اقتصادی 16:30 - 13 اسفند 1399
درحالیکه رئیس کل بانک مرکزی پیش از این از معایب افزایش مبلغ وام ازدواج به دلیل کاهش قدرت پرداخت بانک‌ها، تغییر و افزایش تضامین و اقساط خبر داده بود، امروز نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای وام ازدواج برای سال آینده را ٧٠ میلیون تومان و برای زوج‌های کمتر از ۲۵ سال ۱۰۰ میلیون تومان تعیین کردند.

افزایش ۴۰ درصدی وام ازدواج با کدام پشتوانه؟

به گزارش ایسنا، وام ازدواج یکی از وام‌های پرتقاضاست که با وجود ایجاد تورم در اقتصاد، چشم جوانان به این مبلغ ناچیز دوخته شده است تا بتوانند با آن مقدار بسیار کمی از مشکلات خود را رفع کنند.

در این بین جوانان هر ساله توقع دارند که با وجود افزایش تورم و تداوم مشکلات اقتصادی، بر مبلغ وام ازدواج افزوده شود تا تاثیر حداقلی بر زندگی آنان داشته باشد. در همین راستا هر ساله در بودجه کشور بانک مرکزی و دولت مکلف می‌شوند تا درصدی از وام‌های پرداختی خود را به این موضوع اختصاص بدهند.

پیش از ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مباحثی مطرح شد مبنی براینکه وام ازدواج از ۵۰ به ۷۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد اما پس از تقدیم لایحه بوده به مجلس و بررسی جزئیات آن، مشخص شد که وام ازدواج در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال جاری تغییری نکرده و همان ۵۰ میلیون تومان باقی مانده است.

در ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس، کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد افزایش مبلغ این وام به ۱۰۰ میلیون تومان و افزایش بازپرداخت وام ازدواج از هفت به ۱۰ سال را مطرح کرد که به تایید و تصویب کمیسیون تلفیق نیاز داشت و این امر صورت نگرفت.

اما از زمانی که مجلس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را به دولت برگرداند و اصلاحاتی در آن صورت گرفت، بررسی مجدد لایحه بودجه بیانگر این است که تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌ها در سال آینده ۷۰ میلیون تومان و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله تعیین شده است.

همچنین به منظور کاهش سن ازدواج جوانان، بانک مرکزی مکلف شد که تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوج‌های زیر ۲۳ سال واجد شرایط دریافت تسهیلات ازدواج را تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان افزایش دهد.

بنابراین، از آنجا که وام ازدواج در سال جاری برای هر یک از زوجین ۵۰ میلیون تومان است، برای سال آینده با ۴۰ درصد رشد مواجه شده است. این در حالی است که همتی، رئیس کل بانک مرکزی درباره افزایش مبلغ وام ازدواج گفته بود با افزایش مبلغ وام ازدواج در سال آینده قدرت پرداخت بانک‌ها کاهش می‌یابد، زیرا بانک ها باید از منابع قرض‌الحسنه این وام را پرداخت کنند.

همچنین طبق گفته همتی با افزایش مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۰، مبلغ اقساط زیاد می‌شود و تضامین درخواستی بانک‌ها نیز تغییر می کند که ممکن است منجر به سخت گیری برای پرداخت آن شود؛ بنابراین در این زمینه منابع و مصارف تسهیلات پرداختی باید متوازن باشد.

با این حساب، از آنجا که وام ازدواج یکی از وام‌های پرتقاضاست و در کنار تورم بالا، مبلغ این تسهیلات نمی‌تواند چندان دردی از مشکلات جوانان برای تشکیل خانواده دوا کند، بسیاری از کارشناسان معتقدند افزایش مبلغ این وام نه تنها به نفع این قشر نیست، بلکه بیش از پیش این افراد را درگیر ضامن و پرداخت اقساط می‌کند.

علاوه براین، احتمال اینکه تعداد زیادی از زوجین نیازمند واقعی این وام با کاهش قدرت پرداخت بانک‌ها در پی افزایش مبلغ وام ازدواج، نتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند نیز وجود دارد.

انتهای پیام


10976288
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، هزینه صدور و تمدید کارت بازرگانی به ترتیب ۸۰ و ۶۰ میلیون ریال تعیین شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اقتصاد و امور دارایی گفت: در بودجه امسال تلاش جدی صورت می‌دهیم که کسری بودجه را کم کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اصلاحیه دستورالعمل ناظر بر اوراق گام به تصویب هیات عالی بانک مرکزی رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت ایران در دیدار با وزیر بازرگانی ترکیه از افزایش ۲ میلیارد دلاری حجم مبادلات بازرگانی در سال آینده و رسیدن حجم معاملات دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دستورالعمل نحوه محاسبه نسبت خالص دارایی‌های ثابت بانکی مؤسسات اعتباری بازنگری و به روزرسانی شد و به تصویب هیأت عالی بانک مرکزی رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت راه‌های کشور از اجرای محدودیت‌های ترافیکی در برخی از محور‌های مواصلاتی کشور از روز چهارشنبه تا شنبه (۵ تا ۸ آذرماه ۱۴۰۴) خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته کاهش ۱۰ درصدی ضایعات میزان تولید محصولات کشاورزی را حداقل ۱۰ میلیون تن افزایش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد از واکسیناسیون ۱۰۰ درصد دام سنگین و صنعتی علیه بیماری تب برفکی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل کانون کارگزاران در خصوص بحث رتبه بندی کارگزاری‌ها و اصلاح این دستورالعمل نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هئیت مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی گفت: ۵۰ درصد گردشگری کشور در اختیار افراد کاملاً غیرمجاز است؛ افرادی که نه دفتر دارند، نه تخصص و تنها در فضای مجازی جولان می‌دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است