اجتماعی 11:17 - 01 مهر 1400

تهران در تابستان امسال هیچ روزی هوای پاک را تجربه نکرد

به گزارش خبرگزاری مهر، کیفیت هوای تهران طی سه ماه تابستان امسال ۷۱ روز در شرایط قابل قبول و ۲۲ روز در شرایط آلوده قرار داشت که در این میان سهم هوای ناسالم برای گروه‌های حساس ۲۱ روز و سهم هوای ناسالم برای همه افراد جامعه یک روز بود.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آلاینده «ازن» ۱۷ روز و ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون پنج روز آلاینده شاخص هوا و علت اصلی آلودگی هوای پایتخت طی تابستان امسال بودند. هرچند که غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی چهار روز دیگر از تابستان امسال نیز از حد مجاز فراتر رفت اما به دلیل آنکه طی آن چهار روز آلاینده ازن شاخص بالاتری نسبت به ذرات معلق داشت به عنوان آلاینده اصلی هوا اعلام شد.

تیرماه امسال با ثبت ۱۴ روز آلوده، آلوده‌ترین ماه طی تابستان امسال بود همچنین آلوده‌ترین روز طی تابستان سال جاری در ۱۸ تیرماه ثبت شد که آلاینده شاخص «ازن» با میانگین ۱۶۲ هوای پایتخت را برای همه افراد جامعه آلوده کرد. گفتنی است این تنها روز از تابستان امسال بود که کیفیت هوای پایتخت در محدوده ناسالم برای همه افراد جامعه ثبت شد.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، طی تابستان تهرانی‌ها ۵۶ روز هوای قابل قبول، ۳۵ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و دو روز هوای ناسالم برای همه افراد جامعه را تجربه کردند و در تمام این روزهای آلوده به استثنای دو روز، شاخص آلاینده هوا آلاینده ازن بود که ۳۵ روز از تابستان سال گذشته را برای گروه‌های حساس و همه افراد جامعه آلوده کرده بود.

تابستان سال ۹۸ نیز کیفیت هوای پایتخت ۷۵ روز در شرایط قابل قبول، ۱۷ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز در محدوده ناسالم برای همه افراد جامعه قرار داشت که علت اصلی آلودگی هوای تهران در تمام این ۱۸ روز افزایش غلظت «آلاینده ازن» بود.

ازن آلاینده ثانویه‌ای است که پیش‌سازهای آن VOC‌ها یا همان ترکیبات آلی فرار و ناکس هستند. این آلاینده‌ها با تابش شدید و مستقیم نور خورشید آلاینده ازن را تولید می‌کنند. خودروهای دیزلی، موتورسیکلت‌های فرسوده و بخارات بنزین پیش‌سازهای ازن هستند همچنین استفاده از سوخت‌های غیر استاندارد در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌تواند در افزایش غلظت ازن نقش داشته باشد.

هرچند آلاینده ازن در فصل گرم سال و در پی تابش مستقیم نور خورشید تولید می‌شود اما در پی پیش‌بینی پاییز گرم و کم بارش در سال جاری، حسین شهیدزاده مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفته است که این وضعیت آب و هوایی می‌تواند طی پاییز امسال تأثیر منفی بر کیفیت هوای پایتخت نسبت به سال‌های قبل بگذارد. به‌طوری که اگر دمای هوا طی پاییز مشابه دمای تیر و مرداد باشد، امکان دارد آلاینده ازن در مهرماه نیز تولید شود، اتفاقی که قبلاً نیفتاده است.


11240961
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، بر همکاری نزدیک مدیریت شهری و صنعت خودروسازی برای نوسازی ناوگان و کاهش آلودگی هوا تأکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: آنچه در قانون اساسی تحت عنوان مدیریت یکپارچه شهری پیش بینی شده؛ هنوز به مرحله اجرا در نیامده و امیدواریم با اصلاحات مجلس، همراه با قانون شورا‌ها شاهد انجام آنها باشیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت با حضور در عرفات، مزدلفه و منا، بر ضرورت اصلاح فرآیند‌های اجرایی و بهبود مشکلات گذشته و رفع نواقص پیش از موسم حج تمتع ۱۴۰۵ تأکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل کمیته امداد استان تهران گفت: رویکرد ما در استان تهران، تحولی و مبتنی بر کار جهادی و شبانه‌روزی خواهد بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راه تهران بزرگ با اشاره به وقوع بارش‌های پیش‌رو، از رانندگان خواست با سرعت مطمئنه، فاصله طولی مناسب و احتیاط کامل حرکت کنند تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امنیتی و انتظامی فرمانداری تهران از اتخاذ تدابیر لازم برای برگزاری باشکوه مراسم تشییع پیکر‌های مطهر ۳۰۰ شهید گمنام خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندار تهران از آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا، از ۲۴ تا ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ خبر داد و تأکید کرد: تمام مدیران مشمول ماده ۴۱ باید حداقل سه ماه پیش از ثبت‌نام استعفا دهند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت کنترل ترافیک شهر تهران اعلام کرد: هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» کلنگ تغییر حریم تئاتر شهر دی‌ماه سال ۱۴۰۲ زده شد اما پس از گذشت ۲۰ ماه هنوز تکمیل نشده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» کلنگ تغییر حریم تئاترشهر دی‌ماه سال ۱۴۰۲ زده شد اما پس از گذشت ۲۰ ماه هنوز تکمیل نشده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است