علمی فناوری 19:05 - 10 فروردین 1399
کارگروه ویژه فضای مجازی که از سوی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا تشکیل شده، اطلاعیه شماره ۱ خود را صادر کرد.

هشدار کارگروه ویژه فضای مجازی به شایعه‌سازان درباره کرونا

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، این اطلاعیه به شرح زیر است:"

پس از شیوع ویروس کرونا در کشور بخش بزرگی از فعالان و کاربران فضای مجازی از قابلیتهای ارتباطی، اطلاع رسانی، بانک های اطلاعاتی، آموزش، اشتغال و کسب و کار از راه دور و پر کردن اوقات فراغت به نحو احسن استفاده کرده اند که این موضوع در مدیریت مقابله با فراگیری این ویروس نقش موثری داشته و نیازمند تقویت بیشتر است. بی شک موفقیت های فراوان حاصل شده در این مدت مرهون ارتقاء همدلی و همکاری در سراسر کشور و مشارکت و فرهنگ عمومی مردم عزیز است و در همین راستا از نقش و سهم عموم رسانه ها و فعالین فضای مجازی در مقابله با کرونا تشکر می شود.

متاسفانه در همین مدت حجم قابل توجهی از محتواهای آسیب ­رسان اعم از اخبار کذب و خلاف واقع، آمارهای مبهم و متناقض، آموزش ­های پزشکی ناصحیح و غیرعلمی، توهین­ ها و انتساب­ های دروغ، تبلیغات داروهای تقلبی و القای کمبود کالاهای اساسی، نیز در فضای مجازی تولید و نشر شده و از طریق محتواهای غیرعلمی و بزرگ نمایی یا غلط‌ اندازی موجب مواردی از اخلال در نظام پزشکی، ایجاد هراس و اضطراب و تشویش در جامعه و همچنین آسیب­ هایی به سلامت آحاد مردم شده است. لذا به منظور رفع دغدغه و پاسخ به مطالبه مردم برای ساماندهی این فضا، کارگروه ویژه فضای مجازی از سوی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا تشکیل گردید.

با توجه به اهمیت اطلاع­ رسانی و آگاهی رسانی صحیح، دقیق، گسترده، تخصصی و مسئولانه و به­ هنگام در جامعه، پس از بررسی­ های کارشناسی کارگروه ویژه مقرر کرد اقدامات ذیل صورت گیرد:

 

۱- موارد ۵ گانه ذیل به سبب اهمیت ویژه در اولویت رسیدگی این کارگروه بوده و محتوای مربوطه بصورت مستمر بررسی خواهد شد:

 

*آمار کذب یا تایید نشده پزشکی (تعداد مبتلایان، مراجعه­ کنندگان به مراکز درمانی، افراد بستری شده، فوت شدگان، تدفین و ...)

*انتشار اخبار و دستورالمل­ های تایید نشده پزشکی

*نشر محتواهای سازمانی از قبیل صوت و فیلم جلسات و انتشار نامه ­های داخلی

*اختلال یا تضعیف تصمیمات ستاد ملی و کمیته ­های زیرمجموعه و مسئولان مربوطه آن

*فضاسازی در زمینه کمبود کالاهای اساسی و برهم ­زدن آرامش بازار

۲- تولیدکنندگان، نشر دهندگان و بازنشردهندگان نسبت به محتوا مسئولیت داشته و لازم است صحت­ سنجی از منابع معتبر ذی­ربط صورت پذیرفته و از نشر مطالبی که توسط افراد غیرمسئول و غیرذی­ربط تولید می­شود اجتناب کنند. بازنشر از رسانه­ ها، چهره­ ها و مسئولین غیر ذی­ربط رافع مسئولیت حقوقی و یا کیفری در قبال محتوا نخواهد بود. کمیته اطلاع ­رسانی و مدیریت جو روانی ستاد ملی مقابله با کرونا مستقر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه ستاد ملی مقابله با کرونا مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرجع اخبار کرونایی (مندرج در بند یک) هستند.

 

۳- دستگاه­ های مسئول در خصوص اخبار و آمار خلاف واقع منتشره در فضای مجازی، ضمن اطلاع­ رسانی به ­هنگام و تبیین موضوع نسبت به انتشار تکذیبیه اقدام کرده و درخواست رسیدگی به محتواهای کذب را به منظور رسیدگی و اعمال محدودیت­ های اداری و صنفی به این کارگروه منعکس کنند.

 

۴- مراجع قضایی و ضابطین عام و خاص و همچنین متولیان رسیدگی به تخلفات اداری و صنفی ضمن اطلاع ­رسانی­ های مورد نیاز، از طریق ساز و کارهای رسیدگی فوری نسبت به شناسایی، رسیدگی و برخورد قاطع با اقدامات مجرمانه و متخلفانه اقدام خواهند کرد.



۵- به کاربران و فعالان فضای مجازی توصیه می­ شود با هوشیاری نسبت به فعالیت­ های بیگانگان در حوزه رسانه و فضای مجازی، از اخلال آنها در نظام سلامت کشور ممانعت کنند."

انتهای پیام


10462141
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال، ضمن تشریح وضعیت کنونی اقتصاد دیجیتال و چالش‌های آن، به کاهش ۲۱ درصدی تقاضا در زیست‌بوم فناوری کشور اشاره کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا از آتنا، قدرتمندترین ابررایانه خود تا به امروز، رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چای تاریخچه‌ای به قدمت قرن‌ها دارد. این نوشیدنی به عنوان یک دارو آغاز شد و از آن زمان به یک نوشیدنی روزانه تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگرچه کابل‌های HDMI از نظر طراحی ساده به نظر می‌رسند، اما برخی از جزئیات کوچک آنها عملکرد‌های فنی مهم را پنهان می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم رونمایی از ششمین گزارش زیست‌بوم دانش‌بنیان، این گزارش را مجموعه‌ای جامع از شاخص‌های عملکردی دانست که می‌تواند نقش موثری در شفاف‌سازی، هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد اکوسیستم نوآوری کشور ایفا کند...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از افراد از آلرژی به عطر ناشی از مواد خاص، چه طبیعی و چه مصنوعی، رنج می‌برند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه علمی اخیر، همبستگی بین استفاده مکرر از برنامه‌های هوش مصنوعی (AI) و میزان بالاتر علائم افسردگی گزارش شده را نشان داده است، بدون اینکه رابطه علت و معلولی مستقیمی بین این دو برقرار شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا شمارش معکوس آزمایش برای اولین ماموریت سرنشین‌دار به ماه از سال ۱۹۷۲ را آغاز کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ششمین گزارش زیست‌بوم دانش‌بنیان نشان می‌دهد که بیش از ۱۲ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال هستند و سهم شرکت‌های بزرگ به‌عنوان موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان در درآمد، اشتغال و صادرات به‌مراتب بیشتر از شرکت‌های نوپا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در اواسط زمستان، بسیاری از والدین، به ویژه مادران، متوجه افزایش تحریک‌پذیری و خستگی عاطفی می‌شوند که ممکن است منجر به پرخاشگری آنها به فرزندانشان شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است