«حسامالدین امیرمقدمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی زنجان، اظهار کرد: در راستای توسعه کشت دانههای روغنی، عملیات کشت کلزا در اراضی روستاها و مناطق تابعه شهرستان زنجان از نیمهی اول شهریورماه آغاز شده است و تا مهرماه ادامه دارد.
وی افزود: در کشت پائیزه کلزا تاریخ کشت اهمیت زیادی دارد کلزای پائیزه زمان کاشت طوری باید تنظیم شود که رشد کافی در پائیز انجام گیرد تا گیاه با خطر سرما و حمله آفات در زمستان مواجه نشود.
این مسئول تصریح کرد: کلزا دارای پتانسیل عملکرد بالا بوده و در بین دانههای روغنی از درصد روغن دانه بالایی 40 تا 45 درصد برخوردار است و میتواند در کاهش میزان وابستگی به خارج در زمینه روغن گیاهی موثر باشد.
امیرمقدمی یادآور شد: پیشبینی میشود که در سال زراعی 94 - 95 حدود 220 هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص یابد که توصیه میشود کشاورزان و کلزاکاران در فرصت محدود باقیمانده تسریع در انجام عملیات کشت داشته باشند.
وی در ادامه به مزایای استفاده از روغن کلزا اشاره کرد و گفت: این روغن غنی از اسیدهای چرب ضروری است و سرشار از امگا 3 و دارای کمترین اسیدهای چرب اشباع در میان روغنهای خوراکی متداول، مناسب برای افرادی که از رژیم غذایی مخصوص پیروی میکنند، مورد استفاده برای افراد مبتلا به دیابت و بیماران قلبی، با ارزش تغذیهای بهتر، ضامن سلامت قلب و ایدهآل بهمنظور پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروق، مقاوم در طی مراحل پخت و پز و سرخ کردن غذا است، میتوان اشاره کرد.
امیرمقدمی خاطرنشان کرد: بیمه کردن محصولات کشاورزی یکی از اقداماتی است که کشاورزان باید به آن توجه کنند تا محصولات خود را در مقابل حوادث و سوانح غیرمترقبه بیمه کنند.
انتهای پیام
7167463