بین‌الملل 21:13 - 30 اردیبهشت 1401

لاوروف: نمی توان پذیرفت که آفریقا حوزه نفوذ انحصاری اروپا باشد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری مشترک با «عبدالله دیوب» همتای مالیایی خود در مسکو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است همکاری روسیه با این کشور آفریقایی بر روابط آن با فرانسه تأثیر بگذارد، گفت: شاهد تلاش فرانسه و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا برای تحمیل هژمونی خود بر این یا آن منطقه در جهان هستیم اما این تلاش‌ها مورد پسند ما نیست.

لاوروف توضیح داد: اتحادیه اروپا سال‌هاست که با توسعه روابط مسکو با صربستان، بوسنی و هرزگوین و دیگر کشورهای حوزه غربی بالکان مخالفت کرده است.

وی فاش کرد: «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه سابق فرانسه و «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سال گذشته در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نگرانی خود را درباره توسعه روابط مسکو با آفریقا به ویژه کشور مالی ابراز داشتند.

لاوروف با بیان اینکه بورل و لودریان موضع خود را مبنی بر اینکه آفریقا «منطقه مسئولیت، نفوذ و منافع اتحادیه اروپا است» توجیه کردند، خاطرنشان ساخت: البته من نمی‌توانم چنین استدلال‌هایی را بپذیرم، زیرا توجیهات منعکس کننده استعمار نوین است.

وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: پژواک این گذشته استعماری امروز هم احساس می‌شود، به ویژه با توجه به مرزهایی که آنها بدون در نظر گرفتن هیچ عامل دیگری غیر از رویکردهای استعماری خود ترسیم کرده‌اند و اکنون دوستان آفریقایی ما با مشکلات ناشی از آن رو به رو هستند.

لاوروف در پایان این نشست خبری خاطرنشان کرد که در آن جلسات به همکاران اروپایی یادآور شد که خودشان بدون تردید راهبردهای مختلفی را در مورد مناطق اطراف روسیه تدوین و به کشورهای منطقه تحمیل می‌کنند. البته این صرف نظر از میزان مداخله اروپا در اوکراین از زمان استقلال این کشور در اوایل دهه ۹۰ قرن گذشته تا کنون است.


11567756
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش سودان دو منطقه را در ایالت کردفان شمالی از نیرو‌های شبه نظامی سودانی بازپس گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش اوکراین می‌گوید این کشور به پالایشگاه نفت ریازان روسیه حمله کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد به دلیل «تحریف سخنرانی‌اش» شکایت حقوقی از شبکه بی‌بی‌سی را با درخواست خسارت چند میلیارد دلاری آغاز می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس آنروا می‌گوید غزه با «عذابی مضاعف» با آمدن فصل سرما رو‌به‌رو است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» استیو بنن، مشاور سابق ترامپ در طول دو سال به اپستین آموزش می‌داد چگونه پاسخ رسانه‌ها را بدهد و تصویر عمومی خود را به عنوان یک مجرم ترمیم کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا به بانکوک اطلاع داده است که مذاکرات برای نهایی کردن یک توافق تجاری متقابل را تا زمان تعهد تایلند به آتش‌بس با کامبوج، به حالت تعلیق درآورده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بانوی اول سابق آمریکا گفت که ایالات متحده هنوز فاقد بلوغ لازم برای انتخاب یک رئیس جمهور زن است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رانش زمین در اندونزی ۱۱ کشته در جاوه مرکزی بر جای گذاشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا از انجام آزمایش‌های موفقیت‌آمیز بمب هسته‌ای B61-12 با جنگنده اف-۳۵ در اوت گذشته خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت آفریقای جنوبی با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد علیرغم برقراری آتش‌بس، پیگیری قضایی پرونده اتهام نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری را با قاطعیت ادامه خواهد داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است