علمی فناوری 11:04 - 13 مرداد 1394
محققان آمریکایی با ترکیب سلول‌های خورشیدی و باتری موفق به تولید اولین باتری‌های خورشیدی حقیقی و با دوام شده‌اند که عملکردی بهتر از باتری‌های لیتیومی رایج دارند.

براساس گزارش ساینس الرت، عملکرد باتری‌های خورشیدی جدید حتی از باتری‌های لیتیومی رایج بهتر است زیرا می‌تواند با شارژ کمتر میزانی برابر با انرژی ذخیره شده در باتری‌ها لیتیومی را ذخیره کند. این باتری توانسته به سطح ذخیره‌سازی انرژی 20 درصدی دست یابد.

منبع این 20 درصد ذخیره سازی نور خورشید است که با کمک صفحه خورشیدی مسطحی که روی باتری قرار گرفته ذخیره می‌شود. در زیر این صفحه نیز نوعی جدید از الکترولیت‌ها قرار گرفته که در آنها آب جایگزین اکسید کبالت لیتیوم یا فسفات آهن لیتیوم شده‌است.

به گفته محققان دانشگاه اوهایو،‌ مهمترین موفقیت در ساخت این باتری وجود جریان آب در باتری‌های خورشیدی است، ابداعی که ساخت تلفیق آن با تکنولوژی‌های روز بسیار ساده بوده و در عین حال دوستدار محیط زیست و با دوام است.

این تیم از محققان سال گذشته نیز اولین باتری خورشیدی بادی جهان را ابداع کردند، اکنون با بهبود طرح سال گذشته به جای سلول‌های خورشیدی از صفحه‌ای خورشیدی استفاده کرده‌اند و باد نیز توسط آب جایگزین شده‌است. این باتری که باتری خورشیدی آبی نام دارد اولین طرحی است که می‌تواند پایه و اساس نسل جدیدی از باتری‌ها را بنا بگذارد.

در طرح اولیه محققان از الکترولیت مایع رایج‌تری حاوی نمک و حلال استفاده کردند،‌اما اکنون آب جایگزین حلال شده و یدید لیتیوم جایگزین نمک تا به این شکل باتری کم‌هزینه با ظرفیت بالای ذخیره انرژی خلق شود. سلول‌های خورشیدی موجود در صفحه خورشیدی نیز از بهره‌وری بسیار بالایی برخوردارند و محققان از نوعی خاص از این سلول‌ها به نام رتنیوم استفاده کرده‌اند تا بتوانند طول موج نور دریافتی را کنترل کرده و آن را به الکترون‌ها تبدیل کنند. این الکترون‌ها در نهایت مکمل برقی می‌شوند که در بخش لیتیوم آند باتری ذخیره شده‌است.

آزمایش‌های متعدد و مقایسه باتری جدید با باتری‌های لیتیومی رایج نشان داد هردو نوع باتری گنجایش ذخیره 3.3 ولت برق را دارند،‌ اما باتری لیتیومی برای ذخیره 3.3 ولت برق به 3.6 ولت انرژی نیاز دارد اما باتری خورشیدی با دریافت 2.9 ولت می‌تواند خروجی برابر 3.3 ولت داشته‌باشد،‌ 20 درصد باقی مانده نیز توسط سلول‌های خورشیدی جبران می‌شود.

هدف نهایی دانشمندان ساخت باتری‌های 100 خورشیدی قابل شارژ است، با این‌همه باتری جدید نیز کاملا کاربردی است و می‌توان از آن در زمینه‌های مختلفی از قبیل تبدیل و ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی و همچنین تولید سوخت‌های الکترولیتی برای خودروهای برقی آینده استفاده کرد.


6856514
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: متولدین ۲ مهر ۹۶ تا ۲ مهر ۹۷ می‌توانند نسبت به ثبت نام در پایه اول خود اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از آغاز ثبت نام اعطای وام به کسب و کار‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان انتظار دارند که سیارکی موسوم به ۲۰۲۴ JR ۱ به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ماموریت جدید پارک‌های فناوری در ایجاد ارزش افزوده متناسب با آمایش سرزمینی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان ثبت درخواست تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور با موافقت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به مدت دو روز تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به پیشرفت‌های علمی این دانشگاه، تاکید کرد:مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه دور از دسترس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد ملی جمعیت از استخدام بیش از ۱۵۷۰ ماما در سراسر کشور با مجوز سازمان امور استخدامی در سال گذشته خبر داد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی یک پژوهشگاه، مشارکت با بخش خصوصی برای تکثیر گاوهای گوشتی پربازده را راهی برای افزایش خودکفایی گوشت کشور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرشیدی گفت:آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماما‌ها در سراسر کشور است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است