علمی فناوری 12:21 - 03 خرداد 1399
محققان یکی از گروه‌های صنعتی با استفاده از فناوری‌نانو لوله‌های بی‌صدایی تولید کرده که میزان صدای منتشر شده از آن در حد نفس کشیدن انسان است.

تولید لوله‌های نانویی که صدای تولیدی آنها در حد نفس کشیدن انسان است

به گزارش ایسنا، تاسیسات ساختمان همیشه با چالش ایجاد آلودگی صوتی روبرو بوده است که لوله‌های آب و فاضلاب از جمله بخش‌هایی هستند که می‌توانند موجب بروز صدا در داخل ساختمان شوند؛ چراکه  این لوله‌ها معمولا به صورت غیرمدفون در فضاهای آپارتمانی استفاده می‌شود که به همین دلیل صداهای ناخواسته به محیط زندگی منتقل می شود.

برای حل این مشکل، یکی از گروه‌های صنعتی اقدام به تولید لوله‌های سه لایه کرده است که با استفاده از فناوری‌نانو میزان صدای تولید شده در این لوله‌ها به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

به طور میانگین و در سیستم‌های لوله‌کشی معمولی، میزان صدای تولیدی توسط لوله‌های فاضلابی در هنگام عبور فاضلاب، بین ۳۰ تا ۵۰ دسی‌بل است در حال که حدمجاز عبور صدا طبق استاندارد کمتر از ۳۰ دسی بل است، لوله‌هایی تولید شده از سوی این گروه صنعتی ۱۸ دسیبل صدا را عبور می‌دهد. این مقدار صدا، تقریبا مشابه صدا نفس‌کشیدن انسان است.

کشورهای اروپایی از دو استاندارد متفاوت برای ارزیابی سیستم‌های تأسیساتی ساختمان استفاده می‌کنند. یکی استاندارد۴۱۰۹ DIN کشور آلمان است که در آن حداکثر مجاز برای صدای منتشر شده را برابر ۳۰ دسی‌بل قرار داده و دیگری استاندارد VDI ۴۱۰۰، مربوط به انجمن مهندسان آن کشور بوده و حداکثر مجاز را ۲۰ دسی‌بل معرفی کرده است.

به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، افزودن پرکننده‌ها به محصولات پلیمری باعث افزایش شکنندگی در لوله‌هایی از این جنس، به خصوص در دمای پایین‌تر از ۵ درجه سانتی گراد می‌شود ولی با افزودن نانوذرات و قرار گرفتن این مواد بین ذرات پر کننده، ضربه پذیری و خواص الاستیک لوله‌ها نیز بهبود می‌یابد. درواقع در ساخت این لوله‌ها، با به کار بردن نانو مواد علاوه بر کاهش قابل توجه صدای ایجاد شده، خواص مکانیکی آن از جمله مقاومت در برابر ضربه و کاهش شکنندگی نیز بهبود یافته است.

انتهای پیام


10543704
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است دقت و حساسیت تشخیص زودهنگام سرطان سینه را افزایش دهد و هم‌زمان از ارجاعات غیرضروری بیماران برای بررسی‌های تکمیلی بکاهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موش‌های چینی پس از بازگشت از ایستگاه فضایی، فرزندان سالمی به دنیا آوردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از محققان در مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون، با حذف سلول‌های پیر مغز، روشی امیدوارکننده برای درمان صرع لوب گیجگاهی کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتظار می‌رود یک ابر پلاسمای خورشیدی در شب سال نوی میلادی به زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید، روش‌های مؤثری را برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا شناسایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI به دنبال جذب یک مدیر ارشد برای رسیدگی به «جنبه تاریک» فناوری‌های خود با حقوق ۵۵۵۰۰۰ دلار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بهداشت جهانی نسبت به شیوع قارچ کشنده مقاوم به دارو در کشور‌های مختلف جهان هشدار صادر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید، فیزیک را تکان داده و بحث‌هایی در مورد سرنوشت جهان هستی به راه انداخته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی ساعت هوشمند جدید خود را که از نظر عملکرد و مشخصات جزو بهترین‌ها است، معرفی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پیشنهاد وزیر بهداشت مبنی بر کاهش ۱۰ هزار نفری ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را زیر سوال برده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است