استانی 02:57 - 10 مهر 1393
در سال جاری
کارشناس مسئول انگ فلزات گران‌بهای اداره کل استاندارد استان اصفهان گفت: در سال جاری دریافت نشان استاندارد برای تمام واحد‌های تولید طلا در اصفهان اجباری است.

دریافت نشان استاندارد برای واحدهای تولید طلای اصفهان اجباری است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان، فرحناز رجالی با اشاره به اینکه اصفهان در بین دیگر استان‌های کشور برای اجرای طرح کد شناسایی واحد‌های تولیدی طلا و نشان استاندارد پیشتاز بوده است، ادامه داد: در حال حاضر ‌یک‌هزار و 420 واحد تولید طلا در استان اصفهان کد شناسایی دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه 100 واحد تا کنون نشان استاندار دریافت کرده‌اند، ادامه داد: تمامی واحدهای تولیدی طلا موظفند که از زمان آغاز به کار کد شناسایی دریافت کنند.

کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبها اداره کل استاندار استان اصفهان اظهار داشت: باید این نکته را مد نظر قرار داد که برای تمامی واحدهای تولید طلا نشان استاندارد اجباری است اما چون کد شناسایی مقدمه‌ای برای دریافت نشان استاندارد است و نشان اعتبار کیفیت طلا محسوب نمی‌شود لذا در این زمینه تمام واحدها موظفند که در زمینه اخذ کد شناسایی اقدام کنند.

وی درباره مراحل استانداردسازی محصولات طلا نیز بیان داشت: بر خلاف سایر محصولات صنعتی و تجاری که در مراحل استانداردسازی آنها با پروسه‌ای طولانی‌مدت روبه‌رو هستیم، در این صنف با این مشکل روبه‌رو نیستیم.

رجالی گفت: در سایر محصولات جهت طی مراحل استانداردسازی به یک مسئول کنترل کیفیت با تحصیلات مرتبط، ثبت علامت تجاری و مجوز تاسیس پروانه بهره‌برداری نیاز است اما در اعطای مجوز به واحدهای تولیدی طلا تنها به یک مدیر کنترل کیفیت با مدرک دیپلم، دریافت نامه یا جواز کسب از واحد تولیدی و ثبت علامت تجاری نیاز است.

وی با ابراز تاسف از اینکه اطلاع‌رسانی برای دریافت نشان استاندارد به طور کامل انجام نشده است، افزود: به علت اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی طلا ترس از مالیات دارند و یا ترس از ارائه اطلاعات به دارایی دارند، تا کنون بسیاری از واحد‌ها برای ثبت مشخصات خود و دریافت نشان استاندارد اقدامات جدی انجام نداده‌اند.

کارشناس مسئول انگ فلزات گرانبهای اداره کل استاندارد استان اصفهان ادامه داد: کارمزدی که اداره استاندارد از این واحدها دریافت می‌کند سالانه 108 هزار تومان است و باید واحدهای تولید طلا در این زمینه اقدامات جدی انجام دهند. از سال گذشته تا کنون 40 واحد کارگاهی تولید طلا به واحدهای اصفهان اضافه شده، این در حالی است که متاسفانه برخی واحدهای تولید طلای باتجربه از مسیر تولید خارج می‌شوند و به سمت شغل‌های دیگر می‌روند.

رجالی بیان کرد: در قبال اضافه شدن به تعداد کارگاه‌های طلاسازی در اصفهان، برخی افراد متبحر و متخصص این صنف از رده خارج می‌شوند و افرادی که تازه‌کار هستند، وارد شغل طلاسازی شده و سبب می‌شوند که با ارائه تولیدات نامرغوب بازار را خراب کنند.

وی دلیل خارج شدن برخی افراد باتجربه از ساخت طلا را مشکل مالیات بر ارزش افزوده و ورود مصنوعات قاچاق و خارجی در بازار عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال در بهمن ماه سال گذشته ورود مصنوعات خارجی طلا در بازار اصفهان به حدی بود که می‌توان گفت 60 درصد مصنوعات بازار خارجی بود، البته با ورود کارشناسان صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه طلا و جواهر و پلیس آگاهی کلیه این مراکز عرضه را تعطیل کردیم.

رجالی با بیان اینکه بیشتر مصنوعات طلای قاچاق وارد شده به اصفهان از کشورهای ترکیه و هند است، ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان با ارتقای تکنولوژی، محصولات خوبی را در بخش طلا تولید کرده‌اند اما آنچه تولیدکنندگان طلا نیاز دارند، ماده اولیه استاندارد در فرآیند ساخت طلاست تا بتوان ناخالصی‌های آن را گرفت و محصولی با رنگ و آب خوب را تهیه کرد و به مشتریان تحویل داد.

وی اضافه کرد: نبود ماده اولیه و تکنولوژی به روز صنعت طلا، از مهم‌ترین مشکلاتی است که این صنف با آن روبه‌روست.


4853507
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است