اجتماعی 15:18 - 01 مهر 1401
براساس گزارشاتی که شهروندان تهرانی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، تعدادی زیادی از کودکان کار هر روز صبح در منطقه تجریش پخش شده و ساعات پایانی شب با کامیون به شرق تهران منتقل می‌شوند، در حالی که محل خرج درآمد میلیونی آن‌ها مشخص نیست.

سوت‌زنی| جابه‌جایی کودکان کار با کامیون در بالاشهر تهران+ فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس بند(ب) ماده ۹۵ لایحه برنامه ششم توسعه در سال ۱۳۹۵، دولت موظف به تهیه طرح جامع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار شده است، به گونه‌ای که آسیب‌های اجتماعی در انتهای برنامه به ۲۵ درصد میزان کنونی کاهش یابد، اما آمار دقیقی از میزان کودکان کار نیست.

علاوه بر آن ماده ۷۹ قانون کار در ایران می‌گوید: کار کردن کودکان زیر ۱۵ سال مطلقا ممنوع است، به نحوی که طبق ماده ۴ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال ۱۳۸۱، هرگونه صدمه، اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان، نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع بوده و مجرم به سه ماه و یک روز تا ۶ ماه حبس یا تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

همچنین طبق ماده ۳ قانون حمایت از کودکان هرگونه خرید و فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف، ممنوع بوده و متخلف علاوه بر جبران خسارات وارده به ۶ ماه تا یک سال حبس و یا جزای نقدی از ده میلیون تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

در راستای اجرای قوانین فوق، مراکز پنج‌گانه سازمان بهزیستی تهران حدود هزار کودک کار را جمع‌آوری کرده و اورژانس اجتماعی هم وظیفه ساماندهی این قشر را برعهده دارد، اما همچنان شاهد حضور کودکان و نوجوانانی هستیم که احتمالا از جانب افراد سودجو مدیریت می‌شوند.

در همین راستا براساس گزارشاتی که تعدادی از شهروندان در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، تعداد قابل توجهی از کودکان حدود ۷ الی ۱۰ ساله به‌طور روزانه در منطقه تجریش تهران حضور پیدا کرده و ساعات پایانی شب با کامیون به منطقه شرق تهران منتقل می‌شوند.

درآمد میلیونی کودکان کار در بالاشهر تهران

برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از گزارشگران ارتباط گرفتیم که وی در این رابطه اظهار کرد: در محدوده دیباجی تهران شاهد کودکان کار فراوانی هستیم که براساس شواهد موجود، روزانه بیش از یک میلیون تومان از تکدی‌گری و کار جزئی درآمد دارند و چندین بار دیدیم که شب‌ها با کامیون از اتوبان صدر به سمت بابایی و شرق تهران می‌روند.

این‌ گزارشگر به مزاحمت‌های این کودکان کار هم اشاره کرد و افزود: بعضی شنیده‌ها و دیده‌ها حاکی از آن است که برخی کودکان کار در سر چهارراه‌ها اقدام به سرقت گوشی و لوازم مهم از ماشین‌های گران‌قیمت می‌کنند، همچنین گاهی این بچه‌های زیر ۱۰ سال مزاحم بانوان هم می‌شوند.

براساس آنچه در خیابان‌های پایتخت مشهود است، تعداد نامشخصی از کودکان کار با درآمدهای میلیونی در شمال تهران توسط افراد سودجو در حال بهره‌کشی بوده و آسیب‌های اجتماعی فراوانی هم ایجاد کرده‌اند، که لازم است فرماندهی انتظامی و سازمان بهزیستی نسبت به وضعیت موجود آگاهی کامل داشته و با تخلفات جاری برخورد کنند.

پایان پیام/


11695765
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دادستان تهران، به همراه ۱۰۵ نفر از قضات و همکاران قضائی خود از ۵ زندان استان تهران بازدید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تأکید کرد: انس با قرآن و نقش زنان در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کلید کاهش جرایم و تربیت جامعه سالم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان تعزیرات از توقف نوسان قیمت برنج خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهره‌برداری سازمان حمل و نقل و ترافیک به شهروندان توصیه کرد سفر‌های ضروری خود را مدیریت کرده و حتما با رزرو طرح، داخل محدوده‌های ترافیکی شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش‌های قابل توجه در ۱۷ استان، از آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از تمهیدات ویژه پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص رصد تخلف فاقد معاینه فنی برای وسایل نقلیه خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: فرآوری بافت از نظر ما کاری اعتقادی و فرهنگی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مهندسی و ساختمان شهرداری تهران از پایان عملیات مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ۴۵ تقاطع غیرهمسطح پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون نظارت و امور مناطق سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به افزایش قیمت بنزین، گفت: نرخ کرایه تاکسی‌ها طبق مصوبه سال جاری محاسبه می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است