فرهنگی‌هنری 14:04 - 06 آبان 1400
یافتن نسخه کاغذی آثار «عبدالرزاق گورنا» برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۱، در برخی کشورها از جمله آمریکا و بریتانیا دشوار شده است.

چرا کتاب‌های برنده نوبل کمیاب است؟

به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک تایمز، آکادمی سوئد طبق روالی که در چند سال اخیر در پیش گرفته، امسال هم نویسنده‌ای نه چندان شناخته شده در سطح بین‌المللی را به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات معرفی کرد و در نهایت «عبدلرزاق گورنا» نویسنده متولد تانزانیا به این عنوان مهم دست یافت. 

سال گذشته و هنگامی که «عبدالرزاق گورنا» دهمین کتاب خود را با عنوان «زندگی پس از مرگ» منتشر کرد، ویراستار او مطمئن بود که اولین کتاب پرفروش او بالاخره از راه رسیده است، نویسنده‌ای که برای بیش از سه دهه، با آثارش نقدهای درخشانی دریافت کرده بود اما هرگز نتوانسته بود مخاطبان زیادی جذب کند.

«الکساندرا پرینگل» مدیر اجرایی انتشارات بلومزبری که برای بیش از ۲۰ سال آثار این نویسنده را منتشر کرده نیز می‌گوید فکر می‌کرده کتاب «زندگی پس از مرگ»، اثری است که بالاخره «گورنا» رابه مخاطبان زیادی معرفی خواهد کرد اما این کتاب که به وحشیگری حکومت استعماری آلمان‌ها در شرق آفریقا می‌پردازد در سپتامبر ۲۰۲۰ در بریتانیا منتشر شد و در ابتدا به عنوان یک شاهکار مورد استقبال قرار گرفت، اما باز هم نتوانست خوانندگان زیادی را به دست آورد و حتی در آمریکامنتشر نشد. 

یک سال بعد، بالاخره لحظه مهم برای «عبدالرزاق گرونا» فرا رسید و او برنده جایزه نوبل ادبیات شد و نامش در کنار بزرگانی چون «گابریل گارسیا مارکز»، «آلبر کامو» و »ویلیام فاکنر» قرار گرفت. ضمن این که او نخستین برنده سیاهپوست این جایزه پس از «تونی موریسون در سال ۱۹۹۳ بود.

خبر اعطای جایزه نوبل به «گورنا» موجب شد کتابفروشان در سراسر جهان به دنبال خرید آثار او باشند و جنب و جوش فراوانی برای کسب حقوق ترجمه و انتشار مجدد آثار او به راه افتاد.

«پیتر استراوس» نماینده «گورنا» اعلام کرده حقوق خارجی کتاب های او تاکنون به بیش از ۳۰ منطقه فروخته شده و این روند در حال افزایش است.

با افزایش پیشنهادات از سوی مؤسسات انتشاراتی بین‌المللی، بسیاری از مخاطبانی که مشتاق خواندن آثار گورنا بودند، ناامید شدند. اشتیاق مخاطبان برای آثار این نویسنده ناگهان افزایش یافت اما نسخه‌هایی از کتاب‌های موجود نبود و در چند مورد، حتی نسخه‌های کتاب الکترونیکی و صوتی نیز در دسترس نیستند.

دلایل چندگانه‌ای برای کمبود آثاراین نویسنده مطرح شده است. به دلیل تقاضای کم برای آثار «گورنا» در طول چند دهه‌ اخیر، بسیاری از آثار او در آمریکا منتشر نشده بود و در بریتانیا هم موجود نبود. همچنین مشکلات زنجیره تامین در کارخانه‌های کاغذ، ماشین‌های چاپ، حمل و نقل و انبارها - چاپ نسخه‌های جدید را با افزایش تقاضا دشوار کرده است. بسیاری از کتاب‌های گورنا نیز در سایر کشورها  چاپ نمی‌شدند و حق انتشار آنها در طول این سال‌ها به خود نویسنده بازگردانده شده بود. 

انتشارات «ریورهد» در آمریکا که از زیر مجموعه‌های انتشارات پنگوئن است،‌اخیرا حق انتشار سه عنوان از رمان‌های «عبدالرزاق گورنا» را در اختیار گرفته است و قرار است در قدم اول رمان «زندگی پس از مرگ» را از تاریخ ۲۳ اگوست سال ۲۰۲۲ روانه بازار کند و پس از آن نیز دو رمان «فرار از خدمت» و «کنار دریا» از آثار این نویسنده را منتشر خواهد کرد ،گرچه هنوز تاریخ دقیق انتشار آن اعلام نشده است. 

انتهای پیام


11291972
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دیدار سرپرست شبکه تهران و رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما که در شبکه تهران و با هدف گسترش همکاری‌های مشترک علمی و رسانه‌ای برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «راه‌آهن زیرزمینی» هر شب ساعت ۲۱ از شبکه تماشا پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سرمایه‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی از برنامه این وزارتخانه برای ایجاد ۵۰۰ هزار شغل جدید در حوزه صنایع‌دستی در چارچوب قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» خوشرو گفت: ما یک گفت‌وگوی شیرین و بانشاط به نام «خردل» تولید کرده‌ایم، تا در کنار انتقال یکسری از گزاره‌های مفهومی، الگویی برای سایر برنامه‌ها باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای پایانی این هفته که مصادف با روز نوجوان است با فیلم های سینمایی و تلویزیونی شبکه های سیما همراه باشید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام رمضانی گفت: یک مرد می‌تواند با استفاده از کلمات زیبا حال و احساسات همسر خود را دگرگون کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تعطیلی سالن‌های نمایشی، همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) اعلام شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بیژن میرباقری گفت: هدف من از ساخت «الگوریتم» در واقع ساخت یک سریال پلیسی درباره خیلی از مسائلی که در حال حاضر جامعه با آن درگیر است؛ بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه شورای سیاست گذاری و اندیشه ورز بیست و دومین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مادر شهید رضا پناهی خاطره‌ای را از فرزند خود بازگو کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است