اقتصادی 16:49 - 02 تیر 1401

دستورالعمل‌های معارض و ناهماهنگ تولید و تجارت بازبینی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا فاطمی‌امین در دومین رو از دهه تولید و تجارت که به نام «تشکل‌ها؛ هم‌افزایی تولید و تجارت» نام‌گذاری شده است در دیدار با نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی اظهار داشت: تاکنون ۳۱۷ بخشنامه و آیین‌نامه در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت یکپارچه‌سازی و به شکل بهینه جمع‌بندی شده است و این روند ادامه دارد.

وی ادامه داد: ما باید روی اصلاح سازوکارها متناسب با شرایط حاضر کشور متمرکز شویم و با تعریف بازه زمانی، روی استقرار ایده‌ها و طرح‌های پیشرو، به سمت ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها حرکت کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: برای راهبری مناسب در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت باید تمامی زوایای نگاه تاریخی گذشته که حدود صد سال قدمت دارد ازجمله دوران بلوغ، دروان جهش و یا افت آن، مسائل و ریشه آن‌ها و همچنین راه‌حل‌های موجود را موردتوجه قرار دهیم.

فاطمی امین افزود: اشراف افراد فعال و حاضر در انجمن‌ها به مسائل و بخش‌های مختلف تولید و تجارت کشور می‌تواند به بینش موجود عمق بخشیده و اثرگذار و راهگشا باشد.

وی ادامه داد: وزارت صمت مسئولیت حدود ۲۵ درصد از اقتصاد کشور را بر عهده دارد و با توجه به تنوع و گستردگی زیاد حوزه‌های تحت پوشش آن، باید برای ریشه‌یابی مسائل و مشکلات و تعریف راهکارهای اثرگذار، فضای همکاری جدی و تعاملی دوسویه با تشکل‌ها داشته باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: برای ثبات بخشی به مقررات موجود از مردادماه امسال در چارچوب یک برنامه حدود ۶ ماهه اقدام خواهیم کرد و به‌طور حتم نظرات و دیدگاه‌های بخش خصوصی و تشکل‌ها را موردتوجه قرار خواهیم داد.

فاطمی امین تصریح کرد: از تشکل‌ها درخواست داریم در هر یک از حوزه‌های تحت مسئولیت خود برای احصاء مسائل و مشکلات مرتبط با مقررات و دستورالعمل‌های غیر مرتبط و ناهم‌سو پیش‌قدم شوند و پیشنهادهای خود را ارائه کنند.

وی تأکید کرد: به‌طور یقین با بخش خصوصی هم‌عقیده هستیم که نبود ثبات درروند تصمیمات حتی رشد بخش‌های موفق را نیز مختل می‌کند، بر همین ضرورت باید همه مسائل به‌صورت یکجا موردتوجه قرار گیرد و تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر تمامی مقتضیات، اجرا شوند.

فاطمی امین ادامه داد: شاخص‌های مختلف تولید و تجارت کشور باید به‌درستی شناسایی شوند، زیرا تنها در صورت وجود ترازهای دقیق است که می‌توانیم متناسب با برنامه هفتم به سمت ایجاد ثبات در مقررات حرکت کنیم.

وزیر صمت اضافه کرد: در ساختار جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازبینی جدی در امور مرتبط انجام‌گرفته و هر یک از دفاتر زیرمجموعه وزارتخانه مکلف‌اند در قالب ظرفیت‌های تعریف‌شده با تشکل‌های بخش خصوصی تعامل خوبی داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای قیمت‌گذاری کالاها باید بر اساس ضوابط تعریف‌شده اقدام کنیم؛ به‌عنوان نمونه کالاهایی مانند سیمان، فولاد و…، تحت ضوابط بورس در حال عرضه هستند و از شرایط متعادلی در بازار برخوردارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: هم‌زمان با اجرای سیاست‌های دولت برای حذف ارز ترجیحی، اعمال مدیریت ویژه روی سود بازرگانی کالاهای وارداتی ضروری، متناسب با نیاز کالایی کشور انجام‌شده است.

فاطمی امین با اشاره به اقدامات انجام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ایجاد شفافیت در جریان کالایی کشور و مبارزه با کالاهای قاچاق گفت: در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق که از سوی وزارت صمت دنبال می‌شود، ۵ اولویت کالایی ازجمله لوازم‌یدکی خودرو، پوشاک، لوازم‌خانگی و…، تعریف شده‌اند و به ترتیب مراحل عملیاتی طرح که اکنون گام سوم آن آغاز شده است، اجرایی می‌شود.

