علمی فناوری 22:40 - 30 مهر 1393
قنداق کردن نوزادان به منظور آرام نگه‌ داشتن آنها شیوه‌ای است که از سال‌ها پیش رواج داشته و بنا بر پژوهش‌های جدید ممکن است برای سلامت نوزاد خطرناک باشد.

بلایی که قنداق کردن به سر نوزادان می آورد

 

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم سرا، متخصصان با انتشار نتایج پژوهش‌شان در نشریه بیماری‌های کودکان، زنگ خطری را برای والدین به صدا درآورده‌اند. محققان آمریکایی به این والدین هشدار داده‌اند: «ما این روزها شاهد رواج شیوه قنداق کردن نوزادان هستیم، زیرا این کار باعث آرام‌شدن کودک، کاهش گریه‌های شدید و تسکین کولیک‌های نوزادی و همچنین باعث خواب راحت‌تر نوزاد می‌شود. در حال حاضر، حدود 90 درصد از کودکان آمریکای شمالی در ماه‌های اولیه زندگی خود قنداق می‌شوند، اما این شیوه قدیمی باعث بروز مشکلات متعددی برای شیرخواره‌ها خواهد شد؛ فشردن پاها مانع از حرکت می‌شود و در این میان مفاصل ران هستند که بیشتر از سایر اعضا در معرض خطر قرار می‌گیرند.»

 

قنداق آزاد

حرکت در تمام جهت‌ها در رشد طبیعی مفاصل نقش دارد و باعث می‌شود سر استخوان بدرستی در حفره استخوانی و غضروفی جای بگیرد؛ در نتیجه مانع از بروز دررفتگی استخوانی و عوارض دیگر در سال‌های آینده خواهد شد. در شرایطی که یک پنجم کودکان با نوعی ناهنجاری در ران متولد می‌شوند، قنداق محکم در طولانی‌مدت باعث تثبیت این قبیل​ ناهنجاری‌ها خواهد شد. بنابر اعلام پرفسور نیکلاس کلارک، سرپرست گروه پژوهشی، با اجرای برنامه‌ای در ژاپن که مادربزرگ‌ها را به آزادتر بستن قنداق نوزادان تشویق می‌کرد، شاهد کاهش قابل‌ملاحظه‌ای از دررفتگی‌های ران در کودکی و نوجوانی بودند.

 

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند در صورت اصرار والدین، قنداق آزادتر بسته شود تا نوزاد بتواند براحتی به هر طرف حرکت کند. جان مونرو، از کالج سلطنتی میدوایوز، نیز در مصاحبه‌ای تصریح کرد: «ما به والدین توصیه می‌کنیم ​قنداق را به‌طور کلی کنار بگذارند؛ اما اگر می‌خواهند بر اساس سنت‌هایشان عمل کرده، باید توصیه‌های ما را جدی بگیرند و امنیت کودک‌شان را فراهم کنند.»

 

2013


5018112
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشست خبری گفت: دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی با اطلاعات اشتباهی در خصوص بارداری آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح ایفا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بنابر اعلام مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران فرهنگی، از اهداف راه اندازی این سامانه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: طبق آخرین ویرایش فهرست دارویی ایران، سفتریاکسون داروی بیمارستانی است و باید از تجویز و مصرف آن به‌صورت سرپایی باید اجتناب شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس پارک فناوری پردیس گفت: در سیزدهمین دوره رویداد اینوتکس بیش از ۴۰۰ شرکت فناور و مجموعه نوآور حضور دارند و در طول برگزاری این نمایشگاه آخرین دستاورد‌ها و خدمات نوآورانه خود را به مخاطبان ارائه می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو از راه‌اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: بیمارستان جایگزین برای مرکز درمانی حضرت رسول تعیین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره شناسان توسط یک فناوری جدید که می‌تواند از یک فاجعه در آینده جلوگیری کند، بیش از ۲۰۰۰۰ سیارک را در نزدیکی زمین شناسایی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر به دنبال بهترین مرورگر وب برای دستگاه اندروید خود هستید، انتخاب شما به دو رقیب اصلی Google Chrome و Mozilla Firefox محدود است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: بررسی ها نشان می دهند که تزریق واکسن پنوموموک از مرگ سالیانه ۱۵۰۰ کودک جلوگیری خواهد کرد. 

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است