فرهنگی‌هنری 08:07 - 22 مرداد 1401

«جانور» یک درام جنایی معمایی است/ دغدغه‌ای که روی صحنه عینی شد

کیانوش ایازی کارگردان نمایش «جانور» که از ۲۱ مرداد ماه اجرای خود را آغاز کرده است درباره ویژگی‌های این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: نمایش «جانور» نوشته توحید معصومی است و ناهنجاری‌های اجتماعی را که مردم جامعه با آن مواجه هستند به تصویر می‌کشد. در این نمایش مسائل مختلفی مانند مهاجرت‌های غلط از روستا به شهرستان‌ها و یا از شهرهای اطراف به تهران و همچنین برنامه‌ریزی های غلط در مورد شیوه زندگی مورد توجه قرار می‌گیرد. البته ناهنجاری‌ها و مسائل مهم دیگری هم در این نمایش به چالش کشیده می‌شود که ترجیح می‌دهم مخاطبان با دیدن کار در جریان آن قرار بگیرند.

وی درباره شیوه اجرایی نمایش توضیح داد: «جانور» اثری رئالیستی است و فضایی معمایی و جنایی را به تصویر می‌کشد. در این نمایش یک واحد آپارتمان بازسازی شده است از این رو فضای کارگاه نمایش برای اجرای کار مناسب بود.

ایازی یادآور شد: معمولاً به دنبال این هستم که نکته و یا مسأله‌ای را با مخاطبانم در میان بگذارم از این رو در این شب‌های اجرا اگر چند نفر از تماشاگران هم از نمایش تأثیر بگیرند من به عنوان هنرمند رسالتم را که همان تأثیرگذاری در جامعه است، به انجام رسانده‌ام. چون من به عنوان هنرمند یا باید به مخاطبم درباره برخی از اتفاقات هوشیاری بدهم یا نکاتی را به او یادآوری کنم. در واقع یک سوژه ابتدا باید تبدیل به دغدغه شخصی‌ام شود تا بعد بتوانم آن را روی صحنه عینی کنم. نمایشنامه «جانور» نیز همین ویژگی را داشت و زمانی که آن را مطالعه کردم به دغدغه‌ام تبدیل شد و تصمیم گرفتم آن را به صحنه ببرم.

وی درباره انتخاب بازیگران نمایش بیان کرد: بازیگران نمایش همگی از بچه‌های باتجربه تئاتر و از دوستان من هستند. معتقدم کار با بازیگران به اصطلاح چهره چیزی جز هزینه برای گروه ندارد در حالی که بازیگران حرفه‌ای تئاتری ثابت کرده‌اند که حرفه‌ای هستند و درام و بازیگری را به خوبی می‌شناسند و همین مساله برای من کافی بود که به آنها اعتماد کنم.

این کارگردان تئاتر در پایان صحبت‌هایش گفت: اجرا و نمایش به مخاطبش زنده است و طبیعتاً دیدن این نمایش نیز برای مخاطبان خالی از لطف نیست. گروه ما حتماً نقدها را می‌پذیرند و در جهت اصلاح کار برمی‌آیند و از طرف دیگر واکنش‌های مثبت به ما انرژی می‌دهد. گروه نمایش «جانور» همه نقدها را چه مثبت چه منفی به دیده منت می‌پذیرند.

«جانور» عنوان یکی از تازه‌ترین آثار نمایشی تئاتر شهر است که از روز جمعه ۲۱ مرداد ماه ساعت ۲۰ به نویسندگی توحید معصومی، کارگردانی کیانوش ایازی و تهیه‌کنندگی امیرحسین شفیعی در کارگاه نمایش مجموعه به صحنه رفته است.

شکوفه حیدریان، فهیمه معین، بهار زندی و سعید نبوی بازیگران نمایش «جانور» هستند.

در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «در یک مجتمع مسکونی اتفاقی رخ داده؛ مردی که ادعا می‌کند از اداره آگاهی آمده‌است به ساکنین آپارتمانی در همان مجتمع مظنون می‌شود. آنها ادعای مأمور آگاهی را رد می‌کنند تا اینکه …»


11652322
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه جهانی الکوثر به‌زودی مستند ویژه‌ای را به روی آنتن این شبکه می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «از منفی دو تا سکو» روایتی از زندگی جواد فروغی از کادر درمان است که موفق به قهرمانی در المپیک شد؛ این مستند امروز به مناسبت روز پرستار از شبکه ورزش سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «کوسه ماهی: شکارگر اعماق آب ها» با گویندگی ۶ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه ورزش در ادامه و روز چهارم پیکار‌های مرحله رده بندی و فینال کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان صربستان، اوزان ۶۱، ۶۵، ۸۶ و ۹۷ امشب از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ این رقابت‌ها را با گزارشگزی مشترک هادی عامل و مصطفی حسینی به صورت مستقیم پخش خواهد ...
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی پرهیجان «سرقت معکوس»، محصول ۲۰۲۴ تایوان از شبکه تهران پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش سیما همزمان با سالگرد قتل عام مردم بی گناه در کفر قاسم، فیلم «کفر قاسم» را پخش خواهد کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور استان‌های رسانه ملی معتقد است که همه استان‌ها چهره‌های شاخص ملی و بین‌المللی دارند. این مفاخر در تاریخ ایران، مبارزه با استعمار و استکبار و در حوزه‌های فرهنگ، هنر، ادب و علم سرآمدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه تلویزیونی «جومونگ۳: شاهزاده جامیونگ» از دوشنبه ـ پنجم آبان ماه ـ هر شب روی آنتن شبکه تماشا می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» صبح امروز نشست خبری سومین مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور در موزه ملی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اساس انگیزه ما در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، بر ضرورت‌های ایجاد مشوق برای زیست شرافتمندانه در روستا‌ها است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است