنگره و فعال شدن علمای جهان اسلام درمقابله با تکفیری ها برخلاف رویه مقامات برخی کشورها نشان از جدا بودن جهان اسلام از تروریسم و حامیان آن دارد.

فعالیت گسترده‌ی  علمای اسلام در راستای ایجاد افتراق میان جهان اسلام و تروریسم
گروه بین الملل، کنگره‌ی جهانی جریان های افراطی و تفریطی از دیدگاه علمای اسلام در تاریخ دوم و سوم آذر ماه در شهر قم با ریاست حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله و با هدایت علمی حضرت آیت الله العظمی سبحانی دامت برکاته که نشان از فعال شدن علمای جهان اسلام در مقابله با تکفیری هاست، برگزار می شود،



به گزارش بولتن نیوز، درحالی که بنابر اعلام دبیر کنگره‌ی جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، ۳۱۵ نفر از علمای جهان اسلام در این کنگره عظیم شرکت خواهند کرد، حضور این بزرگان نشان می دهد که آن ها برخلاف رویه‌ی مقامات برخی کشورهای اسلامی و همچنین برخلاف تبلیغات گسترده ای که ازسوی رسانه های غربی صورت می گیرد، معتقدند نه تنها هیچ مشابهتی میان مبانی اسلامی و تروریسم وجودندارد، بلکه قاطبه‌ی علمای اسلامی به طور جدی برای جداساختن جهان اسلام از تروریسم تلاش می کنند.



این کنگره صبح یکشنبه با حضور علمایی از ۸۳ کشور جهان در موسسه امام کاظم(ع) آغازشد و مراجع و مفتیان کشور‌های مختلف اعم از شیعه، اهل سنت و سایر فرقه‌ها با هدف مقابله با تکفیر در این همایش شرکت دارند.



این درحالی است که حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، صبح دیروز (یکشنبه دوم آذرماه) و در نخستین روز از کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، در سخنانی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری این کنگره اظهار داشت: اگر نگاهی به جهان امروز اسلام بیفکنیم زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف دنیای اسلام و کشورهای اسلامی می‌بینیم و امروز مسلمانان با فتنه‌ای داخلی؛ به نام تکفیر رو به رو هستند.



فعالیت گسترده‌ی  علمای اسلام در راستای ایجاد افتراق میان جهان اسلام و تروریسم



وی ابراز داشت: روزی نیست که در صدا وسیما خبر کشته شدن مسلمین و تخریب آثار اسلامی و اماکن مذهبی توسط گروه‌های تکفیری پخش نشود.



حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳ و قبل از ورود داعش؛ در عراق شاهد کشته شدن ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم بی‌گناه این کشور بوده‌ایم افزود: ریشه‌های این اندیشه و اعمال تکفیری‌ها؛ اعتقادی است و آنها برائتی انحرافی از آموزه‌های دینی ایجاد کرده‌اند که به همین دلیل مراجع شیعه، اندیشمندان و علمای حوزه‌های علمیه، تصمیم به برگزاری چنین کنگره‌ای گرفتند.



وی بیان داشت: از دو سال قبل آیت الله العظمی مکارم شیرازی به این نتیجه رسیدند که علما باید در محفلی، علیه تکفیریان اجتماعی داشته باشند و مخالفت خود را با اقدامات این گروه‌های تروریستی اعلام کنند.



حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به استقبال خوب دانشمندان و علما در ارائه فراخوان به این کنگره گفت: ۷۱۶ مقاله به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شد که از این تعداد ۹۶ مقاله خارج از کشور و ۵۰ مقاله نیز داخل کشور و از اهل سنت بوده است.



وی افزود: این مقالات رسیده در ۸ جلد به زبان‌های عربی و فارسی مننتشرشد و همچنین در نرم افزاری گردآوری و در اختیار عموم قرار گرفته است.



فعالیت گسترده‌ی  علمای اسلام در راستای ایجاد افتراق میان جهان اسلام و تروریسمدبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار داشت: در یک تحقیق صورت گرفته بیانات کلیه علمای اسلام، از قرون اول تا کنون در خصوص حرمت تکفیر و محترم بودن خون و مال مسلمین جمع آوری و در کتابی منتشر شد.



وی بیان داشت: از زمانی که تصمیم برای برگزاری این کنگره گرفته شد بیش از دو هزار نفر از علمای جهان اسلام که دارای ویژگی‌هایی از جمله؛ مخالفت با جریانات تکفیری داشته و روحیه تقریبی در آن‌ها وجود داشت و راه کارهایی برای برون رفت از چالش تکفیری‌ها داشتند شناسایی شدند.



حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه برای آمادگی کنگره اصلی، سه پیش نشست در نظر گرفته شده بودافزود: اولین نشست در کشور سوریه برگزار شد که بیش از ۱۲۰تن از عملای اسلام در این نشست حضور داشتند که به اتفاق نسبت به تکفیر و از بین بردن آثار اسلامی توسط گروه‌های تکفیری اعلام برائت و بیزاری کردند.

وی ادامه داد: پیش نشست دیگری در پاکستان برگزارشد که در این کشور از سال ۲۰۰۶ تاکنون، ۶ هزار نفر توسط گروه‌های تکفیری و تروریستی از بین رفته‌اند که این نشست در اسلام آباد با حضور احزاب مختلف این کشور و علمای اسلام برگزار شد و نظرات و راه کارهای ارائه شد.

دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اضافه کرد: سومین پیش نشست کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز در کشور عراق با حضور علمای اهل سنت و شیعه برگزارشد.

