علمی فناوری 16:36 - 27 دی 1399

واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا آماده کسب مجوز برای فاز ۳ است

به گزارش خبرنگار مهر، پس از شروع فاز اول کار آزمایی بالینی آزمایش موفق واکسن کرونای ایرانی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) بر روی گروه اول، دوم، سوم داوطلبان همچنان این تست بدون هیچ عارضه ای ادامه دارد.

واکسن دوم کرونای ایران بنام «سوبرنا» که مشترک بین انستیتو پاستور ایران و انستیتو بیوتکنولوژی کوبا بوده آماده کسب مجوز انجام کار آزمایی بالینی ۳ است.

این واکسن پروتئین نوترکیب RBD یا آنتی ژن متصل شونده به گیرنده سطح سلولهای انسان RCE۲ است که در نوک شاخک (پروتئین اسپایک) ویروس کرونا قرار دارد.

برای افزایش قدرت ایمنی زایی این واکسن بخشی از پروتئین توکسویید کزاز هم به آن پیوند زده شده که بعنوان تحریک کننده سیستم ایمنی عمل کرده بنابراین واکسن کونژوگه کرونای سوبرنا قدرت ایمنی زایی بالایی علیه ویروس کرونا خواهد داشت.

فاز اول و دوم بالینی این واکسن در کوبا و چند کشور دیگر بروی داوطلبان با موفقیت و بدون عارضه و ایمنی زایی بالا انجام شده و حال با اطمینان از ایمنی زایی و بی عارضه بودن آن قرار است فاز ۳ آن در ایران پس از کسب مجوز از سازمان غذا و دارو انجام شود.

کوبا تجربیات ارزشمندی در ساخت واکسن دارد واکسن نوترکیب هپاتیت ایران که اینک بیش از ۱۵ سال است در انستیتو پاستور ایران تولید و مصرف می شود و یکی از بهترین و کم عارضه ترین واکسن ها در جهان است نیز با دانش فنی همین موسسه کوبایی به ایران منتقل شد.

ایران با سابقه ۱۰۰ ساله در تولید واکسن های انسانی قطب تحقیق توسعه تولید و توزیع واکسن در خاورمیانه است.


10907012
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عمل پلوروسکوپی برای اولین بار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان شریعتی گفت: با پیشرفت تکنولوژی دارو‌های هدفمندی در راستای درمان بیماری سرطان تولید شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: مهمترین مسئله مردم معیشت و اقتصاد است باید اقداماتی صورت گیرد تا شرایط اقتصادی بهبود یابد. باید وفاق و همدلی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی هیئت رییسه مجلس گفت: «امروز شبکه بهداشت، خانه‌های بهداشت روستایی، دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور و تربیت پزشکان بومی، ناعدالتی اجتماعی در سلامت را به‌شدت کاهش داده است».
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ۱۴۰۴ عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور خواستار حضور مردم در راهپیمایی بهمن ۱۴۰۴ برای مایوس کردن دشمن شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد متوجه تفاوت پولیپ و انحراف تیغه بینی نمی‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اپل قصد دارد به زودی یک آیفون اقتصادی با سیری هوشمندتر عرضه کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان روسی برای اولین بار شانس زندگی در فضای بیرونی را از طریق آزمایش‌های انجام شده در ماهواره روسی
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» علت اصلی سرطان معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که باعث ایجاد یک بیماری پیش سرطانی به نام گاستریت آتروفیک می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دستبند هوشمندی را برای نظارت بر سلامت کاربر از طریق فعالیت سیستم عصبی توسعه داده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است