علمی فناوری 16:38 - 17 خرداد 1399
دانشمندان "دانشگاه تسوکوبا"( University of Tsukuba) و "دانشگاه توکیو"(University of Tokyo) در مطالعه اخیرشان گروه خاصی از نورون‌ها را شناسایی کرده‌اند که برای تثبیت حافظه در هنگام "خواب همراه با حرکات سریع چشم" لازم هستند.

شناسایی نورون‌های مسئول تثبیت حافظه در خواب

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان طی این مطالعه فاش کردند که نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی(ABN) در هیپوکامپ، بر تثبیت حافظه در طول خواب همراه با حرکات سریع چشم (Rapideye movement sleep: REM/REMS) نظارت می‌کنند. خواب همراه با حرکات سریع چشم یکی از مراحل خواب در پستانداران است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به‌ سر می‌بَرَد ولی واکنش مغز در حالت بیداری است.

اطلاعات کمی در مورد نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در شکل‌گیری حافظه در هنگام خواب وجود دارد. از این رو دانشمندان تصمیم گرفتند نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی را مورد مطالعه قرار دهند.

استاد "ماسانوری ساکاگوچی"(Masanori Sakaguchi ) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: اگرچه نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در ناحیه شکنج دندانی هیپوکامپ بسیار نادر هستند و اغلب فعال نیستند اما انعطاف پذیری بالایی دارند و این نشانگر نقش بالقوه آنها در ایجاد خاطرات است. ما می‌خواستیم بررسی کنیم که چگونه دستکاری فعالیت نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در تثبیت حافظه در رفتار موش‌ها تأثیر می‌گذارد.

طی این مطالعه، دانشمندان موش‌ها را در معرض وظیفه حافظه ترس زمینه‌ای خاص(context-specific fear memory task) قرار دادند. سپس آنها فعالیت نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی خاص در یادگیری، تثبیت و بازیابی حافظه را ثبت کردند. آنها دریافتند که نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی که بیشتر در طول خواب همراه با حرکات سریع چشم بعد از انجام وظیفه حافظه فعال بودند، در هنگام یادگیری نیز فعال بودند.

دانشمندان هنگام بررسی تأثیرات خاموش کردن اپتوژنتیک(Optogenetics) بر فعالیت‌های نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی هنگام خواب متوجه شدند که تثبیت خاطرات ترس زمینه‌ای مختل شده است.

دانشمندان خاطرنشان کردند: داده‌ها نشان می‌دهند که فعالیت نورون‌های جوان ایجاد شده در بزرگسالی هنگام خواب همراه با حرکات سریع چشم برای تثبیت حافظه ضروری است. این یک پیشرفت چشمگیر است زیرا فعالیت و نقش نورون‌های ایجاد شده در بزرگسالی در تثبیت حافظه در طول خواب و نوع نورون هیپوکامپ که مسئول تثبیت حافظه در هنگام خواب بود پیشتر ناشناخته بود.

پروفسور ساکاگوچی گفت: در حین یادگیری، نورون‌های خاص ایجاد شده در بزرگسالی ممکن است دستخوش تغییرات سیناپسی شوند که باعث تقویت حافظه می‌شوند. علاوه بر این ، این تغییرات سیناپسی ممکن است به هماهنگی بین نورون‌های خاص ایجاد شده در بزرگسالی و نوسانات مغزی که در هنگام خواب همراه با حرکات سریع چشم اتفاق می‌افتد بستگی داشته باشد. شفاف سازی این موضوع ممکن است به درک عمیق‌تری از چگونگی شکل گیری، بازیابی و تثبیت خاطرات منجر شود و می‌تواند توسعه درمان‌های جدید برای اختلالات حافظه را برای دانشمندان تسهیل کند.

انتهای پیام


10562689
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ اعـم از عـادی و اسـتعداد درخشان بر روی سایت مرکز سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فعلا امکان تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی پزشکی وجود ندارد، گفت: امکان پذیرش دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های غیرانتفاعی وجود ندارد و تاکنون هیچ پیشنهادی در این زمینه به ما ارائه نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۴ امروز اعلام می‌شود، گفت: بیش از هفت هزار داوطلب در این آزمون پذیرفته می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۴ امروز اعلام می‌شود، گفت: بیش از هفت هزار داوطلب در این آزمون پذیرفته می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کبد چرب می‌تواند سوخت و ساز و عملکرد اندام‌های بدن را با چالش مواجه کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات هرگونه افزایش خودسرانه تعرفه‌های اینترنتی را مورد قبول ندانست و تاکید کرد: ما با هرگونه افزایش نامتعارف، مخالفیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روزو‌های منتهی به آغاز سال تحصیلی و آخرین تعطیلات تابستانی؛ تمرکز شهروندان بر مسافرت و آمادگی برای آغاز مدرسه و دانشگاه منجر به کاهش مراجعات به مراکز اهدای خون می‌شود و برای نگهداشتن ذخایر خون در سطح مطلوب خوب است این روز‌ها علاوه بر اهدا ک...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اعلام کرد که با اجرای طرح حامی، تعداد دانش‌آموزان نیازمند تلاش در دروس پایه کاهش ۴۹ درصدی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایران در سال ۱۴۰۴ با پرتاب‌های متعدد، توسعه زیرساخت‌ها و پیوستن به پروژه‌های بین‌المللی، گام‌های تازه‌ای در عرصه فضایی برداشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک عمل جراحی عجیب و در عین حال فوق‌العاده، کاشت دندان در چشم، مردی را پس از ۲۰ سال دوباره قادر به دیدن کرد و یک مرد کانادایی که دو دهه نابینا بود، پس از ایمپلنت دندان در چشم خود دوباره توانست دنیا را ببیند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است