علمی فناوری 17:35 - 09 آذر 1399
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه شیوع کرونا دو اشتباه را به ما گوشزد کرد، گفت: در گذشته متخصصان حوزه پزشکی بر این باور بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده، ضمن آنکه ما از علوم پایه غافل بودیم، در حالی که برای نوآوری نیازمند توجه به این علوم هستیم.

دو اشتباهی را که ویروس کرونا به ما گوشزد کرد

به گزارش ایسنا دکتر محمود نیلی احمدآبادی امروز در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان گفت: کرونا ویروس با همه هجمه عظیم و گسترده‌ای که دارد، ولی بشر از پای ننشست و همواره تلاش می‌کند که شرایط را مدیریت کند تا با کمترین هزینه بیشترین بهره را ببرد.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی ارتباط تنگاتنگ علم و مدیریت بحران به خوبی نمایان می‌شود، اظهار کرد: من همواره به این موضوع فکر می‌کنم که اگر کرونا ویروس را ۲۰ سال قبل داشتیم وضعیت آموزش، پژوهش و تحقیقات ما چگونه بود. در آن زمان همه مردم در خانه می‌ماندند و ارتباط جامعه با حوزه‌های دانش آموزش و دانشجویی قطع می‌شد و دانشگاه‌ها دچار اختلال می‌شدند.

نیلی، با بیان اینکه توسعه آموزش‌های الکترونیکی را که امروزه داریم در ۲۰ سال گذشته نداشتیم، ادامه داد: دانشگاه تهران یکی از دانشگاه‌های پیشرو در توسعه آموزش الکترونیکی است و از سرمایه گذاری که از ۲۰ سال گذشته در این زمینه داشته، توانسته است که از اسفندماه که این ویروس شیوع یافت آموزش‌های الکترونیکی خود را آغاز کند و خللی در امر آموزش ایجاد نشود.

رییس دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه ترم گذشته با کمترین تاخیر برگزار شد، خاطر نشان کرد: چنین اقداماتی، قدرت علم و دانش را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که آنچه که بیش از پیش جامعه به آن بها می‌دهد، علم و دانش است.

نیلی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با ویروس کرونا، یادآور شد: بشر در طول تاریخ امکانات زیادی را فراهم کرده است، ولی علی رغم همه پیشرفت‌ها ویروسی به این کوچکی جهانیان را زمین گیر کرد و به این نتیجه رسیدیم که جز با علم و دانش نمی‌توان به مقابله با این ویروس برخاست.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ما تاکنون در دو حوزه دچار اشتباه شدیم، گفت: یکی از این اشتباهات در حوزه پزشکی است؛ چرا که بسیاری از متخصصان این حوزه بر این بارو بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده و بیماری‌های غیر واگیردار خطر جدی برای انسان است، به گونه‌ای که در همایشی که با همکاری دانشگاه‌های بزرگ برگزار شد، چالش اصلی انسان عصر حاضر را بیماری‌های غیر واگیر مانند سکته قلبی و دیابت و غیره اعلام شد و فاندهای خوبی برای یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شد.

وی غفلت از علوم پایه را از دیگر اشتباهات کشور دانست و یادآور شد: تمرکز ما بیشتر بر روی توسعه کسب و کارها و فناوری و تبدیل دانش به فناوری است، غافل از آنکه برای تکمیل این زنجیره نیازمند توجه به علوم پایه هستیم.

نیلی با تاکید بر اینکه شرط توسعه نوآوری در محصول توجه بیشتر به علوم پایه است، خاطر نشان کرد: شیوع کرونا این نکته را به ما یادآوری کرد که این زنجیره باید کامل باشد و شروع هر حرکتی در این زمینه منوط به حرکت سریع در آغاز و ابتدای راه است و آن توجه به علوم پایه است.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه وقتی پیشنهاد برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان ارائه شد، من از آن استقبال کردم، اظهار کرد: این جریان، جریان دیگری بر روی سایر حرکت‌های علمی کشور است و چنین حرکت‌هایی موجب وارد شدن جوانان کشور به حوزه‌های دانشی شده، ضمن آنکه آینده کشور، آینده ورودی‌های دانشگاه‌ها و استادان و علم و دانش کشور را مشخص می‌کند.

وی علمی نگاه کردن و انتخاب مسیر درست را موجب توسعه پایدار دانست و گفت: ایده‌های خلاقانه‌ای که در این رویدادها ارائه می‌شود حتما باید دارای حداکثر کاربرد باشند و افراد خلاق نیز مورد حمایت قرار گیرند.  

انتهای پیام


10833048
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سنگ مرداب با نام‌هایی مانند مردار سنگ، پودر سنگ نقره و سنگ مرده، فاقد هرگونه مجوز قانونی است و استفاده از آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت ایجاد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است