اقتصادی 06:29 - 20 فروردین 1399

افزایش اجاره‌بها در بهار امسال کمتر از نرخ تورم عمومی است

حسام عقبایی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره رشد اجاره بها در سه ماه پایانی سال گذشته اظهار داشت: اجاره بها تابعی از رشد قیمت مسکن است و این دو شاخص همواره با هم ارتباط مستقیم دارند؛ هر گاه قیمت مسکن روند صعودی به خود می بیند، اجاره بها نیز افزایشی می‌شود. اما معمولاً میزان رشد اجاره بها در مواردی که دچار سونامی قیمت خرید و فروش مسکن می‌شویم، متناسب با این سونامی افزایش نمی‌یابد.

وی افزود: ولی مواقعی که رشد قیمت مسکن در حد متعارف و تورم عمومی است، اجاره بها نیز با کمی نوسان، در همان حد افزایش می‌یابد. به عنوان مثال در سال ۹۸ قیمت مسکن نسبت به ۹۷ رشد حدوداً ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد و قاعدتاً موجران توقع داشتند تا اجاره بها ۱۰۰ درصد افزایش یابد در حالی که چنین ظرفیتی برای بازار اجاره بها وجود ندارد؛ چون اقشار مستأجر عموماً از چنین درآمدی برخوردار نیستند تا اجاره بها را با چنین افزایشی پرداخت کنند.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، میانگین رشد اجاره بها در سال گذشته حد فاصله خرداد تا شهریور را که پیک فصل جابه جایی مستأجران است، ۳۰ درصد عنوان و اظهار کرد: در دو ماه پایانی سال گذشته نیز یک رشد محسوس قیمت مسکن را تجربه کردیم؛ شاید علت آن ورود برخی افرادی بود که چشم انداز روشنی از بازارهای موازی در سال جاری نداشتند؛ لذا وارد بازار مسکن شدند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بهمن و اسفند فصل جابه جایی مستأجران نیست، به نظر نمی‌رسد نه تعداد معاملات اجاره رشد چندانی کرد و نه اجاره بها.

عقبایی درباره بازار اجاره بها در سال جاری گفت: در فصل ابتدایی سال جاری قطعاً رشد اجاره بها را خواهیم داشت؛ با توجه به اینکه تورم عمومی حاکم بر جامعه در بخش مسکن اثر مهمی دارد، موجران نیز تحت تأثیر تورم عمومی اقدام به افزایش اجاره بها خواهند کرد. دیدگاه عمومی این است که تورم کالاها و خدمات مصرفی مانند نان، کرایه تاکسی، بنزین و… بر اجاره بها تأثیر بیشتری دارد تا بازار قیمت مسکن؛ از آنجایی که تورم عمومی در امسال کم نشده و نخواهد شد، در بهار ۹۹ شاهد افزایش اجاره بها در حول و حوش یا حتی کمتر از تورم عمومی خواهیم بود. شیوع ویروس کرونا نیز بر این شاخص مؤثر است.


10474843
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق ایران، با اشاره به فرصت‌های مختلف تجارت با قزاقستان، ضعف در زیرساخت‌های مالی و لجستیک را از موانع توسعه تجارت دو کشور برشمرد و بر اهمیت صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی در توسعه صادرات تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، با توجه به کمبود نهاده‌های دامی مرغداران ناگریز به تامین نهاده از بازار آزاد و عرضه مرغ قبل از رسیدن به وزن مطلوب به کشتارگاه هستند که تمامی این عوامل منجر به نوسانات بازار مرغ شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: هر روز تأخیر در مهار وضعیت بازار ارز، کنترل را سخت‌تر خواهد کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور گفت: طی روز‌های آتی پیش بینی می‌شود که میزان تحویل کالا به شرکت پشتیبانی امور دام از مرز یک میلیون تن نیز عبور کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس هواشناسی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط جوی کشاورزان نسبت به تسریع در کشت دیم گندم و جو اقدام کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از شنبه ۲۲ آذرماه شاهد اجرای طرح سه نرخی شدن بنزین و حذف سهمیه های سوخت برای خودروهای وارداتی و دولتی و... به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز (بازار تکنولوژی و نوآوری) همزمان با همایش ملی «سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی» از ۱۵ تا ۱۹ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی پارس جنوبی در حال برگزاری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: تشدید بارش‌ها در بسیاری از نواحی کشور به ویژه شمال غرب را شاهد خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: دستور تخریب واحدی در پهنه‌های گسلی نداده‌ایم و فقط در ساخت و ساز‌های جدید اجازه ساخت نداده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار ۱۲۰ واحد درگیر بیماری شدند که در صورت عدم واکسیناسیون به موقع، تلفات این ویروس در حوزه دام سنگین به یک میلیون راس می‌رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است