بین‌الملل 11:19 - 16 اسفند 1399
وزیر دادگستری و وزیر کشور آلمان بر سر حذف واژه "نژاد" از قانون اساسی توافق کردند. دانشمندان دانشگاه ینا در شرق آلمان گفتند واژه نژاد بار نژادپرستانه دارد و دسته‌بندی انسان‌ها به نژادهای مختلف پایه علمی و بیولوژیکی ندارد.

واژه "نژاد" از قانون اساسی آلمان حذف می‌شود

به گزارش ایسنا، کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری و هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان با حذف و یا تغییر واژه نژاد از قانون اساسی موافقت کردند. قرار است روز چهارشنبه آینده ۱۰ مارس حذف واژه نژاد رسما اعلام شود.

در بند سوم اصل سوم قانون اساسی آلمان آمده است: «هیچ کس نباید به دلیل جنسیت، نسب، نژاد، زبان، تبار و زادگاه، عقیده، دیدگاه مذهبی یا سیاسی خود مورد تبعیض قرار گیرد یا از مزیتی بهره‌مند گردد. هیچ کس نباید به خاطر معلولیتش مورد تبعیض قرار گیرد.»

به گزارش دویچه وله استفاده از واژه "نژاد" در این بند قانون اساسی مدتهاست که به بحث داغی در محافل سیاسی و مطبوعاتی آلمان تبدیل شده است.

دولت ائتلافی آنگلا مرکل قبلا در پاییز سال گذشته تصمیم گرفته بود که اصطلاح "نژاد" را در قانون اساسی اصلاح کند اما وزارت داگستری با پیشنهاداتی که برای اصلاح این واژه ارائه شده موافقت نکرده بود.

برای اصلاح قانون اساسی رای دو سوم از نمایندگان پارلمان "بوندستاگ" و شورای فدرال "بوندس‌رات" ضروری است.

پژوهش‌گران در دانشگاه یِنا در شرق آلمان توصیه کردند از اصطلاح "نژاد" استفاده نشود. آن‌ها استدلال کردند که دسته‌بندی انسان‌ها به نژادهای مختلف پایه و اساس علمی و بیولوژیکی ندارد.

به گفته دانشمندان دانشگاه ینا، تقسیم‌بندی گروه‌های انسانی در نژادهای مختلف به طور مثال بر پایه رنگ پوست یا چشمان آن‌ها و یا شکل جمجمه‌شان از نظر بیولوژیک به پیگرد، بردگی و کشتار میلیون‌ها تن منجر شده، در حالی‌که به گفته این محققان هیچ‌گونه پایه و اساس بیولوژیک برای اثبات نژادهای مختلف وجود ندارد و هیچگاه هم وجود نداشته است.

گروه بندی انسان‌ها براساس مشخصه‌های بیولوژیکی مانند رنگ چشم، رنگ پوست یا شکل جمجمه این تصور را ایجاد می‌کند که بین انواع گونه‌ها ارتباط تکاملی وجود دارد. دانشمندان در ینا این تصور را نوعی نژادپرستی می‌دانند.

انتهای پیام


10979073
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع می‌گویند دولت ترامپ اولین کمک تسلیحاتی به اوکراین را که توسط متحدان پرداخت شده، تأیید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ️سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این نیروها عملیات‌های نظامی جدیدی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی فلسطین انجام دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل با رئیس جمهور آمریکا دیدار خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید اسرائیل به «مذاکره جدی برای آتش‌بس» در غزه علاقه‌ای ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه در جریان بازدید غیرمنتظره از رزمایش مشترک زاپاد با بلاروس گفت که ۱۰۰ هزار نیرو در آن شرکت دارند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی پس از حملات هوایی به الحدیده از حمله موشکی یمن خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اتحادیه اروپا ممنوعیت کامل ورود گردشگران روسی را در بسته تحریم‌های جدید بررسی می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر بلژیک می‌گوید از تمام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه اسرائیل حمایت می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی در ارتباط با ایران اعمال کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رژیم صهیونیستی دوازده حمله هوایی علیه بندر الحدیده یمن انجام داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است