سیاسی 09:31 - 26 اردیبهشت 1401

مرحله دوم اصلاح اقتصادی، افزایش نظارت‌ها است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «غالب کارشناسان در این موضوع که نظام سابق تخصیص یارانه ارزی ناکارآمد و غیرعادلانه بود، اتفاق نظر داشته و دارند. برخورداری بیشتر پرمصرف‌ها از یارانه و سو استفاده‌های کلان، مدت‌ها پیش آشکار شده و اعداد و ارقام آن هم رسانه‌ای شده بود. به رغم هشدارهای پیشینی کارشناسان اقتصادی، ستاد اقتصادی دولت سابق در فروردین ۹۶ ترتیبات ارزی جدید را بنا نهاد، اما همین معایب و مفاسد موجب شد در مردادماه ۹۷ تغییراتی در آن صورت گیرد که البته ایراد ماهیتی تخصیص ناعادلانه ارز و رانت و فسادهای به وجود آمده در بسته جدید هم برطرف نشد.

تخصیص ارز موسوم به ۴۲۰۰ تومانی با هدف بهره برداری اقشار متوسط و کم‌تر برخوردار عملیاتی شد، اما آمارها نشان می‌دهد که متمولان و پرمصرف‌ها، بسیار بیشتر از کمتر برخوردارها از این موضوع استفاده کردند. فقط به عنوان یک نمونه، با اجرای طرح ارزی دولت قبل، اکنون میزان مصرف گوشت دهک ثروتمند جامعه، حدوداً ۲۸ برابر دهک فقیر است! یا مثلاً یکی دیگر از اهداف پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی بود، اما همه کالاهای اساسی در مقایسه با سال ۹۶ (پیش از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی)، چندین برابر افزایش قیمت داشته‌اند.

منابع یارانه‌های قبلی به هیچ وجه کاهش نمی‌یابد بلکه صرفاً نحوه توزیع همین میزان یارانه اصلاح می‌شود و مبالغ یارانه به خود مردم به عنوان صاحبان اصلی و مخاطبان اصلی این یارانه‌ها واگذار می‌شود و عدالت در توزیع نیز از این مسیر محقق می‌شود.

بدون همکاری بسیار خوب مردم امکان اجرای مرحله اول طرح اصلاح اقتصادی وجود نداشت. واقعاً باید صمیمانه از این صبر و همراهی مردم تشکر و خدا را بخاطر داشتن چنین ملتی شکر کرد. در مرحله دوم طرح اصلاح اقتصادی نظارت‌ها افزایش می‌یابد.»


11562454
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نائب‌رئیس جریان حکمت ملی عراق که برای گفت‌و‌گو و رایزنی با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، امروز با وزیر امور خارجه دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان با تأکید بر نقش مساجد در حوزه فقرزدایی گفت: اگر مسجدمحوری را براساس رسالت اسلامی اجرا کنید، دولت بخش‌های مختلف را برای خدمت‌رسانی وصل می‌کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دومین شب از مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) با حضور رهبر معظم انقلاب و هزاران نفر از قشر‌های مختلف مردم در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل، حضور و هوشمندی بی سابقه مردم عراق در انتخابات اخیر را دستاوردی بزرگ قلمداد کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور، دستورات لازم برای اجرای ساختار سازمانی، تأمین اعتبار تعمیرات قطار‌های حومه‌ای و شیوه‌های سرمایه‌گذاری برای توسعه ریلی حومه‌ای را صادر کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، امروز با وزیر امور خارجه دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» امیر سرلشکر حاتمی در پیامی به مناسبت سالروز تشکیل بسیج مستضعفین، همدلی و همسویی نیرو‌های مسلح را سرمایه‌ای راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در شرایط کنونی که در منطقه، جهان و دنیای اسلام مسائلی وجود دارد، دیپلماسی ورزشی می‌تواند حلقه وصل ملت‌ها و امت‌ها باشد و ارزان‌ترین راه ارتباطی کشور‌ها با یکدیگر است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست با مدیران رسانه‌ها گفت: انتخابات پیش‌رو براساس راهبرد‌های تعیین شده صادقانه، شفاف و بی طرفانه خواهد بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اعلام کرد: بسیج و بسیجیان، همچون همیشه نقش خویش را در حفظ ثبات ملی به‌خوبی ایفا کردند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است