اقتصادی 10:49 - 16 اسفند 1399

‌ جزئیات ساخت بزرگترین بندر کشور با ظرفیت تا ۲۰۰ میلیون تنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد با تأکید بر اینکه توسعه و ایجاد بنادر تجاری، گامی بسیار مهم و راهبردی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در سواحل مکران به شمار می‌آید، اظهار داشت: بر اساس مطالعات و هدف گذاری صورت گرفته، از سوی سازمان بنادر؛ یک بندر جدید بزرگ تجاری دیگر با قابلیت پهلو دهی کشتی‌های اقیانوس پیما در طول سواحل مکران ایجاد خواهد شد.



وی ادامه داد: بهترین گزینه ممکن و ارزیابی شده در محدوده شهرستان جاسک قرار دارد و انتظار داریم پس از افق ۱۴۰۴ که طرح جامع بنادر بازرگانی تا آن زمان نهایی می‌شود، به سمت مراحل اجرایی این بندر جدید پیش برویم.



مراحل ساخت و ظرفیت بندر



معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه، این بندر بزرگ تجاری در محدوده حوالی کوه مبارک ایجاد خواهد شد، گفت: ساخت این بندر در سه فاز برنامه ریزی شده و ظرفیت پیش بینی شده برای آن، بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تن است که از نظر ظرفیت با مقیاس بنادر فعلی، به بزرگترین بندر تجاری کشور تبدیل خواهد شد.



راستاد افزود: یکی از مزیت‌های مهم جانمایی صورت گرفته به منظور ساخت این بندر، دسترسی به اعماق بالا با حداقل هزینه است که کمک می‌کند بتوانیم بزرگترین سایز کشتی‌ها را به راحتی پذیرش کنیم و به ظرفیت بالای بندری دست یابیم.



وی در رابطه با کاربری این بندر بزرگ تجاری و نیز زمان شروع ساخت آن، اعلام کرد: زمان ساخت قطعاً پس از افق ۱۴۰۴ خواهد بود و تا آن زمان به مرحله اجرایی می‌رسد، اما مراحل مطالعات تفصیلی را به مرور شروع می‌کنیم.



مزیت بندر؛ نزدیک تر شدن به مسیر تجارت جهانی شرق به غرب



مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد کاربری این بندر بزرگ تجاری، بیان کرد: با توجه به اینکه حمل و نقل کانتینری بیشترین سهم را در تجارت دریایی در دنیای امروز به خود اختصاص داده است، با ساخت این بندر، کشور ما در خارج از تنگه هرمز به مسیر تجارت جهانی شرق به غرب نزدیک تر می‌شود و این به عنوان یک مزیت برای بندری که در این محدوده قرار داد به شمار می‌آید و طبیعتاً باید تمرکز خود را بر ایجاد ظرفیت کانتینری، به ویژه برای ترانزیت و ترانشیپ معطوف کنیم.



راستاد ادامه داد: باید بتوانیم این بندر را به عنوان هاب کانتینری منطقه توسعه و تجهیز کنیم، هرچند در کنار آن می‌توانیم در رابطه با سایر محموله‌ها از جمله کالاهای فله خشک و کالاهای عمومی نیز ظرفیت سازی کنیم.



وی با تأکید بر اینکه عمده تمرکز سازمان بنادر و دریانوردی در رابطه با ساخت بندر مربوطه، ایجاد یک ترمینال بزرگ کانتینری خواهد بود، گفت: بعد از سال ۱۴۱۱ باید بهره برداری از این بندر را آغاز کنیم.

گفتنی است؛ کوه مبارک یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران و شرق استان هرمزگان است. این شهر در بخش بیابانی شهرستان جاسک و در کرانه‌ی دریای عمان واقع شده و از طریق راه اصلی در ۱۵۵ کیلومتری میناب و ۶۵ کیلومتری جاسک قرار دارد.


10979001
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی به نقشه صادرات غیرنفتی نگاه می‌کنیم، یک نام همیشه می‌درخشد. طبق آمار گمرک، فرش ایرانی همچنان یکی از مهم‌ترین سفیران فرهنگ ماست که به بیش از ۵۵ کشور جهان، از آلمان گرفته تا ژاپن، صادر می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از فردا ۱۶ آذر ماه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و بسیاری از نقاط کشور را در برمی‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در دنیای امروز که هر کسب و کاری برای دیده شدن با ده‌ها رقیب کوچک و بزرگ رو به روست، تنها داشتن مهارت یا ارائه یک خدمت خوب کافی نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: توسعه اینچه برون، استان گلستان را به دروازه ورودی شرق دریای خزر تبدیل می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت راه آهن باید با تقویت مبادی مرزی، ظرفیت ترانزیت کشور را به ۱۵ میلیون تن در سال برساند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل جامعه حسابداران رسمی ایران گفت: ۹۵ درصد بازار سرمایه، ۶۰ درصد از شبکه بانکی کشور و بیش از ۸۰ درصد صنعت بیمه را تحت حسابرسی داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان اداری استخدامی گفت: سازمان اداری استخدامی برنامه دارد که‌ پرداخت‌های اضافی را مبتنی بر عملکرد کارکنان انجام دهد تا عدالت در نظام پرداخت رعایت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان اداری استخدامی گفت: سازمان اداری استخدامی برنامه دارد که‌ پرداخت‌های اضافی را مبتنی بر عملکرد کارکنان انجام دهد تا عدالت در نظام پرداخت رعایت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در شرایطی که بازار دندانپزشکی در ایران با رشد قابل توجهی رو‌به‌رو است، تقاضا برای خدمات ایمپلنت دندان در شهر‌های بزرگ مانند تهران و کرج افزایش چشمگیری یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از ابتدای سال جاری تا ۱۱ آذرماه در مجموع ۴۰ میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار برای نیاز‌های مختلف وارداتی کشور توسط بانک مرکزی تأمین ارز انجام شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است