علمی فناوری 08:49 - 07 اسفند 1393
در یک مطالعه جدید آشکار شد که شست‌وشوی ظروف با دست به جای استفاده از ماشین ظرفشویی در کاهش خطر ابتلای کودکان به آلرژی موثر است.

آیا ماشین ظرفشویی برای کودکتان آلرژی زاست؟

 

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، نتایج این بررسی نشان داد که شست‌وشوی ظروف با ماشین ظرفشویی ممکن است کودکان را در معرض ابتلا به بیماری‌های آلرژیک و مرتبط با آلرژی از قبیل آسم یا اگزما قرار دهد. این یافته‌ از تئوری بهداشت حمایت می‌کند. در این تئوری آمده‌ است که تماس از سنین پایین با انواعی از میکروب‌ها ممکن است به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.

 

دکتر «بیل هسلمار» نویسنده ارشد این مطالعه از بیمارستان کودکان سیلویا در سوئد گفت: در این بررسی رابطه بین روش‌های شست و شوی ظروف و خطر بروز آلرژی آزمایش شد و یافته‌های بدست آمده به خوبی با تئوری بهداشت مطابقت دارد چون مطالعاتی وجود دارند که تایید می‌کنند شست و شوی ظروف با دست نسبت به شست و شوی ظروف با ماشین ظرفشویی در اغلب موارد تاثیر کمتری در کاهش حجم باکتری‌های روی ظروف دارد و همین امر موجب می‌شود سیستم ایمنی بدن کودک از سن کم در تماس با میکروب‌های بی‌خطر قرار گیرد و این شرایط در تقویت سیستم ایمنی نقش قابل ملاحظه‌ای دارد.

 

با این حال دکتر «هسلمار» تاکید کرد که به دلیل نوع مطالعه نمی‌توان به طور قطع رابطه علت – معلولی بین شست و شوی ظروف با دست و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلرژی را تایید کرد. در این بررسی از والدین بیش از 1000 کودک سوئدی در مورد سابقه ابتلای فرزندشان به آسم، اگزما و آلرژی‌های فصلی همچنین نحوه شست و شوی ظروف در خانه پرسش‌هایی مطرح شد.

 

متخصصان با بیان اینکه حدود 12 درصد از خانواده‌ها ظروف خود را با دست شست و شو می‌دهند، اظهار کردند: کودکان این خانواده‌ها در مقایسه با کودکانی که ظروف غذایشان با ماشین ظرفشویی شست و شو می‌شود کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلرژی بوده‌اند.

 

2005


5929548
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران گفت: رویکرد ما در دوره ابتدایی بازی محوری است؛ برخی از مدارس را برای آموزش مجهز کرده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با قرارگیری تمامی ماهواره‌های هابل نتورک در مدار، دستگاه‌های عادی می‌توانند روزانه چندین ساعت اتصال بلوتوث ماهواره‌ای داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: یک درصد از آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های پرخطر هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با وجود این که می‌دانیم استفاده از گوشی در تاریکی و هنگام خواب برای چشم هایمان مضر است، اما بسیاری از ما هنوز در شب و هنگام خواب از تلفن خود استفاده می‌کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درد عضلانی که قسمت کوچکی از بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از آن ناحیه از بدن ایجاد می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص طب سنتی گفت: اسفناج سطح آهن بالایی دارد اما در بدن جذب نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بهبود فرایند تولید علم و حرکت در مرز‌های دانش در جهت مسئله محوری و ماموریت گرایی توسعه پیدا کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: دانشجو‌معلمان فارغ التحصیل نیز رتبه بندی می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف بالای انرژی پردازشگر‌های گرافیکی و درنتیجه اختصاص احتمالی منابع بیشتر، مسیر توسعه هوش مصنوعی را با چالش مواجه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف بالای انرژی پردازشگر‌های گرافیکی و درنتیجه اختصاص احتمالی منابع بیشتر، مسیر توسعه هوش مصنوعی را با چالش مواجه کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است