علمی فناوری 07:11 - 05 اسفند 1398
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در موضوع سنوات هدف بحث درآمد برای دانشگاه نیست، بلکه مدیریت تقاضا است، اظهار کرد: زمانی که دانشجو بیش از مدت زمان مشخص شده در دانشگاه بماند، دانشگاه باید از منابع دیگر هزینه دانشجو را پرداخت کند. تخصیص سنوات برای تشویق دانشجویان در تسریع اتمام تحصیل در دانشگاه است و وامی برای پرداخت سنوات در نظر گرفته شده است.

پرداخت وام سنوات به دانشجویان دانشگاه تهران

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در نشستی با دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی و دبیران کانون‌های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی با بیان اینکه دانشگاه تهران برای فعالیت‌های دانشجویی ارزش بسیاری قائل است، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های دانشجویی نوآوری و کارآفرینی را در بخش‌های مختلف به همراه دارد، زیرا نوآوری و کارآفرینی بیشتر از کلاس درس ناشی از عملکرد در میدان است و یکی از آن میدان‌ها تشکل‌ها و فعالیت‌های دانشجویی است.

وی افزود: اگر دانشجو در دوران تحصیل تجربه فعالیت خلاقانه و نوآورانه داشته باشد، نیازی به شغل دولتی ندارد و به محض خروج از دانشگاه می‌تواند کسب و کار خود را ایجاد کند.

دکتر نیلی احمدآبادی، در پاسخ به سئوالات و موضوعات مطرح شده توسط نمایندگان کانون‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی اظهار کرد: خوشحالم فرصت گفت‌وگو میان ما فراهم شد، چرا که نظریات دانشجویان، شاخص ما برای عملکرد دانشگاه است و همه هدف دانشگاه نیز تأمین رضایت دانشجویان و مردم است.

رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: برای اینکه اطمینان حاصل شود که اهداف تأمین شده است و یا خیر، باید این گفت‌وگوها شکل بگیرد. البته روش‌های متعدد ارزیابی عملکرد وجود دارد، اما شاید گفت‌وگوی رودررو بهتر بتواند مشخص کند که در کدام قسمت‌ها با ضعف و قوت مواجه هستیم.

وی با اشاره به اهداف برنامه پنج ساله دانشگاه تهران تصریح کرد: دانشگاه در پیاده‌سازی این اهداف بسیار جدی است. یکی از شعارهای بزرگ دانشگاه مسئولیت اجتماعی است، دانشگاهیان باید نسبت به سرنوشت جامعه حساسیت نشان دهند و ما نمی‌توانیم مسئولیت‌در دانشگاه را جدا از فعالیت‌های درون جامعه بدانیم. دانشگاه همواره باید نقش تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر ایفا کند.

70درصد بودجه خود را دریافت کرده‌ایم

دکتر نیلی احمدآبادی، درباره گسترش فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه تهران گفت: توسعه اکوسیستم فعالیت‌های دانشجویی دغدغه ما نیز هست و تمامی نهادهایی که به تازگی در دانشگاه تأسیس می‌شوند، در جهت توسعه اکوسیستم فعالیت‌های دانشجویی است. لذا محدودیت‌های مالی وجود دارد و تا این لحظه دانشگاه ۷۰ درصد بودجه خود را دریافت کرده، البته بخش اعظم آن در دو ماه اخیر نیز تأمین شده است و رشد بودجه دانشگاه نسبت به افزایش هزینه‌ها ارتقا پیدا نکرده است.

رئیس دانشگاه تهران، اظهار کرد: دولت امسال دو کمک فرعی برای ما داشت که در غیر این صورت دانشگاه در بحث تغذیه و تأمین خدمات رفاهی با مشکل مواجه می‌شد. هزینه‌های پرسنلی دانشگاه تهران تقریباً از تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور بیشتر است و این هم به دلیل استخدام‌ها در سال‌های گذشته است. وقتی در این حوزه هزینه‌ها افزایش می‌یابد، دانشگاه باید از بودجه برخی حوزه‌های دیگر بکاهد.

