اقتصادی 06:29 - 20 فروردین 1399

افزایش اجاره‌بها در بهار امسال کمتر از نرخ تورم عمومی است

حسام عقبایی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره رشد اجاره بها در سه ماه پایانی سال گذشته اظهار داشت: اجاره بها تابعی از رشد قیمت مسکن است و این دو شاخص همواره با هم ارتباط مستقیم دارند؛ هر گاه قیمت مسکن روند صعودی به خود می بیند، اجاره بها نیز افزایشی می‌شود. اما معمولاً میزان رشد اجاره بها در مواردی که دچار سونامی قیمت خرید و فروش مسکن می‌شویم، متناسب با این سونامی افزایش نمی‌یابد.

وی افزود: ولی مواقعی که رشد قیمت مسکن در حد متعارف و تورم عمومی است، اجاره بها نیز با کمی نوسان، در همان حد افزایش می‌یابد. به عنوان مثال در سال ۹۸ قیمت مسکن نسبت به ۹۷ رشد حدوداً ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد و قاعدتاً موجران توقع داشتند تا اجاره بها ۱۰۰ درصد افزایش یابد در حالی که چنین ظرفیتی برای بازار اجاره بها وجود ندارد؛ چون اقشار مستأجر عموماً از چنین درآمدی برخوردار نیستند تا اجاره بها را با چنین افزایشی پرداخت کنند.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، میانگین رشد اجاره بها در سال گذشته حد فاصله خرداد تا شهریور را که پیک فصل جابه جایی مستأجران است، ۳۰ درصد عنوان و اظهار کرد: در دو ماه پایانی سال گذشته نیز یک رشد محسوس قیمت مسکن را تجربه کردیم؛ شاید علت آن ورود برخی افرادی بود که چشم انداز روشنی از بازارهای موازی در سال جاری نداشتند؛ لذا وارد بازار مسکن شدند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بهمن و اسفند فصل جابه جایی مستأجران نیست، به نظر نمی‌رسد نه تعداد معاملات اجاره رشد چندانی کرد و نه اجاره بها.

عقبایی درباره بازار اجاره بها در سال جاری گفت: در فصل ابتدایی سال جاری قطعاً رشد اجاره بها را خواهیم داشت؛ با توجه به اینکه تورم عمومی حاکم بر جامعه در بخش مسکن اثر مهمی دارد، موجران نیز تحت تأثیر تورم عمومی اقدام به افزایش اجاره بها خواهند کرد. دیدگاه عمومی این است که تورم کالاها و خدمات مصرفی مانند نان، کرایه تاکسی، بنزین و… بر اجاره بها تأثیر بیشتری دارد تا بازار قیمت مسکن؛ از آنجایی که تورم عمومی در امسال کم نشده و نخواهد شد، در بهار ۹۹ شاهد افزایش اجاره بها در حول و حوش یا حتی کمتر از تورم عمومی خواهیم بود. شیوع ویروس کرونا نیز بر این شاخص مؤثر است.


10474843
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عصو انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: اکنون دلالان مشغول جمع آوری و خرید برنج از کشاورزان هستند تا با انبار بتوانند بازار سیاه ایجاد کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس، اجرای دقیق ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت را تنها راهکار کنترل قیمت‌ها و افزایش عرضه در بازار مسکن دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با حذف ارز، شرایط برای تامین نهاده بهتر خواهد شد و با استمرار این روش فساد انگیزی خواهیم داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: قانون مالیات بر عایدی سرمایه با هدف مقابله با سوداگری و کنترل معاملات غیر مصرفی طراحی شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به تشدید فعالیت های سامانه بارشی، کشاورزان هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نوسازی وبهسازی ناوگان و رسیدگی به مشکلات رانندگان یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که خود می‌تواند زمینه را برای رفع مشکلات رانندگان رفع کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل بورس تهران حذف حجم مبنا را تصمیمی تاریخی از سوی سازمان بورس دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یارانه نقدی مرحله ۱۷۸ مربوط به آذرماه ۱۴۰۴ به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های اول تا سوم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:: از امشب با ورود سامانه بارشی از سمت جنوب، بارش‌ها در استان‌های بوشهر، فارس، هرمزگان، غرب کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و جنوب اصفهان آغاز می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: حذف حجم مبنا می‌تواند به سرعت به تعادل بازار و افزایش نقدشوندگی منجر شود و در نتیجه شاهد کاهش صف‌های خرید و فروش خواهیم بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است