استانی 11:11 - 29 مهر 1399
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان هشدار داد
ایسنا/کرمان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: از آنجایی که برخی از تحت تیپ های ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می توانند مشترک بین انسان و دام باشند، لذا این بیماری می تواند تهدید بزرگی برای سلامتی انسان نیز محسوب شود.

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسان‌ها

دکتر "صدیقه کاظمی نیا" در ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان کرمان با بیان اینکه نقش سایر دستگاه ها (محیط زیست، نیروی انتظامی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، سازمان جهادکشاورزی، شهرداری، فرمانداری و ...) در پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان حیاتی است افزود: لازم است تعامل کلیه دستگاه های اجرایی، تحقیقاتی و تشکل ها با دامپزشکی استان به منظور پیشگیری و پاک نگه داشتن استان از این بیماری همانند سالهای گذشته صورت پذیرد که البته اهتمام همه ارگان ها در این رابطه نقش اساسی دارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: کانون های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از کشورهای همسایه گزارش شده است که با توجه به رخداد این کانون ها به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری، صادرات مرغ زنده، تخم مرغ، گوشت مرغ و سایر صنایع وابسته به صورت موقت در این کشورها متوقف شده است و واکسیناسیون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این کشورها به صورت فراگیر انجام می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ایران در مسیر مهاجرت پرنده های وحشی از سوی این کشورها قرار دارد، این نشست در راستای اطلاع رسانی و انجام هماهنگی بین بخشی در راستای پیش گیری و کنترل این بیماری تشکیل شده است.

کاظمی نیا عنوان کرد: از انجا که برخی از تحت تیپ های ویروس انفلوانزای فوق حاد پرندگان می توانند مشترک بین انسان و دام باشند، لذا این بیماری می تواند تهدید بزرگی برای سلامتی انسان نیز محسوب گردد.

این مقام مسئول در ادامه به توضیح کانون های این بیماری در کشورهای همسایه و مسیر مهاجرت پرنده های وحشی پرداخت و گفت: با توجه به افزایش رخداد های کانون های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دنیا، سازمان خواربار کشاورزی سازمان ملل متحد در خصوص خطر ورود و هجوم این بیماری به سایر کشورها هشدار رسمی داده است لذا توصیه شده است در این رابطه اجرای رصد و پایش هماهنگ با سازمان محیط زیست بطور جدی و موثر بیش از سال های قبل  فعال باشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه آخرین وضعیت کانون های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران (کانون های بومی و وحشی و ...) و آخرین وضعیت معدوم سازی های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران را بیان کرد و گفت: خوشبختانه با انجام واکسیناسیون و اقدامات امنیت زیستی تعداد کانون های این بیماری در کشور کاهش چشمگیر داشته است.

این مقام مسئول وضعیت پرورش طیور استان و مقایسه آن با طیورکل کشور را بیان کرد و افزود: سازمان خواربار جهانی، راهبردهایی برای کاهش مخاطرات این بیماری توصیه نموده است که از آن جمله محدود نمودن تماس مستقیم و غیرمستقیم بین طیور خانگی و پرندگان وحشی، رصد و پایش غیر فعال تشدیدی در مناطق با احتمال خطر بالا، افزایش آگاهی و هشیاری در بین دارندگان طیور، جمعیت عمومی، بازاریابان، شکارچیان و سایر  دست اندرکاران مرتبط و ... می باشد.

انتهای پیام


10771965
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است