علمی فناوری 16:38 - 17 خرداد 1399
دانشمندان "دانشگاه تسوکوبا"( University of Tsukuba) و "دانشگاه توکیو"(University of Tokyo) در مطالعه اخیرشان گروه خاصی از نورون‌ها را شناسایی کرده‌اند که برای تثبیت حافظه در هنگام "خواب همراه با حرکات سریع چشم" لازم هستند.

شناسایی نورون‌های مسئول تثبیت حافظه در خواب

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان طی این مطالعه فاش کردند که نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی(ABN) در هیپوکامپ، بر تثبیت حافظه در طول خواب همراه با حرکات سریع چشم (Rapideye movement sleep: REM/REMS) نظارت می‌کنند. خواب همراه با حرکات سریع چشم یکی از مراحل خواب در پستانداران است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به‌ سر می‌بَرَد ولی واکنش مغز در حالت بیداری است.

اطلاعات کمی در مورد نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در شکل‌گیری حافظه در هنگام خواب وجود دارد. از این رو دانشمندان تصمیم گرفتند نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی را مورد مطالعه قرار دهند.

استاد "ماسانوری ساکاگوچی"(Masanori Sakaguchi ) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: اگرچه نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در ناحیه شکنج دندانی هیپوکامپ بسیار نادر هستند و اغلب فعال نیستند اما انعطاف پذیری بالایی دارند و این نشانگر نقش بالقوه آنها در ایجاد خاطرات است. ما می‌خواستیم بررسی کنیم که چگونه دستکاری فعالیت نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در تثبیت حافظه در رفتار موش‌ها تأثیر می‌گذارد.

طی این مطالعه، دانشمندان موش‌ها را در معرض وظیفه حافظه ترس زمینه‌ای خاص(context-specific fear memory task) قرار دادند. سپس آنها فعالیت نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی خاص در یادگیری، تثبیت و بازیابی حافظه را ثبت کردند. آنها دریافتند که نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی که بیشتر در طول خواب همراه با حرکات سریع چشم بعد از انجام وظیفه حافظه فعال بودند، در هنگام یادگیری نیز فعال بودند.

دانشمندان هنگام بررسی تأثیرات خاموش کردن اپتوژنتیک(Optogenetics) بر فعالیت‌های نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی هنگام خواب متوجه شدند که تثبیت خاطرات ترس زمینه‌ای مختل شده است.

دانشمندان خاطرنشان کردند: داده‌ها نشان می‌دهند که فعالیت نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی هنگام خواب همراه با حرکات سریع چشم برای تثبیت حافظه ضروری است. این یک پیشرفت چشمگیر است زیرا فعالیت و نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در تثبیت حافظه در طول خواب و نوع نورون هیپوکامپ که مسئول تثبیت حافظه در هنگام خواب بود پیشتر ناشناخته بود.

پروفسور ساکاگوچی گفت: در حین یادگیری، نورون‌های خاص ایجاد شده در بزرگسالی ممکن است دستخوش تغییرات سیناپسی شوند که باعث تقویت حافظه می‌شوند. علاوه بر این ، این تغییرات سیناپسی ممکن است به هماهنگی بین نورون‌های خاص ایجاد شده در بزرگسالی و نوسانات مغزی که در هنگام خواب همراه با حرکات سریع چشم اتفاق می‌افتد بستگی داشته باشد. شفاف سازی این موضوع ممکن است به درک عمیق‌تری از چگونگی شکل گیری، بازیابی و تثبیت خاطرات منجر شود و می‌تواند توسعه درمان‌های جدید برای اختلالات حافظه را برای دانشمندان تسهیل کند.

انتهای پیام


10562689
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: مطالعات اولیه جهت احداث پایگاه اورژانس و راه‌اندازی اورژانس عشایر در منطقه لار در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک رویداد تاریخی، اولین اتصال موفقیت‌آمیز دو ماهواره در مدار زمین‌ثابت برای سوخت‌گیری انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس رکورد طولانی‌ترین سفر رباتیک به مریخ را شکست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ماه اخیر حملات سایبری شدید از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان با محوریت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش اینترنت، آینده ایران، فعالان این حوزه بر لزوم اصلاح سیاست‌ها، رفع موانع و آغاز گفت‌وگوی واقعی میان حاکمیت و بخش خصوصی تأکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی سلول‌هایی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند ۶۱ نوع بافت را بازسازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیماران دیابتی در مصرف خربزه نباید زیاده روی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: با وجود گزارش‌هایی در خصوص طغیان بیماری‌های گوارشی در برخی نقاط کشور تاکنون هیچ‌گونه شواهد آزمایشگاهی به دست نیامده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است