علمی فناوری 12:28 - 10 اسفند 1398
اخیرا دانشمندان تصاویر متحرک شگفت‌انگیزی از سطح سیاره سرخ ایجاد و منتشر کرده‌اند.

تصاویر متحرک حیرت‌انگیز از مریخ

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان برای درک اینکه چه شرایطی بر تپه‌های ماسه‌ای سیاره مریخ تاثیر می‌گذارد، تصاویر متحرک جالبی را ایجاد کرده‌اند.

دانشمندان از داده‌های "مدارگرد شناسایی مریخ" (Mars Reconnaissance Orbiter) ناسا برای ایجاد تصاویر متحرک از تپه‌های ماسه‌ای در مریخ استفاده کردند.

پژوهشگران امیدوارند تا توسط این تصاویر بتوانند درک خود را از شرایط مریخ و چگونگی حرکت تپه‌ها در مناطق مختلف مریخ افزایش دهند.

آنها دریافتند که بیشترین ریزش تپه‌های ماسه‌ای در منطقه قطب شمالی مریخ مشاهده می‌شود و در آنجا به دلیل وزش باد، تپه‌ها بسیار حرکت می‌کنند. این تپه‌ها در اطراف دهانه‌های برخوردی مانند "هلاس" (Hellas) و "ایسیدیس پلانیتیا" (Isidis Planitia) قرار دارند. دهانه برخوردی در ستاره‌شناسی به فرورفتگی، حفره یا گودالی در خاک اجرام آسمانی که در اثر برخورد شهاب‌سنگ پدید آمده باشد، گفته می‌شود. مدارگرد شناسایی مریخ به دانشمندان کمک شایانی در جمع‌آوری این داده‌ها کرد. به گفته دانشمندان فرارهای فصلی (یخبندان CO2 / H2O) و یخ‌های زمینی در عرض‌های بالاتر نقش مهمی در تحرک ماسه‌ها ایفا می‌کنند.

مدارگرد شناسایی مریخ (MRO – Mars Reconnaissance Orbiter) یک فضاپیمای چندمنظوره ناسا است که برای شناسایی و اکتشاف مریخ از روی مدار، طراحی شده‌است.

مدارگرد شناسایی مریخ شامل یک دسته از افزارهای علمی از قبیل دوربین‌ها، طیف‌سنج‌ها و رادار هستند که برای کاوش زمین‌چهرها، چینه‌شناسی، کانی‌ها و یخ مریخ هستند که این‌ها راه را برای فضاپیماهای آینده با نشان‌دادن چگونگی وضع هوای روزانه و سطوح، عوامل بالقوه سطوح فرود و میزبانی ارتباطات جدید از راه دور باز می‌کنند. سامانه ارتباط از راه دور مدارگرد شناسایی مریخ از همه ماموریت‌های میان‌سیاره‌ای پیشین اطلاعات بیشتری را به زمین فرستاده‌است و این مدارگرد بیشترین توانایی ایستگاه بازپخش ماهواره‌ای را برای ماموریت‌های آینده خواهد داشت.

انتهای پیام


10418966
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمر درد دلایل و عوامل مختلفی دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دوازدهمین المپیاد بین‌المللی هندسه ایران امروز جمعه (۲۵ مهر ۱۴۰۴) با حضور دانش‌آموزان نخبه ایرانی و برگزاری آزمون برخط با شرکت بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز از ۵۰ کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر و جانشین رئیس ستاد اجرایی مرکزی نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی از تمدید زمان برگزاری انتخابات تا ساعت ۱۹ امروز جمعه ۲۵ مهر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پویش ملی «بساز مدرسه» به دنبال اعلام رئیس جمهور مبنی بر پرداخت یک ماه حقوق و ماهانه پنج میلیون تومان برای مشارکت در مدرسه‌سازی به طور رسمی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آموختن اصول احیای قلبی می‌تواند در شرایط بحرانی کارساز باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خربزه مه‌ولاتی از خواص فراوانی برخوردار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات اجرایی نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی گفت: بر اساس آما ۱۱۰ هزار نفر واجد شرایط رای گیری در نهمین دوره انتخابات نظام پزشکی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس شعبه انتخابات دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تا کنون شکایت یا مشکل خاصی در خصوص انتخابات نظام پزشکی گزارش نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بر لزوم استرداد هرچه سریع‌تر باقیمانده منابع مالی ایران نزد سازمان جهانی بهداشت از محل خرید واکسن کووکس، تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غذا و دارو فهرست تازه‌ای از کرم‌های آرایشی و مراقبتی پوست فاقد مجوز و ایمنی را منتشر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است