بین‌الملل 14:44 - 28 شهریور 1399

۱۸ جنگنده چینی از  تنگه تایوان گذشتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، نیروی هوایی تایوان مدعی رهگیری ۱۸ فروند جنگنده چینی شد که گفته می‌شود حریم هوایی این منطقه را نقض کرده‌اند.

عبور این تعداد جنگنده چینی از خط مرزی تنگه راهبردی تایوان نشانه‌ای از اوج گرفتن تنش در روابط پکن-واشنگتن همزمان با ورود «کیت کارچ» معاون اقتصادی وزارت خارجه آمریکا به تایپه است.

بازدید کارچ از تایوان سه روز طول خواهد کشید. وی بعد از «آلکس آزار» وزیر بهداشت آمریکا، دومین مقام بلندپایه دولت واشنگتن است که از ماه میلادی آگوست به این سو، به تایپه سفر می‌کند.

این دید و بازدیدها در حالی انجام می‌شود که طبق اصل چین واحد، دیگر کشورها حق ندارند به طور مستقل، با مناطق تحت حاکمیت دولت پکن، وارد رابطه دیپلماتیک شوند.

دو روز پیش نیز منابع مطلع از قصد آمریکا برای فروش هفت نوع سلاح و سامانه نظامی از جمله مین، موشک کروز و رادار به تایوان خبر دادند.

ظاهراً قرار است دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، طی روزهای آتی گزارشی در این رابطه از وزارت خارجه دریافت کند.

این در حالی است که چین همواره به آمریکا و متحدان غربی درباره خط قرمز خود مبنی بر لزوم احترام به اصل چین واحد که مستلزم عدم تحریک جریان‌های جدایی‌طلب مناطق تابعه شامل تایوان، هنگ کنگ، ماکائو و تبت است؛ هشدار داده است.

با این وجود، آمریکای تحت امر دونالد ترامپ، با استناد به رویکرد چرخش به ایندوپاسیفیک و با هدف ممانعت از قدرت‌یابی چین، دست به اقداماتی می‌زند که علاوه بر جدال دیپلماتیک، بیم رویارویی نظامی دو کشور را نیز افزایش می‌دهد.


10721859
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دو مقام آمریکایی تأیید کردند که ترامپ به پنتاگون دستور داده است تا ناو هواپیمابر جدیدی را به غرب آسیا اعزام کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبر انصارالله یمن با تجمید از ایستادگی ایران، هشدار داد که صهیونسم شیطانی با تحمیل معادله «مباح‌سازی خون مسلمانان»، به دنبال اشغال کامل منطقه است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» چین در واکنش به ویدئوی جذب جاسوس توسط سیا، از گردآوری تمامی امکانات برای درهم‌شکستن شبکه‌های نفوذ و بی‌ثبات‌سازی خارجی خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید هیئت صلح ایجاد شده برای غزه به ریاست ترامپ با قطعنامه سازمان ملل متحد هم‌خوان نیست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که احزاب کُرد به توافق سرنوشت‌ساز رسیده‌اند، ترس از پذیرش مسئولیت نامزدی المالکی اعلام توافق این ائتلاف را به پس از عید فطر موکول کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آژانس پناهندگان سازمان ملل می‌گوید بازگشت شمار زیادی از اتباع افغاستان به این کشور، ظرفیت‌های امدادی را دچار چالش کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع آگاه می‌گویند تقریبا تمامی زندانیان داعشی از زندان‌های سوریه به عراق انتقال پیدا کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اگر تنگه هرمز مسدود شود، انفجار قیمت‌ها از مرز‌های جغرافیایی عبور کرده و هیچکس در دورترین نقاط جهان از ترکش‌های این صدمه اقتصادی در امان نخواهد ماند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیپلمات ارشد آلمان تائید کرد که به دلیل اظهارات آمریکا در ائتلاف نظامی ناتو تنش‌هایی در گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گزارشی تازه از مشارکت ده‌ها هزار سرباز با تابعیت انگلیسی و کشورهای دیگر در جریان نسل‌کشی در نوار غزه پرده برمی‌دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است