اقتصادی 13:59 - 28 شهریور 1399
عراق به عنوان یکی از اصلی‌ترین کشورهای واردکننده کالا از ایران در سال‌های گذشته تلاش کرده اقتصاد خود را تقویت کند و همین امر به کاهش نسبی تقاضای این کشور در برخی بازارهای وارداتی منجر شده است.

ممنوعیت صادرات ۲۹ کالای جدید به عراق/ بازار ایران از دست می‌رود؟

به گزارش ایسنا، عراق پس از سال‌ها درگیری جنگ‌های داخلی و گروه‌های تروریستی در چند سال گذشته توانسته روی آرامش نسبی را ببیند و با مستقر شدن دولت‌های جدید در این کشور، تلاش شده ثبات اقتصادی به همسایه غربی ایران بازگردد.

با توجه به اینکه در سال‌های جنگ‌های داخلی، بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های اقتصادی عراق نابود شد یا صدمه جدی دید، این کشور در سال‌های گذشته بسیاری از نیازهای خود را وارد کرده و در این مسیر کالاهای ایرانی با توجه به قرابت فرهنگی، مجاورت جغرافیایی و امکان تامین آسان، در بازار عراق نقشی کلیدی داشته‌اند تا جایی که آمارهای رسمی از تجارت ایران نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته پس از چین، عراق همواره دومین واردکننده کالاهای غیرنفتی از ایران بوده است.

با این وجود با بهبود نسبی شرایط در عراق، کار در برخی حوزه‌های اقتصادی مانند کشاورزی از سرگرفته شده و همین امر باعث کاهش نیاز این کشور به واردات شده است. در سال‌های گذشته دولت بغداد در اطلاعیه‌هایی واردات کالاهایی را به این کشور ممنوع اعلام کرده بود و حالا رییس اتاق بازرگانی اهواز می‌گوید، تعداد کالاهای کشاورزی که ورودشان به عراق ممنوع است به عدد ۲۹ رسیده است.

شهلا عموری گفته در کنار خرما که واردات آن به شکل دائمی در عراق ممنوع است، در حال حاضر محصولاتی چون  خیار، ذرت زرد علوفه، بادمجان، کلم، گل‌کلم، هویج، کنار، سیب‌زمینی، کاهو، سیر، کدو، فلفل، تخم‌مرغ، مرغ زنده، گوجه‌فرنگی، شلغم، چغندر، مرغ کامل ذبح شده، عسل، ماهی دریایی منجمد، هندوانه، خربزه، باقلای سبز، جو علوفه، گندم، گاو و گوسفند، علوفه صنعتی و شیره خرما نیز اقلام ممنوع‌الورود به عراق هستند.

او از تجار ایرانی خواسته با دقت بر مقررات وضع شده از سوی دولت عراق، از بارگیری محصولاتی که امکان صادراتشان به این کشور وجود ندارد خودداری کنند تا زیانی برایشان به وجود نیاید.

هرچند عراق همواره از لزوم تداوم همکاری‌ها با ایران سخن گفته اما افزایش تعداد کالاهایی که صادرتشان به این کشور ممنوع است، این نگرانی را به وجود آورده که شاید بازار ایران در دومین مقصد اصلی‌اش با محدودیت مواجه شود. موضوعی که رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق آن را رد می‌کند. یحیی آل اسحاق در گفت و گو با ایسنا، می‌گوید: اینکه عراق زیرساخت‌های اقتصادی خود را بار دیگر توسعه داده و نسبت به افزایش تولید داخلی اقدام کند، امری طبیعی و بر مبنای منافع ملی این کشور است. در کنار آن بسیاری از کالاهای ایرانی در بازار عراق، رقیبی ندارند و همچنان به فروش خود ادامه خواهند داد. ما برای جبران کالاهایی که دیگر عراق به انها احتیاج ندارد، باید به سمت صادرات محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر، صادرات خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری‌های مشترک در طرح‌های عراق اقدام کنیم و در صورت پیگیری این اصول، نه تنها، کاهش تجارتی رخ نمی‌دهد که امکان افزایش آن در سال‌های آینده نیز وجود خواهد داشت.

انتهای پیام


10721811
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس گفت: دولت باید اجرای ماده ۵۰ را در دستور کار خود قرار دهد چراکه این ماده شاه کلید تعهدات دولت در بخش زمین است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس انجمن صنایع نساجی گفت: اگرقرار است رقابتی شکل بگیرد، ما آمادگی رقابت با هر تولیدکننده‌ای در دنیا را داریم، به شرط آنکه شرایط رقابت برابر باشد و دولت با فشار‌های مختلف، تولیدکننده داخلی را تضعیف نکند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار سالانه بیش از ۳ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن صنایع نساجی کشور گفت:سالانه بین ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار پوشاک به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. این موضوع تنها به صنعت پوشاک ضربه نمی‌زند، بلکه کل زنجیره ارزش، از تولید الیاف و نخ گرفته تا پارچه و تکمیل، را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت گفت:با تلاش کارکنان صنعت گاز، رکورد تولید روزانه ۷۲۵ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی به ثبت رسید که نقش مهمی در تأمین نیاز بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء کشور داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حجم پرشدگی سد‌های کشور تنها ۳۵ درصد اعلام شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف ایران گفت:دخالت برخی ارگان‌ها و نهاد‌ها در امور صنفی، مسئله نرخ‌گذاری و معطل ماندن کالا‌ها در گمرک از دیگر چالش‌های جدی اصناف است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف ایران گفت:دخالت برخی ارگان‌ها و نهاد‌ها در امور صنفی، مسئله نرخ‌گذاری و معطل ماندن کالا‌ها در گمرک از دیگر چالش‌های جدی اصناف است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: جاماندگان از دریافت سود سهام عدالت با ثبت‌نام در سامانه سجام تا ۲۴ ساعت آینده، (ظهر روز سه‌شنبه ۱۶ دی ماه) در فهرست دریافت سود قرار می‌گیرند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است