گفتنی است در این نشست تعدادی از نمایندگان تشکل‌های صنعتی و تجاری کشور ازجمله خانه صنعت، معدن و تجارت، انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی کشور، انجمن صنایع همگن قطعات خودرو، انجمن لوازم‌خانگی، انجمن سازندگان موبایل و تجهیزات مرتبط، انجمن خودروسازان، تولیدکنندگان فولاد، خانه معدن ایران، انجمن تحقیق و توسعه، انجمن کامپوزیت، رنگ و رزین، انجمن صنعت پوشاک، ماشین‌سازی، نظام‌مهندسی معدن و کنفدراسیون صادرات ایران به بیان دیدگاه‌ها، مسائل و مشکلات خود در خصوص تسهیل امور و رفع موانع پیش روی تولید و تجارت کشور پرداختند.

لزوم برقراری و تعریف یک کانال ارتباطی مطمئن و مستمر میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکل‌های بخش خصوصی به‌عنوان حلقه واسط میان دولت و فعالان اقتصادی کشور و ایجاد ثبات درروند صدور دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها ازجمله موارد طرح‌شده در این نشست بود.

همچنین در نشست وزیر صمت با نمایندگان تشکل‌ها بر ضرورت توجه جدی دولت و دستگاه‌های مختلف اجرایی درروند تصمیم‌گیری‌ها به آرا و نظرات فعالان بخش خصوصی و تشکل‌ها به‌عنوان نمایندگان آن‌ها تأکید شد.

لزوم حساسیت دولت و وزارت صمت به زایش و زوال تشکل‌ها، توجه جدی به آثار مسائل مرتبط با سیاست خارجی کشور در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری کشور و اعمال مسائل معتنابه آن‌ها در مقررات و دستورالعمل‌های صادره و معرفی ظرفیت‌های تولیدی کشور در قالب برنامه‌ها و سیاست‌های ترویجی دولت از دیگر نقطه نظرات نمایندگان بخش خصوصی در نشست مشترک با فاطمی امین بود.

همچنین در این نشست نمایندگان بخش خصوصی با اشاره به ظرفیت‌های اجرایی و کارشناسی خود، اعلام آمادگی کردند در صورت حمایت به‌عنوان بازوی اجرایی دولت برای پیشبرد بهتر امور بیش‌ازپیش مشارکت و همراهی کنند.


11602871
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به آسیب‌ها و خساراتی که در جنگ ۱۲ روزه بر کشور وارد شد، از تهیه بسته حمایتی برای صنایع بزرگ، کوچک و متوسط و اصناف خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهادکشاورزی گفت: با تصمیم سران قوا کاهش زمان ثبت سفارش نهایی شده است. مسیر‌های جدید در تأمین کالا را در دستورکار قرار دادیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:از چهارشنبه تا جمعه در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار حاکم است و طی این مدت در شمال آذربایجان غربی رگبار پراکنده رخ خواهد داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت:مصوبات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید طی ۳۰ روز توسط هیات دولت تعیین تکلیف شود، اما گاهی در این باره دچار مشکل هستیم و گاهی این مدت ۳۰ روز رعایت نمی‌شود و طولانی می‌گردد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون نظارت براجرای استاندارد سازمان استاندارد ایران از صدور ۱۴ هزار تاییدیه ایمنی آسانسور در سه ماهه اول سال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اقتصاد گفت:توسعه بخش خصوصی و خصوصی‌سازی واقعی است، به این معنا که دولت و نهاد‌های عمومی دست از فعالیت‌های اقتصادی بردارند و نه تنها مالکیت بلکه مدیریت‌ها را هم واگذار کنیم تا بخش خصوصی بتواند توسعه پیدا کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: مذاکرات موفقی با وزارت نفت برای ورود این بخش به میدان‌های گازی، ساخت و توسعه سیستم حمل و نقل ریلی و تولید انرژی پاک و تامین صنایع کشور انجام شده است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاوات در ابتدای دولت چهاردهم که این میزان در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت، گفت: وزارت نیرو توانست برق بیشتری را در اختیار صنایع قرار دهد و انرژی را به نحو مطلوب‌تر توزیع کند....
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است