سیاسی 18:18 - 11 آذر 1399
مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی تصریح کرد که اتحادیه اروپا می‌تواند کاری کند که برجام بار دیگر جان بگیرد.

موگرینی: اتحادیه اروپا می‌تواند کاری کند که برجام دوباره جان بگیرد

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در زمان امضای توافق هسته‌ای در نشستی با تاکید بر کار دستگاه دیپلماسی سرویس سیاست خارجی این اتحادیه در عقد برجام، گفت: ما برای هفته‌ها از محل مذاکرات خارج نشدیم‌. این اتفاق حداقل برای دوبار رخ داد. متن توافق هسته‌ای نتیجه کار گروه فنی سرویس اقدامات خارجی اتحادیه اروپا بوده است. صد و چند صفحه برجام یا همان برنامه اقدام مشترک حاصل کار دیپلمات‌ها و مقامات سرویس اقدامات خارجی بوده است. آن‌ها ساعت‌ها و روزها را صرف مشخص کردن جنبه‌های مرتبط با مسائل هسته‌ای و جنبه‌های مرتبط با برداشته شدن تحریم‌ها کردند.



وی ادامه داد: بخش سخت ماجرا آنجایی بود که ترامپ تصمیم به ترک برجام گرفت. این برای من موقعیتی برای آزمایش خودمختاری راهبردی اروپا بود. آیا ما می‌توانستیم بر سر چیزی که بخشی از منافع اساسی اتحادیه اروپا بود اتحاد خود را حفظ کنیم؛ توافق را زنده نگه داریم تا دولت بعدی یک روزی به آن بازگردد؟ آیا می‌توانسیم توافق را با ایران، سازمان ملل، روسیه، چین (کسانی که در آن زمان با آن‌ها مشکل دیگری داشتیم) زنده نگه داریم؟ این آزمایشی برای من بود که ببینم آیا اروپا می‌تواند تحت فشارهای شدید واشنگتن خودمختاری خود را حفظ کند یا نه.

موگرینی افزود: برجام در شرایط خوبی نیست اما همچنان زنده است و می‌تواند بار دیگر به طور کامل جان بگیرد. مطمئنم که جوزپ بورل (مسئول سیاست خارجی کنونی اتحادیه اروپا) در حال کار بر روی این مسئله است. این زمانی حیاتی است تا برای کمک کردن به ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها آماده باشیم تا آن‌ها در ماه‌های آتی پیروی کامل از توافق را از سر بگیرند. من مطمئنم که اتحادیه اروپا همانطور که مذاکرات را آغاز کرد، آن را به سرانجام رساند و به طریقی آن را زنده نگه داشت، حال نیز می‌تواند پیروی کامل از این توافق را احیا کند.

انتهای پیام


10836639
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوقی و بین‌المللی وزرات امور خارجه گفت: شورای حقوق بشر به ابزاری در دستان مدعیان دروغین حقوق بشر تبدیل شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس جمهور در نشست صمیمانه با نمایندگان دانشجویان گفت: بنابر به دلایلی در دهه‌های گذشته، افول جدی در جنبش دانشجویی ایجاد شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سرلشکر پاکپور نوشت: مادر صبور احمد متوسلیان، سالیان متمادی با ایمانی راسخ و قلبی آکنده از امید، رنج فراق فرزند مجاهد و انقلابی خویش را تحمل کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از تایید مصوبه وام ازدواج و فرزندآوری در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» «حداقل تعداد واردات خودرو از مناطق آزاد با تبدیل پلاک به ملی» و «تخفیف حقوق ورودی تبدیل پلاک مناطق آزاد به پلاک ملی» در لایحه بودجه ابهام دارد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور در پیامی با تسلیت درگذشت مادر بزرگوار سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان، برای آن اسوه صبر و ایمان علو درجات و هم‌نشینی با صالحان و برای بازماندگانش تسلی خاطر و سلامتی مسئلت کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در دیدار همتای بورکینافاسویی خود بر اتخاذ سیاست اصولی توسعه روابط با کشور‌های مستقل و انقلابی در منطقه غرب آفریقا به‌ویژه بورکینافاسو تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» اسماعیل بقایی گفت: با گروسی درباره بازدید سایت‌های آسیب‌دیده صحبتی نداشتیم؛ بحث همکاری ما با آژانس بحث متفاوتی است؛ ما به تعهدات خود واقفیم. 
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با وزیر دولت، جنگ و دفاع از میهن بورکینافاسو در تهران دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده کل سپاه پاسداران با صدور پیامی درگذشت خواهرِ سرلشکر محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را تسلیت گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است