علمی فناوری 13:14 - 10 فروردین 1399

نماگر کووید ۱۹ برای دسترسی به آخرین یافته های علمی کرونا ایجاد شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: نماگر کووید- ۱۹ (با نام انگلیسی ISC COVID-۱۹ Visualizer) سامانه‌ای است که توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) راه‌اندازی شده است و اطلاعات لحظه‌ای در مورد بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ شامل آمار و اطلاعات مربوط به مبتلایان، گزارش‌های آماری و مقالات علمی ارائه می‌دهد.

وی افزود: هدف از راه اندازی این سامانه تسریع فرایند اطلاع رسانی در زمینه یافته‌های جدید علمی در مورد این بیماری و کمک به پژوهشگران، سیاستگذاران حوزه سلامت و عموم مردم جهت پاسخ دهی مطلوب به این همه گیری جهانی است.

دهقانی گفت: اطلاعات این پایگاه شامل آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری به تفکیک کشور و جدیدترین مقالات علمی به صورت روزانه به‌روزرسانی می‌شود.

وی گفت: این سامانه دارای یک نقشه جهانی از وضعیت همه گیری بیماری کووید -۱۹ است که می‌توان با جستجو در آن تازه‌ترین آمار مبتلایان، مرگ و میر، درمان شدگان و همچنین نسبت‌های ابتلاء به جمعیت را به تفکیک هر کشور مشاهده کرد. ساختار رنگ بندی نقشه نیز بر اساس نرخ و شدت رخداد بیماری در هر کشور، طیفی از تیره تا روشن را نمایان می‌سازد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: این سامانه همچنین مجموعه‌ای منحصربفرد و گسترده از تازه‌ترین مقاله علمی منتشرشده و پیش چاپ در زمینه بیماری کروناویروس جدید ۲۰۱۹ به همراه متن کامل این مقالات را در دسترس محققان قرار می‌دهد.

دهقانی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۱۶۲۹ مدرک از آخرین یافته‌های علمی درخصوص ویروس کووید -۱۹ درقالب مقاله تمام متن در این سامانه در دسترس محققان و پژوهشگران قرار دارد و البته این اطلاعات به طور روزانه به روز رسانی می‌شود. از این تعداد پژوهش، کشور چین بیشترین مشارکت را در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در این حوزه داشته است.

سرپرست ISC در ادامه گفت: آخرین اطلاعات موجود نشان می‌دهد که در طول یکماه گذشته تعداد کل مبتلایان در دنیا از ۸۴ هزار و ۶۱۵ نفر به بیش از ۶۶۳ هزار و ۱۲۴ مورد رسیده و این امر نشان می‌دهد میزان رشد متوسط روزانه ویروس در دنیا در طول این مدت ۷.۱ درصد (هفت و یک درصد) بوده است.

وی گفت: نتایج آماری نشان می‌دهد که درحالی که نرخ رشد ویروس در کشور چین به صفر درصد رسیده است در برخی کشورها بخصوص آمریکا و اروپا نرخ رشد انتشار روزانه ویروس کرونا به بیش از ۴ برابر میزان متوسط رشد دنیا رسیده است.

دهقانی افزود: درطول یک ماه اخیر کشور آمریکا از تعداد ۶۳ مورد به بیش از ۱۲۳ هزار و ۵۷۸ مورد یعنی متوسط نرخ رشد ۲۸.۷۵ درصد رسیده است. همچنین کشور اسپانیا با نرخ رشد ۲۹.۲۸ درصد، انگلیس با ۲۵.۲ درصد، فرانسه ۲۴.۸۵ درصد، ایتالیا با نرخ رشد ۱۶.۷۵ درصد و ایران دارای متوسط نرخ رشد ۱۶.۲ درصد در یک ماه اخیر بوده اند.

وی گفت: بعد از کشور چین، ایران با میزان ۳۳ درصد بهبود یافته در میان سایر کشورهای ذکر شده در جدول بالاترین نرخ را داشته است.

متوسط نرخ رشد در یک ماه اخیر (درصد) نام کشور
۲۹.۲۸ اسپانیا
۲۸.۷۵ آمریکا
۲۵.۲ انگستان
۲۴.۸۵ فرانسه
۱۶.۷۵ ایتالیا
۱۶.۲ ایران
۷.۱ متوسط دنیا

آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.gov.ir/covid۱۹ است و از طریق وبگاه اصلی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) https://www.isc.gov.ir)) در دسترس خواهد بود.


10461633
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است