علمی فناوری 17:22 - 04 بهمن 1400
محققان دانشگاه "کپنهاگ" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند آنزیم‌هایی که قادر به از بین بردن علائم اسید لاکتیک هستند، می‌توانند به درمان سرطان کمک کنند.

بررسی نقش چند آنزیم در درمان سرطان

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، تحقیقات جدید محققان دانمارکی نشان می‌دهد که برخی آنزیم‌های خاص می‌توانند علائم اسید لاکتیک را حذف کنند.

نتایج این مطالعه ممکن است درک محققان از درمان سرطان و اینکه چگونه فعالیت بدنی می‌تواند بر اپی‌ژنتیک انسان تاثیر بگذارد، افزایش دهد.

اپی‌ژنتیک مطالعه اختلافات سلولی و فیزیولوژیکی است که بوسیله تغییر در توالی DNA ایجاد نمی‌شود، اپی‌ژنتیک اصولا مطالعه عوامل خارجی یا محیطی است که باعث روشن یا خاموش شدن ژن‌ها می‌شود و بر روی چگونگی خوانده‌ شدن ژن‌ها اثر می‌گذارد.

عضلات پس از انجام شنای سوئدی زیاد، اسکات یا دوچرخه سواری، اسیدی می‌شوند و علت این امر نیز اسید لاکتیک است.

ماهیچه‌های کشیده شده به سرعت انرژی تولید می‌کنند و محصول جانبی این فرآیند اسید لاکتیک است. با این حال، اسید لاکتیک در سلول‌های سرطانی نیز فراوان است و انرژی زیادی را صرف تقسیم و تشکیل تومورها می‌کنند.

اکنون نتایج مطالعه محققان دانشگاه کپنهاگ حاکی از آن است که آنزیم‌های خاص می‌توانند علائم اسید لاکتیک را از پروتئین‌ها حذف کنند و محققان امیدوارند که این امر درک آنها را از تاثیر داروی سرطان و سایر موارد افزایش دهد.

پروفسور "کریستین آدام اولسن"(Christian Adam Olsen) از دانشکده طراحی دارو و داروشناسی و رهبر این مطالعه گفت: البته هدف نهایی تولید داروهایی با کمترین عوارض جانبی ممکن است. هرچه بتوانیم اطلاعات بیشتری در مورد آنزیم‌هایی که قادر به حذف علائم اسید لاکتیک هستند به دست آوریم، طراحی داروهای مناسب جدید که قادر به مورد هدف قرار دادن این آنزیم‌های خاص هستند آسان‌تر خواهد بود. بنابراین این کشف ممکن است بر توسعه داروی جدید سرطان تاثیر بگذارد.

در این مطالعه، کریستین آدام اولسن و دیگر محققان، سلول‌های سالم انسانی و همچنین سلول‌های سرطانی را در آزمایشگاه رشد دادند. چندین آزمایش آنها شامل شکستن سلول‌ها به منظور مطالعه جزئیات قسمت‌های مختلف با استفاده از آنتی بادی‌های خاص است. با این حال، آنها همچنین سلول‌های زنده را مستقیما و با استفاده از معرف‌هایی که می‌توانند اجزای سلولی انتخاب شده را فلورسنت کنند، مورد مطالعه قرار دادند.

محققان پس از انجام این کار گفتند: این آزمایش نشان داد که این آنزیم‌های خاص واقعا علائم اسید لاکتیک را حذف می‌کنند. زمانی که آنزیم‌ها را حذف کردیم، سطح اسید لاکتیک به میزان قابل توجهی افزایش یافت. زمانی که آنزیم‌ها را با استفاده از داروهای موجود سرطان مهار کردیم نیز همین اتفاق افتاد.

نتایج مطالعه جدید می‌تواند به توسعه درمان‌های جدیدی برای سرطان کمک کند و درک آنها را از اپی ژنتیک افزایش دهد. نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیم غذایی، خواب و فعالیت بدنی برخی از عواملی هستند که می‌توانند بر اپی ژنتیک ما تاثیر بگذارند.

محققان هنوز نمی‌دانند که آیا علائم اسید لاکتیک ارثی هستند یا خیر. اما در صورت وجود ارثی بودن، مطالعه تاثیر احتمالی رژیم غذایی، خواب و فعالیت بدنی بر علائم اپی ژنتیکی نسل بعدی ممکن است به نتایج جالبی بیانجامد.

انتهای پیام


11424693
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: متولدین ۲ مهر ۹۶ تا ۲ مهر ۹۷ می‌توانند نسبت به ثبت نام در پایه اول خود اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از آغاز ثبت نام اعطای وام به کسب و کار‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان انتظار دارند که سیارکی موسوم به ۲۰۲۴ JR ۱ به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ماموریت جدید پارک‌های فناوری در ایجاد ارزش افزوده متناسب با آمایش سرزمینی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان ثبت درخواست تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور با موافقت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به مدت دو روز تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به پیشرفت‌های علمی این دانشگاه، تاکید کرد:مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه دور از دسترس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد ملی جمعیت از استخدام بیش از ۱۵۷۰ ماما در سراسر کشور با مجوز سازمان امور استخدامی در سال گذشته خبر داد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی یک پژوهشگاه، مشارکت با بخش خصوصی برای تکثیر گاوهای گوشتی پربازده را راهی برای افزایش خودکفایی گوشت کشور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرشیدی گفت:آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماما‌ها در سراسر کشور است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است