اقتصادی 17:07 - 02 تیر 1401
معاون وزیر نیرو گفت: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.

معاون وزیر نیرو:‌ پیگیر تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده هیرمند هستیم

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری مدیریت منابع آب، محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین اجلاس کمیته مشترک کمیساران آب هیرمند طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ خردادماه امسال در تهران، از پیگیری جدی وزارت نیرو برای تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ هیرمند خبر داد.

جوانبخت با تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به معاهدات بین المللی تصریح کرد: امیدواریم هیات افغان پیام صریح جمهوری اسلامی ایران را مبنی برلزوم پایبندی به معاهده ۱۳۵۱ میان دوکشور به حاکمان خود برساند و نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کند‌.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در سال آبی جاری کمتر از ۴ میلیون متر مکعب آب از حقابه ۸۲۰ میلیون متر مکعبی مندرج در معاهده هیرمند وارد ایران شده است، گفت: در اجلاس برگزار شده به مدت سه روز، هیأت ایرانی درخواست کرد برای تدقیق آمار و ارقام ارائه شده از سوی طرف افغان درخصوص وضعیت سال آبی جاری و میزان حقابه کشورمان، از ایستگاه اندازه‌گیری بالا دست سد کجکی بر اساس ساز و کار پیش‌بینی شده در معاهده ۱۳۵۱، بازدید کند که این امکان تاکنون در اختیار ما قرار داده نشده است.

معاون وزیر در امور آب و آبفا در ادامه گفت: مشکل تأمین حقآبه ایران از فروردین‌ماه سال گذشته که سد انحرافی کمال‌خان در ۷۰ کیلومتری مرز جمهوری اسلامی ایران بر روی بستر اصلی رودخانه هیرمند در ولایت نیمروز به بهره‌برداری رسیده، شدت گرفته است.

وی افزود: طرف افغان حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب جریان آب رود هیرمند را که در صورت نبودن سد کمال‌خان به صورت طبیعی و تاریخی به سمت هامون‌ها و منطقه سیستان جریان می‌یافت و حقابه شرب و کشاورزی منطقه سیستان نیز از آن تأمین می‌شد، به سمت شوره‌زار گودرزه منحرف و آن را به شورابه تبدیل کرده که مورد اعتراض ما قرار گرفت.

جوانبخت سپس گفت: این اقدام طرف افغان باعث محرومیت ایران از دریافت حقآبه قانونی خود و همچنین خشک شدن تالاب‌های بین المللی هامون و بروز تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شدید در منطقه شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پایان با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل تعهدات قانونی طرف افغان، اظهار کرد: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.


11602890
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اعلام کرد: در خصوص سوخت مازوت استاندارد و غیر استاندارد، وزارت نفت متولی این حوزه است. امسال همکاری خوبی در زمینه تحویل مازوت کم گوگرد به برخی از نیروگاه‌ها که اولویت آنها مشخص شده، انجام شد. استفاده از این سوخت م...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: موضوعات مربوط به سهام عدالت شامل شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که تاکنون به عنوان ناشر نزد سازمان بورس ثبت نشدند، شرکت‌های سرمایه‌پذیر بورسی و شرکت‌های سرمایه‌پذیر غیررسی در...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قصد خرید ساچمه نقره را دارید؟ آیا می‌دانید برای سرمایه گذاری بر روی فلز نقره، ساچمه گزینه‌ای مناسب است یا شمش؟ آیا از معایب خرید ساچمه نقره اطلاع دارید؟
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد گفت: اولویت اول ما در حوزه صنعت بیمه افزایش ضریب نفوذ خواهد بود وقتی در مورد ضریب نفوذ صحبت می‌کنیم به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که این ضریب نفوذ یکی دیگر از مصداق‌های برقراری عدالت اقتصادی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت:یکی از اصلی‌ترین مشکلات پل خلیج فارس منابع مالی است که برای اجرای آن ۷۰۰ میلیون یورو لازم است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت:یکی از اصلی‌ترین مشکلات پل خلیج فارس منابع مالی است که برای اجرای آن ۷۰۰ میلیون یورو لازم است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت:رصد از مراکز عمده نشان می‌دهد که تغییری در قیمت نداشتیم و کماکان قیمت‌ها ثابت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بیمه مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۳، حق بیمه تولیدی صنعت بیمه به ۴۴۰ همت رسید که در هفت ماهه اول امسال به ۳۹۴ همت رسیده و انتظار می‌رود تا پایان سال به ۶۵۰ همت افزایش یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی، کشت فراسرزمینی یکی از راهکار‌های ارتقای امنیت غذایی و حفظ منابع آبی موجود محسوب می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: هیچ صنفی حق ندارد به بهانه کسر مالیات از مردم مبلغ اضافی دریافت کند چراکه این اقدام غیر قانونی است و تنها ۲۰۰ رستوران از ابتدای دی ماه مشمول این طرح می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است