سیاسی 07:44 - 03 تیر 1401
نائب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ریشه رایزنی‌ها، لابی کردن‌ها و دخالت‌های بی‌مورد در تخصیص اعتبارات قوانین بودجه کل کشور در سال‌های گذشته را تشریح کرد.

ریشه لابی‌ها و دخالت‌ها در تخصیص بودجه‌های سنواتی سال‌های قبل

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب راجع به اصلاح ساختار بودجه گفت: مشکلی که ما در بحث بودجه سال‌های گذشته با آن مواجهیم موضوع کسری بودجه است. 

وی ادامه داد: تمام نظام برنامه‌ریزی ما با کسری بودجه از بین می‌رفت، به این معنا که دولت لایحه بودجه می‌داد و مجلس هم آن را تصویب می‌کرد تا براساس مصوبه مجلس اقدامات صورت بگیرد.

نائب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: وقتی بخشی از منابع درآمدی پیش‌بینی شده برای بودجه قابل تحقق نبود و ما نمی‌توانستیم آن درآمدها را کسب کنیم، طبیعتا تراز بودجه به هم می‌خورد چرا که بین درآمد و هزینه تطابقی وجود نداشت.

پژمانفر خاطرنشان کرد: وقتی درآمدها کاهش پیدا می‌کند، اما هزینه‌هایی برای این درآمدهای محقق نشده درنظر گرفته شده است، سازمان برنامه و بودجه و متولیان امر، مخیر می‌شوند بین اینکه اعتبار بخشی از برنامه‌ها را پرداخت نکنند و بخشی را بپردازند و این کار آغاز یک فساد گسترده در این حوزه است.

وی افزود: این نحوه تخصیص اعتبارات، زمینه را برای رایزنی‌ها، لابی کردن‌ها و دخالت‌های بی‌مورد در تخصیص اعتبارات می‌کرد و این مسیر منجر به این می‌شد که نظام برنامه‌ریزی در کشور ما کاملاً تحت‌تأثیر این لابی‌ها و رایزنی‌ها قرار گیرد و از اولویت خارج شود.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: در این وضعیت برنامه‌ به حاشیه می‌رود و رایزنی‌ها و لابی کردن‌ها در دستورکار قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، این کسری بودجه زمینه را برای تقسیم و تخصیص سلیقه‌ای اعتبارات به بخش‌های مختلف از سوی دولت‌ها فراهم می‌آورد و به عنوان مثال به فلان مجموعه پول بدهیم و به فلان مجموعه ندهیم و بهانه برای ندادن پول هم این است که ما اعتباراتمان کافی نیست و تراز مالی‌مان به هم خورده چرا که بخشی از درآمدها تصحیل نشده است.

پژمانفر خاطرنشان کرد: در دنیا برای حل معضل کسری بودجه، دولت لایحه متمم می‌آورند و بودجه را اصلاح می‌کنند برای اینکه هیچ وقت لایحه بودجه به هم نریزد حتی اگر استقراض کنند اجازه نمی‌دهند که بودجه به هم بریزد. 

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در کشور ما اعتباراتی در بودجه پیش‌بینی می‌شود. ممکن است این اعتبارات محقق شود و ممکن است محقق نشود و اعتبار بعضی از برنامه‌ها در این وضعیت ممکن است صفر باشدئ و این مسئله موجب می‌شود تا نظام برنامه‌ریزی در کشور ما به هم بریزد.

انتهای پیام/


11603143
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کشور با تأکید بر اینکه دستگاه‌های دولتی باید در صرفه‌جویی پیشگام باشند، تصریح کرد: مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت نکنند، با قطعی مواجه خواهند شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه، صیانت از وحدت و انسجام ملی را مسئولیتی همگانی و لازمه موفقیت کشور در مواجهه با شرارت‌های دشمنان دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفرای ایران، روسیه و چین در سازمان ملل متحد در نامه‌ای مشترک به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل تاکید کردند که مطابق بند عملیاتی ۸ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، تمامی مفاد این قطعنامه پس از ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ خاتمه یافته است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی با تشریح سه هدف اصلی اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: دولت عزم خود را برای تغییر شیوه کالابرگ جزم کرده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر گفت: جایگاه و منزلت زن در تراز انقلاب اسلامی، امتداد مسیر حضرت زهرا (س) و خط فاطمی است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت با وزیر دیوان امیری دیدار و پیرامون راه‌های گسترش روابط دوستانه دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور عراق در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد بر اهمیت تقویت روابط دو کشور تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستادکل‌ نیروهای‌ مسلح، بر انتقال تجربیات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سایر بخش‌های مختلف کشور تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: ما با کمک افراد دارای معلولیت و همه ملت ایران ایستاده‌ایم تا کشور عزیزمان را هر چه بهتر بسازیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور «محمد رئیس‌زاده» را برای مدت ۴ سال به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است