علمی فناوری 15:52 - 08 بهمن 1399
در ششمین نشست موزه‌های دانشگاهی مطرح شد
رئیس کمیته ملی موزه‌ها با بیان این که «نقش و اهمیت موزه‌ها پس از بحران اپیدمی بیشتر مشخص می‌شود»، گفت: حتما جای یک موزه اپیدمی یا پاندمی خالی است، جایی که گذشته‌ این پدیده را برای نسل‌های آینده نشان دهد.

جای خالی موزه‌ای درباره اپیدمی‌ها

به گزارش ایسنا، دکتر سید احمد محیط طباطبایی در ششمین نشست موزه‌های دانشگاهی کشور که امروز برگزار شد، بیان کرد: همانطور که همه مطلع هستند، بحران کووید-۱۹ باعث شده که دنیا به دو زمان پس و پیش از کرونا تبدیل شود. مانند هر بحرانی که باعث پیشرفت بشر شده است، این بحران نیز باعث ایجاد راهکارهایی برای پیشرفت بشر خواهد شد.

رئیس کمیته ملی موزه‌ها با تاکید بر گسترش زیرساخت‌ها برای فعالیت مجازی موزه‌ها، گفت: دانشگاه‌ها در گذشته به موزه‌ها به صورت یک امر مستحب نگاه می‌کردند اما در واقعیت موزه به عنوان پیشرفته‌ترین نهاد فرهنگی امری مکمل برای پژوهش و آموزش دانشگاهی است.

وی افزود: موزه‌های دانشگاهی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد؛ موزه‌های مربوط به تاریخچه دانشگاه یا نظام آموزشی، موزه‌هایی که در دانشگاه به موضوع مورد بحث در دانشگاه می‌پردازند مانند موزه زمین شناسی در دانشکده علوم و دسته‌ سوم موزه‌هایی که به شکل کلکسیون‌های اهدایی از طرف استادان و دوستداران دانشگاه به وجود می‌آیند. این موزه‌ها، در کنار موزه‌های علم و فناوری، شبکه‌ای را از موزه‌های علم و فناوری و دانشگاهی به وجود می‌آورند که یک رسالت مهم آموزشی و پژوهشی در سطح کشور دارد، یعنی بسیاری از مشکلات موجود در سطح جامعه را موزه‌ها پاسخگو هستند.

محیط طباطبایی ادامه داد: شورای بین‌المللی موزه‌ها شعاری را برای سال ۲۰۲۱ اعلام کرده که عبارتست از: «آینده‌ موزه‌ها، بازیابی و بازتصور دوباره». شورای بین‌المللی موزه‌ها از همه دست اندرکاران خود می‌خواهد که به یک بازیابی مجدد دست بزنند و رسالت و موضوع خود را مورد دقت قرار دهند.

رئیس کمیته ملی موزه‌ها خاطرنشان کرد: در جهانی که در آستانه‌ انقلاب چهارم یعنی انقلاب هوش مصنوعی قرار گرفته است، نباید فراموش کنیم که پدیده موزه به خصوص در شکل دانشگاهی و آموزشی آن، تفاوتی با همه‌ پدیده‌ها دارد و آن تفاوت این است که موزه‌ها، نهادهایی هستند که گذشته‌ آنالوگ را برای دنیای دیجیتال حفظ می‌کنند. موزه‌ها نهاد روشنفکرانه‌ای در فضای دیجیتالی آینده هستند که باید به رسالت خود عمل کنند. به عبارت دیگر، دیجیتال بودن و استفاده از هوش مصنوعی باید ابزارهای موزه باشد. موزه به عنوان یک نهاد فرهنگی که حافظه و خاطره بشری و انتقال فرهنگ آموزش را برعهده دارد، باید از این ابزار برای توسعه ماموریت‌های خود استفاده کند نه این که تابع این ابزارها باشد.

وی در پایان با بیان این که موزه‌ها باید هم در سطح جامعه و هم در سطح دانشگاه جزئی از برنامه‌ درسی باشند، به لزوم تشکیل موزه‌های پاندمی اشاره کرد و افزود: نقش و اهمیت موزه‌ها پس از بحران اپیدمی بیشتر مشخص می‌شود. حتما جای یک موزه اپیدمی یا پاندمی خالی است؛ جایی که گذشته‌ این پدیده را برای نسل‌های آینده نشان دهد. اگر چنین موزه‌ای وجود داشت، می‌توانستیم اکنون به یاد بیاوریم که پاندمی‌های گذشته در کشور خودمان چگونه بوده است و حرکت رو به جلو پس از پاندمی‌ها چگونه ادامه پیدا کرده است.

انتهای پیام


10924249
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است