اقتصادی 09:22 - 07 تیر 1401

مالیات‌ستانی از کارتخوان‌ها، قانون مجلس است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور مالیاتی، این سازمان در پاسخ به انتشار مطلبی در یکی از رسانه‌های کشور با عنوان «سرایت فرار مالیاتی به اصناف خرد» گزارشی منتشر کرده است.

در متن منتشر شده سازمان امور مالیاتی آمده است: قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در تاریخ ۰۱/‏۰۸/‏۱۳۹۸‬ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است که هدف از تصویب و اجرای آن جلوگیری از فرار مالیاتی و ایجاد شفافیت در معاملات و تراکنش‌های مالی است که به موجب بند (ب) ماده (۱) این قانون، دستگاه‌های کارتخوان (POS) به عنوان پایانه فروشگاهی شناخته شده است.

به موجب بند (م) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۰، به منظور اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۰۱/‏۰۸/‏۱۳۹۸، اشخاص حقوقی و مالکان واحدهای صنفی موظف بودند تا پایان اردیبهشت‏‌ماه سال ۱۴۰۰، حداقل یکی از حساب‌های بانکی خود را به عنوان «حساب فروش» معرفی کنند. بانک مرکزی نیز موظف بود تا پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۰، سامانه‌ای را برای این منظور معرفی کند. کلیه حساب‌های متصل به شبکه شاپرک، به صورت پیش‌فرض، «حساب فروش» هستند و نیازی به ثبت آنها در سامانه یادشده نیست.

به موجب ماده (۸) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، مودیانی که از ثبت‌نام در سامانه مودیان خودداری کنند و نیز خرده‌فروشی‌ها و واحدهای صنفی که به طور مستقیم با مصرف‌کننده نهایی ارتباط دارند، در صورتی که از پایانه فروشگاهی استفاده نکنند، مشمول امتیاز یاد شده در ماده (۴) قانون موصوف نخواهند بود.

همچنین، مطابق مفاد ماده مذکور، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است معادل مالیات متعلق به فروش مودیان موضوع این ماده را به هر طریق ممکن، از جمله مراجعه به محل‌های فعالیت و رسیدگی به دفاتر، اسناد و مدارک آنان، (اعم از فیزیکی و الکترونیکی) یا هرگونه مدارک و قرائنی که به دست می‌آورد، تعیین و مطالبه کند

بعلاوه، در تعیین مالیات متعلق به این مودیان، هیچ‌گونه اعتبار مالیاتی برای خریدهای آنان منظور نخواهد شد. همچنین مودیان مزبور، در صورت اعتراض به میزان فروش اعلام شده توسط سازمان، می‌توانند با ارایه اسناد و مدارک مثبته به مراجع دادرسی مالیاتی مراجعه کنند.

به موجب فصل پنجم از قانون مورد بحث، ضمانت‌های اجرایی لازم به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف در استفاده از پایانه‌های فروشگاهی از جمله عدم استفاده از آن (ازجمله دستگاه‌های کارتخوان) در نظر گرفته شده و در صورت وقوع تخلف جریمه‌های متناسب با آن تعیین شده است.

محور اصلی بحث در مطلب مندرج در رسانه مزبور با عنوان «سرایت فرار مالیاتی به اصناف خرد» حول آثار و عواقب چشم‌پوشی خرده‌فروشی‌ها از استفاده از دستگاه کارتخوان به منظور اعلام فروش پایین‌‏تر از میزان واقعی به سازمان امور مالیاتی کشور و به تبع آن پرداخت مالیات کمتر است که به نظر می‌رسد نگارنده اشراف کاملی بر قوانین فوق‌الذکر و سایر قوانین و مقررات مالیاتی که مودیان مالیاتی را ملزم به اقدام در چارچوب قانون و مقررات مصوب نموده و در صورت استنکاف از آن مشمول جرایم سنگین و حسب مورد محرومیت از معافیت‌های مقرر می‌کند، نداشته و تنها اقدام به پیش‌بینی رفتار مودیان مالیاتی در مواجهه با اجرای قانون مورد بحث کرده است.

آنچه مسلم است ایجاد عدالت اجتماعی در بین آحاد جامعه تنها با ایجاد شفافیت در مراودات و معاملات صورت گرفته امکان‌پذیر بوده و قانونگذار با این هدف، مصمم به اجرای قانون مذکور و پیگیری تصویب قوانین تکمیلی در راستای دستیابی به این مهم خواهد بود.

شایان ذکر است مطالب عنوان شده توسط نگارنده در بسیاری از موارد، هیچ‌گونه انطباقی با نحوه اقدام این سازمان در اجرای تکالیف قانونی به موجب قوانین مصوب در راستای تعیین میزان مالیات مقطوع برای عملکرد سال ۱۴۰۰ برخی از صاحبان مشاغل نداشته و این سازمان با بهره‌برداری از سایر اطلاعات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی خود تمامی مساعی خویش را برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی صرف خواهد نمود.


11607406
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک و خشکسالی، الگوی کشت را تنها در حد شعاری نگاه می‌کنیم، درحالیکه کشت کلزا از جمله دانه‌های روغنی است که امکان آن را داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان توسعه تجارت گفت:ارزش متوسط کالای صادراتی ایران یه آفریقا از ۴۴۲ دلار به ۵۵۴ دلار رسیده که نشان‌دهنده رشد ۲۵ درصدی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان توسعه تجارت گفت:ارزش متوسط کالای صادراتی ایران یه آفریقا از ۴۴۲ دلار به ۵۵۴ دلار رسیده که نشان‌دهنده رشد ۲۵ درصدی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: حدود ۹۰ درصد برق کشور در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود و امسال با افزایش ظرفیت و بهبود تأمین سوخت، رشد سه درصدی تولید برق داشته‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان از نهایی‌شدن پل مشترک کلاله-آق‌بند، پیشرفت مذاکرات ریلی و گام‌های عملی در توسعه کریدور‌ها خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان از نهایی‌شدن پل مشترک کلاله-آق‌بند، پیشرفت مذاکرات ریلی و گام‌های عملی در توسعه کریدور‌ها خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار، تورم سالانه به ۴۶.۳ درصد رسیده، در حالی که تورم نقطه‌به‌نقطه اجاره مسکن با ثبت رقم ۳۲.۳ درصد، روندی کاهشی را تجربه کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دفتر ارتباطات، اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اعلام‌کرد: بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی قطر، پرواز‌های این شرکت در مسیر دوحه - تهران - دوحه تا پایان خردادماه ۱۴۰۵ (۳۰ ژوئن ۲۰۲۶) به صورت روزانه (فقط یک پرواز) برقرار ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر فدراسیون طیور از کاهش قیمت تخم مرغ خبب داد و گفت: قیمت هر شانه تخم مرغ فله به کمتر از ۲۵۰ هزارتومان رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس کشاورزی گفت: براساس برآورد‌های صورت گرفته بیش از ۲۰۰ هزارتن سیب و پرتقال برای شب عید توسط بخش دولتی و خصوصی ذخیره سازی شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است