بین‌الملل 10:09 - 07 اسفند 1398

نتانیاهو مرتجع و نژادپرست است/ سفارت را به تل‌آویو باز می‌گردانم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، برنی سندرز از نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در جریان تازه‌ترین مناظره تلویزیونی دموکرات‌ها در شهر چارلستون ایالت کارولینای جنوبی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را یک شخص مرتجع و نژادپرست خواند و احتمال بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را مطرح کرد.

سندرز اخیراً اعلام کرده بود که در نشست سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) که قرار است هفته آینده در واشنگتن برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

او نشست آیپک که از آن به عنوان بزرگ‌ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا یاد می‌شود را جایگاهی برای ابراز افکار متعصبانه خوانده بود.

سناتور سندرز در مناظره شب گذشته با اشاره به اینکه خودش یک یهودی است و به این مساله افتخار می‌کند و اینکه در گذشته چند ماه در اسرائیل زندگی کرده است، گفت: غم‌انگیز است که بنیامین نتانیاهو به عنوان یک مرتجع و نژادپرست دارد اسرائیل را اداره می‌کند.

سندرز در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا به طور قطع باید از استقلال و امنیت اسرائیل محافظت کند گفت: شما نمی‌توانید درد و رنج مردم فلسطین را نادیده بگیرید.

او تاکید کرد که در صورت راهیابی به کاخ سفید، گزینه بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را بررسی کند.

این در حالی است که مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک که اخیراً وارد کارزار انتخاباتی شده در این مناظره گفت که آمریکا نمی‌تواند بار دیگر سفارت خود را به تل آویو منتقل کند.

او گفت: ما نباید سفارت را بدون آنکه چیزی در مقابل از دولت اسرائیل می‌گرفتیم به آنجا منتقل می‌کردیم. اما این کار انجام شده و سفارت باید آنجا باقی بماند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در ماه مه سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا را به بیت المقدس منتقل کرد؛ اقدامی که با واکنش شدید فلسطینی‌ها مواجه شد و باعث اعتراضات زیادی در برخی کشورهای عربی شد.

از طرف دیگر سناتور الیزابت وارن از نامزدهای دیگر دموکرات، هم در تازه‌ترین مناظره تلویزیونی این حزب با دفاع از راه حل دو کشور برای دو ملت گفت که آمریکا نباید محتوای توافق صلح احتمالی بین دو طرف را تعیین کند.

دونالد ترامپ با کنار گذاشتن راه حل مذکور اخیراً طرح معامله قرن را به همراه بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که با مخالفت شدید فلسطینی‌ها و اتحادیه عرب مواجه شده است.


10414441
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جمعی از برجسته‌ترین تحلیلگران آمریکا تاکید کردند که توهم ترامپ برای وادار کردن ایران به پذیرش شروط غیرممکن از طریق بمباران، تنها به گسترش بی‌ثباتی ختم می‌شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گزارش‌ها از تقابل سیگنال‌های جنگی و دیپلماتیک در منطقه نشان می‌دهد که اعزام جنگنده و سفر‌های دیپلماتیک، جهان را میان فرضیه حمله یا یک تاکتیک فریب معلق نگه داشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با ورود جنگ اوکراین به پنجمین سال، وب‌سایت رسپانسیبل استیت‌کرافت در گزارشی ویژه به این پرسش پرداخته است که مسکو «پیروزی» را چگونه تعریف می‌کند و اهداف واقعی ولادیمیر پوتین چیست؛ جنگی فرسایشی که نه به فروپاشی روسیه انجامیده و نه به ش...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی عمیق‌تر شدن اختلافات میان ریاض و ابوظبی، قطر و عمان به شکلی فزاینده در حال همسویی با مواضع عربستان برای مهار تنش‌آفرینی‌های منطقه‌ای هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسبق نروژ پس از فاش شدن روابطش اپستین، دست به خودکشی زد، اما منابع این کشور از بستری شدن او و وخیم بودن حالش خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسبق نروژ پس از فاش شدن روابطش اپستین، دست به خودکشی زد، اما منابع این کشور از بستری شدن او و وخیم بودن حالش خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی نشست محرمانه در واشنگتن درباره ایران، رهبران دموکرات با زیر سوال بردن اعتبار سخنان ترامپ، خواستار پایان دادن به عملیات‌های نظامی مخفیانه شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که فلسطینیان در حال گذراندن ماه رمضان هستند، حملات وحشیانه شهرک‌نشینان به روستای سوسیا منجر به سوختن کامل چندین خانه و خودرو شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد یک فروند جنگنده اف-۱۶ این کشور بامداد چهارشنبه پس از قطع ارتباط در شمال غربی این کشور سقوط کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ در سخنرانی سالانه خود با پرداختن به موضوعات بین‌المللی و اقدامات خود درباره آنان، فهرستی از دستاورد‌هایی ادعایی خود ردیف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است