سیاسی 18:18 - 11 آذر 1399
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی تصریح کرد که اتحادیه اروپا می‌تواند کاری کند که برجام بار دیگر جان بگیرد.

موگرینی: اتحادیه اروپا می‌تواند کاری کند که برجام دوباره جان بگیرد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در زمان امضای توافق هسته‌ای در نشستی با تاکید بر کار دستگاه دیپلماسی سرویس سیاست خارجی این اتحادیه در عقد برجام، گفت: ما برای هفته‌ها از محل مذاکرات خارج نشدیم‌. این اتفاق حداقل برای دوبار رخ داد. متن توافق هسته‌ای نتیجه کار گروه فنی سرویس اقدامات خارجی اتحادیه اروپا بوده است. صد و چند صفحه برجام یا همان برنامه اقدام مشترک حاصل کار دیپلمات‌ها و مقامات سرویس اقدامات خارجی بوده است. آن‌ها ساعت‌ها و روزها را صرف مشخص کردن جنبه‌های مرتبط با مسائل هسته‌ای و جنبه‌های مرتبط با برداشته شدن تحریم‌ها کردند.



وی ادامه داد: بخش سخت ماجرا آنجایی بود که ترامپ تصمیم به ترک برجام گرفت. این برای من موقعیتی برای آزمایش خودمختاری راهبردی اروپا بود. آیا ما می‌توانستیم بر سر چیزی که بخشی از منافع اساسی اتحادیه اروپا بود اتحاد خود را حفظ کنیم؛ توافق را زنده نگه داریم تا دولت بعدی یک روزی به آن بازگردد؟ آیا می‌توانسیم توافق را با ایران، سازمان ملل، روسیه، چین (کسانی که در آن زمان با آن‌ها مشکل دیگری داشتیم) زنده نگه داریم؟ این آزمایشی برای من بود که ببینم آیا اروپا می‌تواند تحت فشارهای شدید واشنگتن خودمختاری خود را حفظ کند یا نه.

موگرینی افزود: برجام در شرایط خوبی نیست اما همچنان زنده است و می‌تواند بار دیگر به طور کامل جان بگیرد. مطمئنم که جوزپ بورل (مسئول سیاست خارجی کنونی اتحادیه اروپا) در حال کار بر روی این مسئله است. این زمانی حیاتی است تا برای کمک کردن به ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها آماده باشیم تا آن‌ها در ماه‌های آتی پیروی کامل از توافق را از سر بگیرند. من مطمئنم که اتحادیه اروپا همانطور که مذاکرات را آغاز کرد، آن را به سرانجام رساند و به طریقی آن را زنده نگه داشت، حال نیز می‌تواند پیروی کامل از این توافق را احیا کند.

انتهای پیام


10836639
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید قوه مقننه در بررسی جزئیات بودجه ۱۴۰۵، رویه متفاوتی را در پیش گرفت و اختیار تعیین سهم نهاد‌های عمومی را به دولت واگذار نکرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر رییس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمان‌های والای بنیانگذار جمهوری اسلامی تجدید میثاق کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر مذاکرات ایران و آمریکا و افزایش هزینه معیشت خانوار طی ماههای اخیر پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، نسبت به مواضع صدراعظم آلمان، واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید در جشنواره فجر عده‌ای محدود از هنرمندان در زمین دشمن بازی کردند و کسانی که با آنتن جمهوری اسلامی مطرح شدند برای نظام حاشیه‌سازی می‌کنند.  
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه کشورمان نوشت: مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده روز جمعه حدود ساعت ۱۰ صبح در مسقط برگزار می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ضمن گرامیداشت مقام شامخ شهیدان، از ملت مؤمن، قدرشناس و شهیدپرور ایران دعوت می‌نماید تا با حضور پرشور در آئین معنوی میهمانی لاله‌ها شرکت نمایند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ایران به مقامات آمریکایی توصیه کرد به توصیه‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توجه نکنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اطلاعات با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین نیروی مبارز و ضدتروریسم دنیا است، گفت: این کشور‌ها که علیه نظام ما چنین اقداماتی انجام می‌دهند، هزینه‌های آن را پرداخت خواهند کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز در تماس تلفنی با «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان درباره آخرین تحولات منطقه‌ای گفت‌و‌گو کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است