وی با اشاره به اینکه ساختار بزرگ و بوروکراتیک دانشگاه طی ۸۵ سال حجیم‌تر شده است، از این رو افزایش هزینه را به همراه داشته است، افزود: دانشگاه تهران برای روان‌تر کردن فعالیت‌ها و کاهش هزینه‌ها در حوزه‌های مختلف اقداماتی را آغاز کرده است. افزایش نیرو به معنی توسعه فعالیت نیست، بلکه منجر به صرف بیشتر بودجه در زمینه ساختار و تشکیلات می‌شود. در عصر دیجیتال باید فرآیندها را به حداقل برسانیم.

دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان خاطرنشان کرد: در موضوع سنوات هدف بحث درآمد برای دانشگاه نیست، بلکه مدیریت تقاضا است. زمانی که دانشجو بیش از مدت زمان مشخص شده در دانشگاه بماند، دانشگاه باید از منابع دیگر هزینه دانشجو را پرداخت کند. تخصیص سنوات برای تشویق دانشجویان در تسریع اتمام تحصیل در دانشگاه است و وامی برای پرداخت سنوات در نظر گرفته شده است.

هم‌چنین در ابتدای نشست دکتر سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، گزارش اجمالی از فعالیت‌های تشکل‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان طی سال گذشته ارائه کرد و گفت: یکی از کارهای خوبی که مقدمات آن انجام شده، بحث سامانه جامع تشکل‌های دانشجویی است و تمام کارها به صورت اتوماسیون انجام خواهد شد، از این‌رو کارها با دقت بیشتر و بدون دخالت سلیقه صورت می‌گیرد.

وی درباره فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه تصریح کرد: به همت تشکل‌های دانشجویی کارهای خیلی خوبی انجام شده است و طبق آخرین آمار نسبت به سال قبل فعالیت‌های تشکل‌ها ۲۰ درصد رشد داشته است. بیش از ۴۰۰ رویداد در حوزه انجمن‌های علمی دانشجویی و بیش ۱۵۰ رویداد در حوزه کانون‌های فرهنگی در سطح دانشگاهی، ملی و بین‌المللی برگزار شده است.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، از ۱۵۰ طرح انجمن‌های علمی دانشجویی، ۳۰ طرح کانون‌ها و بیش از ۱۲۰ نشریه در سال ۱۳۹۸ حمایت شده است و انتخابات نشریات دانشجویی برخلاف سال‌های گذشته در دور اول به حد نصاب رسیده است.

دکتر سرسنگی، خاطر نشان کرد: حوزه نشریات دانشگاه با قدرت، شور و هیجان دانشجویان فعالیت می‌کند، اما برخی از اخبار ما را آزرده کرده است. امسال با مشکلات مالی بیشتری مواجه بودیم و امیدواریم ردیف بودجه‌ها در زمینه فعالیت‌های دانشجویی برای سال آینده اصلاح شود.

به گزارش روابط عممی دانشگاه تهران، در بخش دیگری از این نشست نمایندگان کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی دانشجویی مشکلات و مباحث خود را نظیر مشکلات ساختار، بودجه‌ای و مالی، عدم توجه به بخش فرهنگ نسبت به بخش‌های دیگر در دانشگاه را مطرح کردند.

انتهای پیام


10410174
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: متولدین ۲ مهر ۹۶ تا ۲ مهر ۹۷ می‌توانند نسبت به ثبت نام در پایه اول خود اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از آغاز ثبت نام اعطای وام به کسب و کار‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ماموریت جدید پارک‌های فناوری در ایجاد ارزش افزوده متناسب با آمایش سرزمینی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان انتظار دارند که سیارکی موسوم به ۲۰۲۴ JR ۱ به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان ثبت درخواست تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور با موافقت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به مدت دو روز تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به پیشرفت‌های علمی این دانشگاه، تاکید کرد:مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه دور از دسترس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد ملی جمعیت از استخدام بیش از ۱۵۷۰ ماما در سراسر کشور با مجوز سازمان امور استخدامی در سال گذشته خبر داد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی یک پژوهشگاه، مشارکت با بخش خصوصی برای تکثیر گاوهای گوشتی پربازده را راهی برای افزایش خودکفایی گوشت کشور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرشیدی گفت:آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماما‌ها در سراسر کشور است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است