علمی فناوری 14:58 - 25 بهمن 1398
پژوهشگران "دانشگاه نیوکاسل" و دانشگاه کمبریج" در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک آزمایش خون شده‌اند که می‌تواند پیشرفت بیماری پارکینسون را پیش‌بینی کند.

پیش‌بینی پیشرفت بیماری پارکینسون با یک آزمایش خون

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پژوهشگران اخیرا آزمایش خونی‌ای را توسعه دادهاند که توسط آن به راحتی می‌توانند چگونگی پیشرفت بیماری پارکینسون را دریابند. آنها امیدوارند آزمایششان بتواند به افراد مبتلا در مدیریت بهتر این بیماری کمک کند.

طی این مطالعه پژوهشگران، ۲۵۰ فرد را که در بیش از ۱۵۰ نفر از آنها اخیرا بیماری پارکینسون تشخیص داده شده بود، مورد بررسی قرار دادند. ایده این بود که نمونه خون از بیماران گرفته شود و برخی از نشانگرهای زیستی را اندازه‌گیری کنند تا دریابند آیا می‌توانند پیشرفت این بیماری را طی سه سال آینده پیش‌بینی کنند یا خیر.

پژوهشگران به طور خاص به دنبال علائم التهاب و پیری سلول (یعنی زمانی که سلول‌ها توانایی تقسیم را از دست داده‌اند) بودند.

بررسی نمونه‌های خون افراد نشان داد: افراد مبتلا به بیماری پارکینسون تلومرهای کوتاه‌تر که یکی از نشانه‌های پیری سلول است را نسبت به دیگر افراد دارند. پژوهشگران توانستند وضعیت پیری سلول در این بیماران را تا ۱۸ ماه آینده نیز پیش‌بینی کنند. تلومر (Telomere) پایانه فیزیکی کروموزم‌های خطی است که از یک توالی غیر کدکننده تشکیل یافته‌است. در پستانداران تلومر مرکب از تعداد متغیری توالی‌های تکراری، با رمز TTAGGG است.

بیماری پارکینسون با مرگ تدریجی سلول‌های عصبی دوپامین مغز مشخص می‌شود. اعتقاد بر این است که این موضوع به دلیل تجمع توده‌های ناسازگار کروی شکل پروتئین "آلفا سینوکلین" (alpha-synuclein) ایجاد می‌شود. این پروتئین سمی اغلب به عنوان اجسام لویی شناخته می‌شوند. بیماری پارکینسون همان لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است؛ اما در جوانان هم دیده می‌شود. شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است؛ یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی‌کند. به‌طور کلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول‌های ترشح‌کننده ماده‌ای به نام دوپامین (که یک انتقال‌دهنده عصبی است) و تجمع آلفا-سینوکلئین رخ می‌دهد.

یافته‌های این مطالعه در مجله" Parkinson's Disease "منتشر شد.

انتهای پیام


10393395
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۴ تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها به طور حتم، توان آنها در رفع مسائل جامعه خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه تازه نشان داده است که فرودگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی پیام‌های ناخواسته‌ای به موجودات فضایی ارسال می‌کنند!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید یک پدیده نجومی عجیب را در مورد کره ماه آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید یک پدیده نجومی عجیب را در مورد کره ماه آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اولین سیستم داخلی برای کنترل ربات‌ها با استفاده از نیروی فکر در مرکز ملی فیزیک و ریاضیات روسیه توسعه داده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پیام‌رسان بدون نیاز به اینترنت «بیت‌چت» اخیرا به عنوان یک پروژه جانبی جدید از جک دورسی به بحث داغ جامعه فناوری تبدیل شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است