سیاسی 07:44 - 03 تیر 1401
نائب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ریشه رایزنی‌ها، لابی کردن‌ها و دخالت‌های بی‌مورد در تخصیص اعتبارات قوانین بودجه کل کشور در سال‌های گذشته را تشریح کرد.

ریشه لابی‌ها و دخالت‌ها در تخصیص بودجه‌های سنواتی سال‌های قبل

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب راجع به اصلاح ساختار بودجه گفت: مشکلی که ما در بحث بودجه سال‌های گذشته با آن مواجهیم موضوع کسری بودجه است. 

وی ادامه داد: تمام نظام برنامه‌ریزی ما با کسری بودجه از بین می‌رفت، به این معنا که دولت لایحه بودجه می‌داد و مجلس هم آن را تصویب می‌کرد تا براساس مصوبه مجلس اقدامات صورت بگیرد.

نائب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: وقتی بخشی از منابع درآمدی پیش‌بینی شده برای بودجه قابل تحقق نبود و ما نمی‌توانستیم آن درآمدها را کسب کنیم، طبیعتا تراز بودجه به هم می‌خورد چرا که بین درآمد و هزینه تطابقی وجود نداشت.

پژمانفر خاطرنشان کرد: وقتی درآمدها کاهش پیدا می‌کند، اما هزینه‌هایی برای این درآمدهای محقق نشده درنظر گرفته شده است، سازمان برنامه و بودجه و متولیان امر، مخیر می‌شوند بین اینکه اعتبار بخشی از برنامه‌ها را پرداخت نکنند و بخشی را بپردازند و این کار آغاز یک فساد گسترده در این حوزه است.

وی افزود: این نحوه تخصیص اعتبارات، زمینه را برای رایزنی‌ها، لابی کردن‌ها و دخالت‌های بی‌مورد در تخصیص اعتبارات می‌کرد و این مسیر منجر به این می‌شد که نظام برنامه‌ریزی در کشور ما کاملاً تحت‌تأثیر این لابی‌ها و رایزنی‌ها قرار گیرد و از اولویت خارج شود.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: در این وضعیت برنامه‌ به حاشیه می‌رود و رایزنی‌ها و لابی کردن‌ها در دستورکار قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، این کسری بودجه زمینه را برای تقسیم و تخصیص سلیقه‌ای اعتبارات به بخش‌های مختلف از سوی دولت‌ها فراهم می‌آورد و به عنوان مثال به فلان مجموعه پول بدهیم و به فلان مجموعه ندهیم و بهانه برای ندادن پول هم این است که ما اعتباراتمان کافی نیست و تراز مالی‌مان به هم خورده چرا که بخشی از درآمدها تصحیل نشده است.

پژمانفر خاطرنشان کرد: در دنیا برای حل معضل کسری بودجه، دولت لایحه متمم می‌آورند و بودجه را اصلاح می‌کنند برای اینکه هیچ وقت لایحه بودجه به هم نریزد حتی اگر استقراض کنند اجازه نمی‌دهند که بودجه به هم بریزد. 

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در کشور ما اعتباراتی در بودجه پیش‌بینی می‌شود. ممکن است این اعتبارات محقق شود و ممکن است محقق نشود و اعتبار بعضی از برنامه‌ها در این وضعیت ممکن است صفر باشدئ و این مسئله موجب می‌شود تا نظام برنامه‌ریزی در کشور ما به هم بریزد.

انتهای پیام/


11603143
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه ضمن روایتی از طرح پیشنهادی ایران به اتحادیه اروپا، تأکید کرده است که راهی برای حرکت به جلو وجود دارد، اما ایران نمی‌تواند تنها بازیگری باشد که مسئولیت اقدام را بر دوش می‌کشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم ایران در وین ضمن محکوم‌کردن مجدد اقدام جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، نسبت به تبعات هرگونه بی‌تفاوتی و بی‌عملی جامعه جهانی نسبت به این قانون‌شکنی واضح هشدار داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» احمدنیا گفت: نتیجه تلاش وزارت نفت دولت چهاردهم در یکسال گذشته باعث افزایش تولید بیش از ۱۲۵.۰۰۰ بشکه نفت به صورت روزانه نسبت به گذشته شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش گفت: تمام ظرفیت نرم و سخت رژیم استکباری بر علیه ما در جنگ ۱۲ روزه بسیج شده بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ایروانی گفت: ایران به حمایت از مردم سوریه و تلاش‌های آنان برای بازگرداندن صلح، ثبات، بازسازی و آشتی ملی، در هماهنگی کامل با اراده خودِ ملت سوریه، ادامه خواهد داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان تصریح کرد: در شعر شهریار می‌توان ایران اسلامی را به نظاره نشست؛ ایرانی با همه سلایق و گونه‌گونی‌ها. شعر شهریار آکنده از خلاقیت، ذوق و تفکر است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین به تشریح آخرین وضعیت قطعنامه مطرح شده از سوی ایران و چند کشور دیگر به نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرداخت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان با تاکید بر پشتیبانی دولت از فعالیت‌های فعالان اقتصادی در خارج از کشور اضافه کرد: تلاش ما این است که اسنپ‌بک فعال نشود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی با یکدیگر به صورت تلفنی گفت‌و‌گو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جلسه فوق‌العاده دولت به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل و تعدادی از آیین‌نامه‌های باقی‌مانده برنامه هفتم توسعه پیشرفت به تصویب اعضا رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است