سیاسی 02:15 - 19 فروردین 1399
قاسم محبعلی:
یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: ویروس کرونا جدایی‌ها و کشمکش‌های قومی، مذهبی و ایدئولوژیک را تحت تاثیر خود قرار داده و یک نوع همبستگی جهانی ایجاد کرده است.

کرونا مرزی نمی‌شناسد/ شاهد ایجاد یک وضعیت پارادوکسیکال در جهان هستیم

قاسم محبعلی، در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که به نظر وی آثار کرونا بر عرصه تحولات بین المللی چگونه بوده است؟ گفت: پاسخ به این سوال ساده نیست؛ چرا که تبعات این ویروس همچنان در عرصه بین المللی ادامه دارد.

وی با بیان این‌که «یکی از آثاری که این ویروس تا به حال به جای گذاشته ایجاد رکود شدید اقتصادی در عرصه جهانی است»، افزود: این ویروس تمامی پیش‌بینی‌های گذشته در مورد رشد اقتصادی در کشورهای مختلف را تحت تاثیر خود قرار داده چنان که پیش‌بینی می شد چین در سال جاری همچون گذشته رشد اقتصادی بالای 6 درصد داشته باشد ولی اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا این پیش بینی وجود دارد که این نرخ رشد به یک درصد برسد و برخی از کشورها نیز رشد اقتصادی‌شان منفی شود.

این دیپلمات پیشین کشورمان، با اعتقاد بر این که «در سطح بین الملل یک وضعیت «پارادوکسیکالی» در حال شکل گیری است»، خاطر نشان کرد: ویروس کرونا نشان داد که تمام جهان به هم پیوسته است و یک کشور نمی‌تواند فقط برای خودش تصمیم بگیرد، کاری به دیگر کشورها نداشته باشد و این ادعا را مطرح کند که تحولات بین الملل بر سیاست‌های این کشور تاثیر گذار نیست. در حال حاضر سیاست برخی از کشورها در جهان از جمله آمریکای دوران ترامپ در ارتباط با این موضوع با شکست مواجه شده است و ویروس کرونا نشان داد که آمریکا نمی‌تواند جدا از دیگران زندگی کنند و در حال حاضر می‌بینیم این کشور براثر شیوع ویروس کرونا دچار سخت‌ترین بحران بعد از جنگ جهانی اول شده است.

وی با تاکید بر این که «شیوع ویروس کرونا نشان داد که کشورها نمی‌توانند بدون توجه به تحولات بین المللی و  جهانی به تنهایی کشورشان را اداره کنند و همه کشورها تحت تاثیر تحولات صورت گرفته در عرصه بین الملل قرار می‌گیرند»، ادامه داد: از طرف دیگر با شیوع ویروس کرونا شاهد این هستیم که روند جهانی شدن دچار مشکل شده است، پیش از این شاهد گسترش توریسم و ارتباطات جهانی بودیم ولی کرونا این روند را متوقف کرده است چنان که کشورها سعی می‌کنند با قطع ارتباطات خارجی خود شیوع ویروس کرونا را کنترل کنند.

محبعلی با بیان این که کشورهایی که کمتر ارتباطات بین المللی از نظر انسانی داشته‌اند تاثیر کمتری از این ویروس گرفتند ولی کشورهایی همچون اسپانیا و ایتالیا که دارای حجم بالای توریسم هستند بیشترین تاثیر را از این ویروس گرفته‌اند، تصریح کرد: ویروس کرونا صرف‌نظر از ساختار فکری، سیاسی،‌ مذهبی و ایدئولوژیک کشورها، تمام بشریت را تحت تاثیر قرار داده است و نشان داد که این بیماری مرز ایدئولوژیک، مذهبی، سیاسی و اقتصادی ندارد.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر بشر احساس می‌کند که با یک درد مشترک رو به رو است و برای مواجه با دردهای مشابه در آینده باید کنار هم قرار بگیرند و از طرف دیگر می‌بینیم که ویروس کرونا، جدایی ها و کشمکش‌های قومی، مذهبی و ایدئولوژیک را تحت تاثیر خود قرار داده است و یک نوع همبستگی جهانی ایجاد کرده است.

انتهای پیام


10472907
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت وگوی تلفنی با همتای سعودی خود، وی را در جریان تحولات مرتبط با مذاکرات هسته‌ای ایران - آمریکا قرار داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه، تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی در مصادره و ثبت اراضی فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به‌عنوان «املاک دولتی» تحت حاکمیت رژیم اشغالگر را محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای نگهبان گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب نمونه اعلای موضع‌گیری شجاعانه و حکیمانه بر مبنای معنویت و ایمان الهی و تصویری عینی از «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ اول ماه رمضان در ایران است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مقامات آمریکا باید بدانند محاسبات شان در مورد ملت ایران و رهبری انقلاب، کاملا غلط است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اطلاعات سپاه در گفت‌و‌گو با رسانه KHAMENEI.IR مطالبات رهبر معظم انقلاب از دستگاه امنیتی کشور در مواجهه با وقایع دی را تشریح کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جشنواره ملی کتاب رشد یکی ازمغتنم‌ترین فرصت‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی کودک و نوجوان است که باید به سرچشمه‌ای الهام‌بخش برای رشد و تعالی همگانی مبدل شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی هوایی ارتش از بازبینی در سناریو‌های عملیاتی برای مقابله با هرگونه تهدید و تدوین سناریو‌های واکنش در کوتاه‌ترین زمان ممکن خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور از نهایی شدن ثبت‌نام بیش از ۱۵۳ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های اسلامی روستا تا ساعت ۱۴ روز ششم ثبت‌نام خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور در پیامی حلول ماه مبارک رمضان را به سران کشور‌های اسلامی و ملت‌های مسلمان تبریک گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است