اجتماعی 15:18 - 01 مهر 1401
براساس گزارشاتی که شهروندان تهرانی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، تعدادی زیادی از کودکان کار هر روز صبح در منطقه تجریش پخش شده و ساعات پایانی شب با کامیون به شرق تهران منتقل می‌شوند، در حالی که محل خرج درآمد میلیونی آن‌ها مشخص نیست.

سوت‌زنی| جابه‌جایی کودکان کار با کامیون در بالاشهر تهران+ فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس بند(ب) ماده ۹۵ لایحه برنامه ششم توسعه در سال ۱۳۹۵، دولت موظف به تهیه طرح جامع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار شده است، به گونه‌ای که آسیب‌های اجتماعی در انتهای برنامه به ۲۵ درصد میزان کنونی کاهش یابد، اما آمار دقیقی از میزان کودکان کار نیست.

علاوه بر آن ماده ۷۹ قانون کار در ایران می‌گوید: کار کردن کودکان زیر ۱۵ سال مطلقا ممنوع است، به نحوی که طبق ماده ۴ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال ۱۳۸۱، هرگونه صدمه، اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان، نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع بوده و مجرم به سه ماه و یک روز تا ۶ ماه حبس یا تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.

همچنین طبق ماده ۳ قانون حمایت از کودکان هرگونه خرید و فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف، ممنوع بوده و متخلف علاوه بر جبران خسارات وارده به ۶ ماه تا یک سال حبس و یا جزای نقدی از ده میلیون تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

در راستای اجرای قوانین فوق، مراکز پنج‌گانه سازمان بهزیستی تهران حدود هزار کودک کار را جمع‌آوری کرده و اورژانس اجتماعی هم وظیفه ساماندهی این قشر را برعهده دارد، اما همچنان شاهد حضور کودکان و نوجوانانی هستیم که احتمالا از جانب افراد سودجو مدیریت می‌شوند.

در همین راستا براساس گزارشاتی که تعدادی از شهروندان در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، تعداد قابل توجهی از کودکان حدود ۷ الی ۱۰ ساله به‌طور روزانه در منطقه تجریش تهران حضور پیدا کرده و ساعات پایانی شب با کامیون به منطقه شرق تهران منتقل می‌شوند.

درآمد میلیونی کودکان کار در بالاشهر تهران

برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از گزارشگران ارتباط گرفتیم که وی در این رابطه اظهار کرد: در محدوده دیباجی تهران شاهد کودکان کار فراوانی هستیم که براساس شواهد موجود، روزانه بیش از یک میلیون تومان از تکدی‌گری و کار جزئی درآمد دارند و چندین بار دیدیم که شب‌ها با کامیون از اتوبان صدر به سمت بابایی و شرق تهران می‌روند.

این‌ گزارشگر به مزاحمت‌های این کودکان کار هم اشاره کرد و افزود: بعضی شنیده‌ها و دیده‌ها حاکی از آن است که برخی کودکان کار در سر چهارراه‌ها اقدام به سرقت گوشی و لوازم مهم از ماشین‌های گران‌قیمت می‌کنند، همچنین گاهی این بچه‌های زیر ۱۰ سال مزاحم بانوان هم می‌شوند.

براساس آنچه در خیابان‌های پایتخت مشهود است، تعداد نامشخصی از کودکان کار با درآمدهای میلیونی در شمال تهران توسط افراد سودجو در حال بهره‌کشی بوده و آسیب‌های اجتماعی فراوانی هم ایجاد کرده‌اند، که لازم است فرماندهی انتظامی و سازمان بهزیستی نسبت به وضعیت موجود آگاهی کامل داشته و با تخلفات جاری برخورد کنند.

پایان پیام/


11695765
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره آموزش وپرورش فیروز کوه گفت: برخی مدارس شهرستان به دلیل آمار بالای شیوع آنفولانزا چهارشنبه غیرحضوری شده بود که این موضوع برای ۲ روز آینده هم ادامه پیدا می‌کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» طی چند روز گذشته و در پی فوت یک وکیل، دستگاه‌های متولی نهایت همکاری را با خانواده مرحوم برای انجام فرآیند‌های تشییع، تدفین و برگزاری مراسم‌ها داشتند ولی در حاشیه این مراسم‌ها برخی اقدامات حاشیه ساز که توسط معاندین سازماندهی شده بود، به وقوع...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۳ رئیس قوه قضاییه در همایش بصیرتی سیاسی ویژه فرماندهان، مسئولین و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش بینی مهمی از بلند شدن فریاد مفسدین در برخورد با پرونده‌های‌قاچاق‌سوخت انجام داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار سطح زرد از افزایش وزش باد و بارش برف در ارتفاعات خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، از امدادرسانی به ۵۱۳۰ نفر حادثه‌دیده در پی بارش‌های رگباری، سیل و کولاک در ۱۶ استان کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت راه‌های کشور اعلام‌کرد: تردد همه انواع وسایل نقلیه در مسیر جنوب به شمال محور چالوس و آزادراه تهران - شمال به دلیل بالا بودن حجم ترافیک، تا اطلاع بعدی ممنوع است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در مراسمی معنوی و باشکوه به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س)، بیش از دو هزار دانش‌آموز قرآنی منطقه ۱۹ در جوار مرقد امام خمینی (ره) مورد تجلیل قرار گرفتند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ۱۰ بانوی شاخص ایرانی در جشن مردمی میلاد حضرت زهرا(س) معرفی شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندار شهرستان فیروزکوه گفت: طبق گزارش ستاد مدیریت بحران شهرستان، محور زرمان به لاسم و هراز به دلیل شدت بارش برف تا اطلاع ثانوی مسدود شده است و به دلایل خطرات احتمالی هیچ ترددی از محور فوق انجام نخواهد شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران با صدور اطلاعیه‌ای به انتشار برخی شایعات در خصوص «اجرای طرح زوج و فرد» واکنش نشان داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است