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به عناوین علمی این کنگره ابراز داشت: «تبار‌شناسی جریان‌های تکفیری»، «ریشه یابی افکار تکفیری»، «جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی آن» و «بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر» چهار محور علمی این کنگره بوده است که این ها همگی نشان از جدا بودن جهان اسلام از تروریسم و حامیان آن دارند.

داعش کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری در قم را تهدید کرد

فعالیت گسترده‌ی  علمای اسلام در راستای ایجاد افتراق میان جهان اسلام و تروریسمگفتنی است به تازگی برخی خبرگزاری ها از تهدیدات اخیر داعش علیه این کنگره خبر دادند.

براین اساس، گفته می شود، گروهک تروریستی ـ تکفیری داعش، تهدید به بر هم زدن نظم «کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» در شهر قم کرده است.

این درحالی است که یک منبع آگاه در گفت گویی، با بیان این خبر گفت: گروهک تروریستی داعش با ارسال پیغام هایی با چند واسطه به برخی مسؤولان کنگره، نسبت به برگزاری این کنگره بین المللی ابراز خشم کرده و تهدید به برهم زدن نظم کنگره و حتی بمب گذاری کرد.



به اعتقاد علمای بزرگ اسلام، تکفیر کسانی که به خدا و پیامبر ایمان دارند و به سمت کعبه نماز می خوانند، جایز نیست، و هیچ مسلمانی را نمی توان تکفیر کرد. این در حالی است که گروهک تروریستی داعش به راحتی انگ تکفیر را بر هر گروهی می زند و خون آنان را مباح می شمارد.

تاکید بر جدایی جهان اسلام از تروریسم و حامیان آن

با نگاهی به نظرات و دیدگاه های علمای بزرگ اسلام که در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز شرکت دارند، به روشنی می تواند متوجه شد که برگزاری این کنگره و فعال شدن علمای جهان اسلام درمقابله با تکفیری ها برخلاف رویه مقامات برخی کشورها نشان از جدا بودن جهان اسلام از تروریسم و حامیان آن دارد.

چنان که پیش تر نیز اشاره شد، آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی که ریاست این کنگره را بر عهده دارد، به عنوان نخستین سخنران به ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره و دیدگاه‌های خود می‌پردازد.



این مرجع تقلید تاکیدکرد که مقالات کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه اسلام در ۱۷ کتاب و چهار بخش به چاپ رسیده است.



دبیری علمی این کنگره را آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی برعهده دارد.

اهداف اساسی کنگره

به گفته حجت‌الاسلام علیزاده موسوی رئیس ستاد اجرایی این کنگره، در روز اول این کنگره شخصیت‌های برجسته دینی سخنرانی می کنند و در روز دوم ۶۰مقاله تخصصی در کمیسیون‌های مختلف موردبررسی قرار می‌گیرد.



مقابله با فتنه‌ی تکفیر در جهان اسلام؛ دعوت به صلح و دوستی و برادری و تعامل میان مذاهب بر اساس حکمت، موعظه و جدال احسن؛ تلاش برای هوشیارکردن مسلمانان نسبت به ماهیت زشت و کریه جریان های تکفیری؛ ایجاد صف واحد و گسترش زمینه های هم گرایی مسلمانان برای مقابله با تکفیر و تلاش برای شناساندن توطئه‌ها و نیرنگ های جهان غرب در سایه حمایت از جریان‌های تکفیری از اهداف برگزاری این کنگره است.

فعالیت گسترده‌ی  علمای اسلام در راستای ایجاد افتراق میان جهان اسلام و تروریسم

کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام طی روزهای دوم و سوم آذرماه در موسسه امام کاظم(ع) شهر قم برگزار می‌شود.

گفتنی است این کنگره تحت اشراف آیت الله مکارم شیرازی و با همکاری آیت الله سبحانی برگزار می شود و در روز ۳ آذر به پایان خواهد رسید.


5251634
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پیامی شهادت آیت الله رئیسی را تسلیت گفت.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رهبر معظم انقلاب اسلامی، محمد مخبر را به عنوان مسئول اداره دولت منصوب کرده و از وی خواستند حداکثر تا 50 روز آینده انتخابات ریاست جمهوری را برای انتخاب رئیس جمهور جدید برگزار کند.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رهبر معظم انقلاب اسلامی طی پیامی در پی شهادت آیت الله رئیسی، پنج روز عزای عمومی اعلام کردند.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیام تسلیتی در پی شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه گفت: آیت الله رئیسی مدیری متخلق به اخلاق نبوی بود.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی شهادت رئیس جمهور اسلامی ایران و همراهان گرامی ایشان را تسلیت گفتند.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» مرجع تقلید شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش را تسلیت گفت.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور گفت: در ملاقات های خارجی وقتی مقام همتا به هر دلیلی از دکتر رئیسی تعریف می کرد همیشه جواب میداد من سرباز امام خامنه ای هستم.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شماری از دانشگاه های کشور با انتشار پیام های تسلیت شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور، اعلام کردند؛ جامعه دانشگاهی کشور با تاسی از رییس جمهور شهید قهرمانشان مسیر پیشرفت ایران قوی را محکم و استوار طی خ...
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی وزارت علوم خطاب به روسای دانشگاه ها اعلام کرد:با توجه به تاکید دیشب مقام معظم رهبری و تا اعلام نوع تعطیلی و عزای عمومی از طرف دولت، لطفا کلاس ها و کار ها طبق روال استمرار داشته باشد.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: با توجه به اتفاقات اخیر پس از اعلام عزای عمومی در کشور، مجلس شورای اسلامی روز های سه شنبه و چهارشنبه جلسه علنی نخواهد داشت و این جلسات به هفته آینده موکول می شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است