علمی فناوری 12:21 - 03 خرداد 1399
محققان یکی از گروه‌های صنعتی با استفاده از فناوری‌نانو لوله‌های بی‌صدایی تولید کرده که میزان صدای منتشر شده از آن در حد نفس کشیدن انسان است.

تولید لوله‌های نانویی که صدای تولیدی آنها در حد نفس کشیدن انسان است

به گزارش ایسنا، تاسیسات ساختمان همیشه با چالش ایجاد آلودگی صوتی روبرو بوده است که لوله‌های آب و فاضلاب از جمله بخش‌هایی هستند که می‌توانند موجب بروز صدا در داخل ساختمان شوند؛ چراکه  این لوله‌ها معمولا به صورت غیرمدفون در فضاهای آپارتمانی استفاده می‌شود که به همین دلیل صداهای ناخواسته به محیط زندگی منتقل می شود.

برای حل این مشکل، یکی از گروه‌های صنعتی اقدام به تولید لوله‌های سه لایه کرده است که با استفاده از فناوری‌نانو میزان صدای تولید شده در این لوله‌ها به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

به طور میانگین و در سیستم‌های لوله‌کشی معمولی، میزان صدای تولیدی توسط لوله‌های فاضلابی در هنگام عبور فاضلاب، بین ۳۰ تا ۵۰ دسی‌بل است در حال که حدمجاز عبور صدا طبق استاندارد کمتر از ۳۰ دسی بل است، لوله‌هایی تولید شده از سوی این گروه صنعتی ۱۸ دسیبل صدا را عبور می‌دهد. این مقدار صدا، تقریبا مشابه صدا نفس‌کشیدن انسان است.

کشورهای اروپایی از دو استاندارد متفاوت برای ارزیابی سیستم‌های تأسیساتی ساختمان استفاده می‌کنند. یکی استاندارد۴۱۰۹ DIN کشور آلمان است که در آن حداکثر مجاز برای صدای منتشر شده را برابر ۳۰ دسی‌بل قرار داده و دیگری استاندارد VDI ۴۱۰۰، مربوط به انجمن مهندسان آن کشور بوده و حداکثر مجاز را ۲۰ دسی‌بل معرفی کرده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، افزودن پرکننده‌ها به محصولات پلیمری باعث افزایش شکنندگی در لوله‌هایی از این جنس، به خصوص در دمای پایین‌تر از ۵ درجه سانتی گراد می‌شود ولی با افزودن نانوذرات و قرار گرفتن این مواد بین ذرات پر کننده، ضربه پذیری و خواص الاستیک لوله‌ها نیز بهبود می‌یابد. درواقع در ساخت این لوله‌ها، با به کار بردن نانو مواد علاوه بر کاهش قابل توجه صدای ایجاد شده، خواص مکانیکی آن از جمله مقاومت در برابر ضربه و کاهش شکنندگی نیز بهبود یافته است.

انتهای پیام


10543704
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانش آموزان ایرانی در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات جهانی المپیاد شیمی ۲۰۲۵ دبی، چهار نشان نقره به دست آورند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام‌نور اعلام کرد: امکان تحصیل در ترم تابستانِ دانشگاه پیام‌نور، برای دانشجویان سایر دانشگاه‌ها فراهم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سنگ مرداب با نام‌هایی مانند مردار سنگ، پودر سنگ نقره و سنگ مرده، فاقد هرگونه مجوز قانونی است و استفاده از آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت ایجاد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است