علمی فناوری 16:42 - 19 مرداد 1399
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر اهمیت بازتعریف مفاهیم حقوقی و تحول دیجیتالی دستگاه قضایی در فضای مجازی در کشور تاکید کرد.

تاکید بر تحول دیجیتالی دستگاه قضایی کشور

به گزارش ایسنا، سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور- در نشست با رئیس و معاونان پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: پیشتر در ساختار دولت - ملت حوزه قضایی در مرزهای جغرافیایی کشورها تعریف می‌شد اما امروز با گسترش فضای مجازی و تسری آن بر تمامی ابعاد زندگی بشر مرزهای جغرافیایی معنای سابق را ندارد و در هر سکو (پلتفرم شبکه‌های اجتماعی، خدمات و ...) مرز تعریف متفاوتی دارد بنابراین باید حوزه قضایی و چگونگی اعمال اراده در فضای جدید بازتعریف شود.

وی با اشاره به اهمیت بازتعریف مباحث آزادی، مسئولیت‌پذیری، مالکیت معنوی و حریم خصوصی در حوزه قضایی کشور افزود: در حوزه قضایی باید به این مباحث عمیق و ریشه‌ای به صورت نظری پرداخته شود چرا که در حال حاضر شرکت‌های صاحب سکوهای جهانی (پلتفرم) براساس منافع اقتصادی خود نسبت به تعریف و اعمال آنها اقدام کرده و با سوء‌استفاده از خلاء کشورها در این حوزه مفاهیم خود را تبدیل به هنجار، ارزش و در نهایت حق می‌کنند.

فیروزآبادی با تاکید بر این که ما در کشور در حوزه قضایی نیاز به گفتمان‌سازی داریم، اظهار کرد: محافظت از اطلاعات و داده‌ها که در اروپا تحت قانون GDPR مطرح است باید در کشور تعریف شود و در نهایت تحول دیجیتالی دستگاه قضایی نیاز اولیه است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور تصریح کرد: مرکز ملی فضای مجازی به دنبال طرح دو کنوانسیون جرایم و امنیت با همکاری کشورهای روسیه و چین و عضو غیر متعهدها در جهان است که البته این مهم با مخالفت شدید آمریکا مواجه است چرا که کنوانسیون حقوقی طرح شده با حکمرانی یک جانبه‌گرایی آمریکا در دنیا در حوزه فضای مجازی تداخل دارد.

وی با اشاره به این که کنوانسیون‌های کسب‌وکار هم از اهمیت ویژه‌ای در این حوزه در دنیا برخوردار است، افزود: یکی از مهمترین مسائل حوزه کسب‌وکار در فضای مجازی بحث مالکیت معنوی است که با تعریف آن حوزه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما رشد کرده و صاحب قدرت نرم خواهیم شد.

وی در پایان بر همکاری پژوهشگاه فضای مجازی و پژوهشگاه قوه قضائیه در بررسی مباحث مطالعاتی، پژوهشی و رصد تاکید کرد و گفت: ماموریت اصلی شورای عالی فضای مجازی کشور سیاست‌گذاری است و در نهایت در چارچوب این سیاست‌ها با همکاری مجلس و دولت قانون‌گذاری صورت می‌گیرد بنابراین برای رفع خلاء‌های قانونی و طرح قوانین مورد نظر در کمیسیون‌های مربوطه در حوزه قانون‌گذاری نیاز به طرح‌های تحقیقاتی است.

در این نشست پژوهشگاه قوه قضائیه ضمن تشریح برنامه‌ها، اقدامات و اولویت‌های پژوهشی خود نسبت به همکاری دوجانبه با حوزه‌های مرتبط با مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد.

انتهای پیام


10659204
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مددکاری اجتماعی را تلفیقی از علم، هنر و عشق دانست و گفت: هدف نظام درمانی باید به‌گونه‌ای باشد که بیماران، علاوه بر رنج بیماری، دغدغه و رنج دیگری را متحمل نشوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به جزئیاتی از حمله سایبری به زیرساخت‌های ارتباطی کشور، درباره علت کندی اینترنت نیز توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت از افزایش سه‌برابری انجام تست‌های تشخیص اچ‌آی‌وی در پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست بازرسی فنی و نظارت اداره کل داروی سازمان غذا و دارو، به اظهارات مطرح‌شده درباره بی‌اهمیت بودن تاریخ انقضای دارو، واکنش نشان داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر بهداشت با اشاره به نقش مددکاران، گفت: مهم‌ترین عنصر در مددکاری، تسهیل‌گری همبستگی اجتماعی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره مددکاری اجتماعی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: کارگروه‌های حمایت از کودکان در تمامی بیمارستان‌های دولتی کشور تشکیل شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه‌های شهید بهشتی، تهران و علامه طباطبایی اعلام کردند که کلاس‌های آموزشی آنها تا پایان نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ غیر حضوری خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: به مناسبت سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، از ۸ دی‌ماه سال جاری ۲۸ مدرسه آماده پذیرش زائران است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: تلاش ما بر این است که دارو‌های مشمول بیمه و ضروری افزایش قیمت نداشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان موفق شده است دقت و حساسیت تشخیص زودهنگام سرطان سینه را افزایش دهد و هم‌زمان از ارجاعات غیرضروری بیماران برای بررسی‌های تکمیلی بکاهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است