سیاسی 09:31 - 26 اردیبهشت 1401

مرحله دوم اصلاح اقتصادی، افزایش نظارت‌ها است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «غالب کارشناسان در این موضوع که نظام سابق تخصیص یارانه ارزی ناکارآمد و غیرعادلانه بود، اتفاق نظر داشته و دارند. برخورداری بیشتر پرمصرف‌ها از یارانه و سو استفاده‌های کلان، مدت‌ها پیش آشکار شده و اعداد و ارقام آن هم رسانه‌ای شده بود. به رغم هشدارهای پیشینی کارشناسان اقتصادی، ستاد اقتصادی دولت سابق در فروردین ۹۶ ترتیبات ارزی جدید را بنا نهاد، اما همین معایب و مفاسد موجب شد در مردادماه ۹۷ تغییراتی در آن صورت گیرد که البته ایراد ماهیتی تخصیص ناعادلانه ارز و رانت و فسادهای به وجود آمده در بسته جدید هم برطرف نشد.

تخصیص ارز موسوم به ۴۲۰۰ تومانی با هدف بهره برداری اقشار متوسط و کم‌تر برخوردار عملیاتی شد، اما آمارها نشان می‌دهد که متمولان و پرمصرف‌ها، بسیار بیشتر از کمتر برخوردارها از این موضوع استفاده کردند. فقط به عنوان یک نمونه، با اجرای طرح ارزی دولت قبل، اکنون میزان مصرف گوشت دهک ثروتمند جامعه، حدوداً ۲۸ برابر دهک فقیر است! یا مثلاً یکی دیگر از اهداف پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی بود، اما همه کالاهای اساسی در مقایسه با سال ۹۶ (پیش از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی)، چندین برابر افزایش قیمت داشته‌اند.

منابع یارانه‌های قبلی به هیچ وجه کاهش نمی‌یابد بلکه صرفاً نحوه توزیع همین میزان یارانه اصلاح می‌شود و مبالغ یارانه به خود مردم به عنوان صاحبان اصلی و مخاطبان اصلی این یارانه‌ها واگذار می‌شود و عدالت در توزیع نیز از این مسیر محقق می‌شود.

بدون همکاری بسیار خوب مردم امکان اجرای مرحله اول طرح اصلاح اقتصادی وجود نداشت. واقعاً باید صمیمانه از این صبر و همراهی مردم تشکر و خدا را بخاطر داشتن چنین ملتی شکر کرد. در مرحله دوم طرح اصلاح اقتصادی نظارت‌ها افزایش می‌یابد.»


11562454
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای یکی از نمایندگان سابق مجلس راجع به محتوای نامه رئیس‌جمهور به ولیعهد عربستان واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی امنیت ملی درپی ترور یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله گفت: نتانیاهو آن‌قدر ماجراجویی خود را ادامه می‌دهد تا همه دریابند راهی جز مقابله با این رژیم جعلی باقی نمانده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی امنیت ملی از سفر خود به پاکستان خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه عمان در پیامی در ایکس به شرح دیدارش با وزیر خارجه کشورمان پرداخت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیه‌ای، جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به مناطق مسکونی در بیروت و ترور فرمانده بزرگ مقاومت، هیثم علی طباطبایی را به شدت محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برای اولین‌بار در تهران به‌صورت تناسبی و تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود که تجربه جدیدی در برگزاری انتخابات را رقم می‌زند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون اقتصادی و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی مجلس شورای اسلامی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کردند. ​​​​​​​
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سیدمهدی طباطبایی درباره انتخاب ۷ عضو حقیقی شورای‌عالی نوجوانان و جوانان تأکید کرد: رئیس‌جمهور صرفاً دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان را انتخاب می‌کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سیدمهدی طباطبایی درباره انتخاب ۷ عضو حقیقی شورای‌عالی نوجوانان و جوانان تأکید کرد: رئیس‌جمهور صرفاً دبیر شورای عالی جوانان و نوجوانان را انتخاب می‌کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مسعود پزشکیان، شهادت دکتر مرتضی رضیعی را به خانواده وی، جامعه پزشکی کشور، هم‌رزمان دفاع مقدس و ملت شریف ایران تسلیت گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است