بین‌الملل 10:09 - 07 اسفند 1398

نتانیاهو مرتجع و نژادپرست است/ سفارت را به تل‌آویو باز می‌گردانم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، برنی سندرز از نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در جریان تازه‌ترین مناظره تلویزیونی دموکرات‌ها در شهر چارلستون ایالت کارولینای جنوبی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را یک شخص مرتجع و نژادپرست خواند و احتمال بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را مطرح کرد.

سندرز اخیراً اعلام کرده بود که در نشست سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) که قرار است هفته آینده در واشنگتن برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

او نشست آیپک که از آن به عنوان بزرگ‌ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا یاد می‌شود را جایگاهی برای ابراز افکار متعصبانه خوانده بود.

سناتور سندرز در مناظره شب گذشته با اشاره به اینکه خودش یک یهودی است و به این مساله افتخار می‌کند و اینکه در گذشته چند ماه در اسرائیل زندگی کرده است، گفت: غم‌انگیز است که بنیامین نتانیاهو به عنوان یک مرتجع و نژادپرست دارد اسرائیل را اداره می‌کند.

سندرز در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا به طور قطع باید از استقلال و امنیت اسرائیل محافظت کند گفت: شما نمی‌توانید درد و رنج مردم فلسطین را نادیده بگیرید.

او تاکید کرد که در صورت راهیابی به کاخ سفید، گزینه بازگرداندن سفارت آمریکا از بیت المقدس به تل آویو را بررسی کند.

این در حالی است که مایکل بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک که اخیراً وارد کارزار انتخاباتی شده در این مناظره گفت که آمریکا نمی‌تواند بار دیگر سفارت خود را به تل آویو منتقل کند.

او گفت: ما نباید سفارت را بدون آنکه چیزی در مقابل از دولت اسرائیل می‌گرفتیم به آنجا منتقل می‌کردیم. اما این کار انجام شده و سفارت باید آنجا باقی بماند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در ماه مه سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا را به بیت المقدس منتقل کرد؛ اقدامی که با واکنش شدید فلسطینی‌ها مواجه شد و باعث اعتراضات زیادی در برخی کشورهای عربی شد.

از طرف دیگر سناتور الیزابت وارن از نامزدهای دیگر دموکرات، هم در تازه‌ترین مناظره تلویزیونی این حزب با دفاع از راه حل دو کشور برای دو ملت گفت که آمریکا نباید محتوای توافق صلح احتمالی بین دو طرف را تعیین کند.

دونالد ترامپ با کنار گذاشتن راه حل مذکور اخیراً طرح معامله قرن را به همراه بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که با مخالفت شدید فلسطینی‌ها و اتحادیه عرب مواجه شده است.


10414441
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع اسلواکی با تکرار مواضع سرسختانه دولت خود، عضویت اوکراین در ناتو را غیرممکن دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه می‌گوید اوکراین با حمله پهپادی به محل جشن سال نو در خرسون (که اکنون تحت کنترل نیرو‌های روسی است) ۲۴ نفر را به قتل رسانده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سومالی‌لند ادعای اسکان فلسطینیان و ایجاد پایگاه نظامی برای اسرائیل در ازای به رسمیت شناختن استقلال خود را تکذیب کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مذاکره‌کننده اوکراین با تماس با وزیر خارجه ترکیه درباره مذاکرات صلح با آنکارا رایزنی کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بارش‌های سنگین در افغانستان باعث کشته شدن ۱۷ نفر، آسیب به زیرساخت‌ها و مختل شدن زندگی هزاران خانواده شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ژاپن با عبور از خط قرمز‌های تاریخی، دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای را برای تضمین بازدارندگی در برابر تهدیدات جدید جهانی در دستور کار قرار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بر اثر آتش‌سوزی در پیست اسکی کران مونتانا، ده‌ها نفر از مردم در شب سال نو زنده در آتش سوختند و ۱۰۰ نفر راهی بیمارستان شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مادورو با هشدار درباره لشکرکشی اتمی آمریکا به کارائیب، بر اتحاد ونزوئلا و کوبا برای پایان دادن به دوران تحمیل و محاصره امپریالیستی تاکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اوکراین و روسیه هر دو اعلام کردند که شب سال نو پهپاد‌هایی را بر فراز آسمان‌های خود رهگیری کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سوریه اعلام کرد داعش برای شب گذشته طرح انجام عملیات‌ انتحاری علیه کلیساها و تجمعات مردمی را در این کشور برنامه‌ریزی کرده بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است