علمی فناوری 11:37 - 03 بهمن 1399
"ایلان ماسک" در توئیت جدید خود اعلام کرد که قصد دارد مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار را به عنوان جایزه به بهترین فناوری جذب کربن اهدا کند.

جایزه ۱۰۰ میلیون دلاری "ایلان ماسک" برای فناوری جذب کربن

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، جهان به خاطر اصرار انسان برای سوزاندن سوخت‌های فسیلی، به طور ناخوشایندی در حال گرم شدن است. "ایلان ماسک" (Elon Mask) در حال حاضر، ثروتمندترین فرد جهان شناخته شده اما با وجود این، سوابق خیرخواهانه او در این سال‌ها در مقایسه با دیگر افراد ثروتمند مانند "جف بزوس" (Jeff Bezos)، بسیار ناچیز بوده است. به همین دلیل، هنگامی که ماسک در توئیت جدید خود اعلام کرد که قصد دارد مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار را به عنوان جایزه به بهترین سیستم جذب کربن اهدا کند، تعجب‌آور بود.



جزئیات مربوط به رقابت پیش رو برای جذب کربن منتشر نشده است اما انتظار می‌رود که زمان آن، هفته آینده باشد. این نخستین بار نیست که یک شرکت، در جستجوی کمک عمومی برای ارائه فناوری جذب کربن است تا این عنصر را از جو بیرون بیاورد و سرعت تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسان را کاهش دهد.

در سال ۲۰۱۸، "X-Prize"، رقابت مشابهی را برگزار کرد و به پنج گروه راه یافته به مرحله نهایی، سهمی از جایزه بزرگ ۲۰ میلیون دلاری خود هدیه داد اما این رقابت جدید با جایزه ۱۰۰ میلیون دلاری، نه تنها پنج برابر بودجه X-Prize را ارائه می‌دهد، بلکه بزرگترین سرمایه‌گذاری خیرخواهانه ایلان ماسک به شمار می‌رود.

رقابت جذب کربن، با نخستین تلاش برای جمع‌آوری و تبدیل دی‌اکسید کربن به برخی از محصولات، متفاوت است. "موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان" (EFPL) اخیرا یک سیستم جذب ابداع کرده است که ۹۰ درصد دی‌اکسید کربن منتشر شده از خودرو را به دی‌اکسید کربن مایع تبدیل می‌کند. پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد" (Oxford University) نیز راهی برای تبدیل کردن دی‌اکسید کربن به سوخت موشک کشف کرده‌اند. برخی دیگر نیز سعی داشته‌اند تا گاز گلخانه‌ای را به الماس تبدیل کنند.

انتهای پیام


10915274
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است