علمی فناوری 12:21 - 03 خرداد 1399
محققان یکی از گروه‌های صنعتی با استفاده از فناوری‌نانو لوله‌های بی‌صدایی تولید کرده که میزان صدای منتشر شده از آن در حد نفس کشیدن انسان است.

تولید لوله‌های نانویی که صدای تولیدی آنها در حد نفس کشیدن انسان است

به گزارش ایسنا، تاسیسات ساختمان همیشه با چالش ایجاد آلودگی صوتی روبرو بوده است که لوله‌های آب و فاضلاب از جمله بخش‌هایی هستند که می‌توانند موجب بروز صدا در داخل ساختمان شوند؛ چراکه  این لوله‌ها معمولا به صورت غیرمدفون در فضاهای آپارتمانی استفاده می‌شود که به همین دلیل صداهای ناخواسته به محیط زندگی منتقل می شود.

برای حل این مشکل، یکی از گروه‌های صنعتی اقدام به تولید لوله‌های سه لایه کرده است که با استفاده از فناوری‌نانو میزان صدای تولید شده در این لوله‌ها به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

به طور میانگین و در سیستم‌های لوله‌کشی معمولی، میزان صدای تولیدی توسط لوله‌های فاضلابی در هنگام عبور فاضلاب، بین ۳۰ تا ۵۰ دسی‌بل است در حال که حدمجاز عبور صدا طبق استاندارد کمتر از ۳۰ دسی بل است، لوله‌هایی تولید شده از سوی این گروه صنعتی ۱۸ دسیبل صدا را عبور می‌دهد. این مقدار صدا، تقریبا مشابه صدا نفس‌کشیدن انسان است.

کشورهای اروپایی از دو استاندارد متفاوت برای ارزیابی سیستم‌های تأسیساتی ساختمان استفاده می‌کنند. یکی استاندارد۴۱۰۹ DIN کشور آلمان است که در آن حداکثر مجاز برای صدای منتشر شده را برابر ۳۰ دسی‌بل قرار داده و دیگری استاندارد VDI ۴۱۰۰، مربوط به انجمن مهندسان آن کشور بوده و حداکثر مجاز را ۲۰ دسی‌بل معرفی کرده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، افزودن پرکننده‌ها به محصولات پلیمری باعث افزایش شکنندگی در لوله‌هایی از این جنس، به خصوص در دمای پایین‌تر از ۵ درجه سانتی گراد می‌شود ولی با افزودن نانوذرات و قرار گرفتن این مواد بین ذرات پر کننده، ضربه پذیری و خواص الاستیک لوله‌ها نیز بهبود می‌یابد. درواقع در ساخت این لوله‌ها، با به کار بردن نانو مواد علاوه بر کاهش قابل توجه صدای ایجاد شده، خواص مکانیکی آن از جمله مقاومت در برابر ضربه و کاهش شکنندگی نیز بهبود یافته است.

انتهای پیام


10543704
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان پرورش استعدادهای درخشان، از رشد ۳۱ درصدی طرح‌های منتخب جشنواره جوان خوارزمی و افزایش سهم مدارس دولتی و هنرستان‌ها در این جشنواره خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، اکنون به ازای هر ۹۰۰۰ نفر یک فیزیوتراپ در کشور فعالیت دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارنامه و نتایج اولیه آزمون دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، داروسازی و دندانپزشکی ۱۴۰۴ اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم گفت: فرایند جذب اعضای هیات علمی سال ۱۴۰۴ آغاز شده است و هم اکنون در مرحله نیازسنجی رشته‌ها و گرایش‌های مورد نیاز دانشگاه‌ها قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص داخلی گفت: آنفلوآنزا با سرماخوردگی ساده تفاوت اساسی دارد و شروع ناگهانی تب، بدن‌درد شدید، سرفه خشک و بی‌حالی از نشانه‌های این بیماری هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بامداد جمعه ۱۴ آذر، آخرین اَبَرماه سال ۲۰۲۵ میلادی موسوم به «ماه سرد» در نزدیک‌ترین فاصله به زمین قرار می‌گیرد و تا ۳۰ درصد درخشان‌تر از حالت عادی به‌نظر خواهد رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه آزمون نهایی پایه دوازدهم روزانه، بزرگسال آموزش از راه دور ایثارگران و داوطلب آزاد رشته‌های شاخه نظری دوره دوم آموزش متوسطه در نوبت دی ماه سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیسی با هشدار نسبت به سرعت بی‌سابقه ورود ایران به دوره سالمندی تأکید کرد: کشور باید با برنامه‌ریزی دقیق، اجرای راهکار‌های مؤثر و تقویت حکمرانی جمعیتی، از فرصت پنجره جمعیتی بهره ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت: معلمان برای برقراری ارتباط مؤثر با نسل جدید باید زبان و رفتار این نسل را بیاموزند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه تصمیم‌گیری درباره آلودگی هوا بر اساس میانگین ۲۴ ساعته است، گفت: تا ساعت ۹ صبح فردا (چهارشنبه) دوباره وضعیت آلودگی بررسی و اعلام می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است