فرهنگی‌هنری 09:24 - 03 آبان 1399

رقابت ۲۶۳ نفر برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن امسال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مای‌نیوزدسک، در جایزه ادبی یادبود آسترید لیندگرن سال ۲۰۲۱ که بزرگ‌ترین جایزه ادبیات کودکان جهان است، نام ۱۰ کاندیدا از ایران به چشم می‌خورد.

در جایزه سال آینده ۲۶۳ نامزد به رقابت می‌پردازند و بیش از نیم میلیون دلار جایزه در نظر گرفته شده است.

برنده این جایزه، که در فهرستی با جامع‌ترین خالقان کتاب‌های کودکان مطرح در سراسر جهان رقابت می‌کند، سیزدهم آوریل ۲۰۲۱ معرفی خواهد شد.

بول وستین رییس هیات داوران جایزه آسترید لیندگرن گفت: «حالا بیشتر از همیشه، کودکان و جوانان نیازمند دسترسی به ادبیاتی هستند که دیدگاه عمیق‌تری از جهان به آن‌ها می‌دهد. لیست جایزه آسترید لیندگرن گستره، کیفیت و تنوع فوق‌العاده‌ای دارد.»

نامزدهای امسال از ۶۹ کشور به این فهرست وارد شده‌اند و خیلی از آن‌ها برای نخستین بار وارد لیست شده‌اند. بریتانیا با ۲۰ نامزد در صدر لیست کشورهایی قرار دارد که دارای بیشترین تعداد نامزد برای جایزه سال ۲۰۲۱ هستند و بعد از آن سوئد با ۱۴ نامزد، نروژ با ۱۲ نامزد، ایران و فرانسه و روسیه و آمریکا هر یک با ۱۰ نامزد و هلند و پرتغال و آلمان هر یک با ۷ نامزد در مقام بعدی قرار دارند.

مارتن ساندن نویسنده و عضو هیات داوران در بیانیه‌ای گفت: «لیست جایزه آسترید لیندگرن شامل اسطوره‌های زنده و ستاره‌های آینده می‌شود. آثار آن‌ها شامل ماجراجویی‌های فوق‌العاده و بینش‌های روزمره پر از احساس و دانش روان‌شناختی، هنر بصری خارق‌العاده و شاهکارهای هجوآمیز می‌شود.»

بیش از ۱۰۰ سازمان بین‌المللی برای جایزه سال آینده نامزدهایی را معرفی کردند. کار هیات داوران جایزه آسترید لیندگرن بررسی و سنجش گستره و تنوع کار آن‌ها مقابل یکدیگر است.

مبلغ نقدی این جایزه ۵ میلیون کرون سوئد است که سالانه به یک یا چند برنده اهدا می‌شود. نویسندگان، تصویرگران و داستان‌سرایان کلامی می‌توانند در این رقابت شرکت کنند.

جایزه ادبی یادبود آسترید لیندگرن در سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد پایه‌گذاری شد و شورای هنر سوئد مسئولیت مدیریت آن را بر عهده دارد.


10777329
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رمان «دوقلو‌ها و غذای بهشتی» نوشته محسن محمدی به بازار کتاب آمد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای پاسداشت زبان فارسی معاونت صدا با راه‌اندازی جایزه «سیمرغ صدا»، تلاش دارد بار دیگر توجه‌ها را به اصالت، دقت و زیبایی زبان فارسی در آنتن رادیو جلب کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سیمرغ صداوسیما در آیین رونمایی از مستندات و آثار موسیقایی نیروی دریایی ارتش، ناخدا عباس را یکی از چهره‌های اثرگذار و پیشگامان اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در نگاه مردم، مجلس و رسانه ملی برخاسته از حاکمیت‌اند، گفت: همان‌گونه که همراهی با خواسته‌های مردم به مجلس اعتبار می‌بخشد، این نگاه در رسانه ملی هم تسری می‌یابد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازی‌های ویدئویی امروز دیگر تنها یک سرگرمی ساده نیستند؛ آن‌ها به بخش مهمی از زندگی جوانان و نوجوانان تبدیل شده‌اند و هر روز بر تعداد علاقه‌مندان‌شان افزوده می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه سه سیما از پنج‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۴)پخش سریال «شیش‌ماهه» ساخته مهران مدیری را آغاز می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همایش مجریان تراز زبان فارسی در رسانه ملی به مناسبت بزرگداشت رودکی پدر شعر فارسی، سوم دی در سازمان صداوسیما برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال کمدی «بهار شیراز» به کارگردانی حسن وارسته و طراحی و تهیه‌کنندگی ابوالفضل صفری از امشب ساعت ۲۱:۱۵ روی آنتن شبکه دو سیما می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم افتتاحیه رادیو مقاومت امروز دوشنبه، اول دی ماه ساعت ۸ صبح در استودیوی رادیو مقاومت برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ با تأکید بر ظرفیت‌های مشترک فرهنگی ایران و تاجیکستان گفت: شاهنامه به عنوان یک ریشه هویتی مشترک، می‌تواند محور برنامه‌ریزی‌های منسجم میان دو کشور قرار گیرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است