فرهنگی‌هنری 20:14 - 17 آذر 1398

رعایت حقوق مردم برای ما یک ضرورت امنیت ملی است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بیستمین سالگرد تاسیس خبرگزاری ایسنا امشب ۱۷ آذر ماه با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در محل دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم ظریف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی یکی از ایجادکنندگان تحول تازه در جهان و در زمره بهره گیران از این تحول تازه است عنوان کرد: امروزه ما در شرایط سیالی به سر نمی بریم یعنی شرایطی که در آن کشورها مقهور نیستند و فکر نمی کنند دنیا در اختیار یک یا دو ابر قدرت خاص است بلکه شرایط تغییر کرده است.

وی با اشاره به اینکه اگر ما در کشور بتوانیم به روی یک موضوع به اجماع ملی برسیم، وضعیت رشد و جهش کشور بسیار سریع تر خواهد بود، عنوان داشت: امام راحل ما در ما خودباوری ایجاد کرد و انقلاب اسلامی نیز در ما این باور را پروراند که قدرت های بزرگ اختیار دار ما نیستند و می توانیم در صحنه های مختلف جهانی حضور داشته باشیم. این با اهمیت ترین میراث انقلاب اسلامی و امام ماست، یعنی اینکه دیگر به صرف داشتن یک توان نظامی و یا اقتصادی و یا دارا بودن یک امپراتوری رسانه ای کسی نمی تواند مالک و اختیاردار ما باشد.

ظریف در همین زمینه با اشاره به نامه معروف امام راحل به گورباچف گفت: خیلی قبل تر از آنکه پرده های تصلب قدرت در جهان پاره شود امام ما در نامه ای به رهبر یک ابر قدرت اتمی در دنیا این پیام را داد که پایان دوره آنها فرا رسیده است. امروز هم ما در یک شرایط خاص انتقالی در جهان به سر می بریم یعنی شرایطی که در حد واسط میان حرکت از موقعیت قبلی به سمت شرایط تازه جهان است. شاید این دوران طولانی باشد و یا شاید نه اما به ویژه آمریکایی ها تلاش زیادی کردند تا این دوران را کوتاه کنند و جهان را به وادی تک قطبی بودن مدنظر خود بکشانند، خیلی زود صحبت از نظم نوین جهانی کردند اما واقعیت ثابت کرد که نه تنها این دوره انتقالی کوتاه نیست بلکه کوتاه بودنش نیز ضرر دارد.

وی در ادامه با اشاره به این سوال که اهمیت دوران انتقالی در دنیای تازه چیست، اظهار داشت: مهمترین مساله دوره انتقالی در این است که منابع قدرت در آن متنوع شده و دیگر قدرت های نظامی و اقتصادی حرف اول را نمی زند. راه دستیابی به قدرت علمی در دنیا متنوع شده و شرایط به شکلی پیش رفته که ابزارها و منابع قدرت در اختیار همه ملت هاست. دیگر غربی ها نمی توانند قدرت ما و حتی هنجارهای فکری ما را بسازند و به سمت دنیای تک قطبی و مسموم پایان تاریخ و رقابت در دنیا پیش بروند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه امروزه ما هم در شرایط ویژه در کشور به سر می بریم گفت: اگر ما یک  اجماع پیدا کنیم می توانیم از این شرایط ویژه در دنیا استفاده کنیم به خاطر داشته باشید که ما در دنیای امروز به یک ابزار قدرت تازه رسیدیم که چیزی جز خودباوری ما نیست و اینکه قدرت مان از خودمان و از درون مان ناشی می شود. علم و فناوری ما درون زاست و برای پیشرفت مان به خودمان اتکا می کنیم یعنی دیگر نیاز نداریم برای حیات به دیگران وابسته بمانیم.

ظریف در ادامه گفت: هر یک از شما صرف نظر از باور سیاسی تان چقدر می توانید تحمل کنید که یک سیاستمدار آمریکایی بگوید اگر من نبودم ایران هم نبود و یا دو هفته یا سه هفته بیشتر دوام نداشت؟ این حرف ها به خاطر این است که ما به یک منبع تازه قدرت دست پیدا کرده ایم که مردم مان هستند و به روی آنها سرمایه گذاری کرده اند و همین مساله است که تحولات اخیر کشورمان را بسیار تلخ می کند.

ظریف ادامه داد: مردم پایه اقتدار ما هستند رعایت حقوق آنها برای ما نه یک امر حکومتی که یک نیاز و ضرورت امنیت ملی است حتما این امر اخلاقی، دینی و حقوقی است اما فراتر از همه اینها موضوع هستی و نیستی ماست. فراموش نکنیم اصل وجودی ما مردم هستند و این فهم است که ما و قدرت ملی ما را می سازد.

وی افزود: اگر امروز به لطف خدا ثابت شده که برجام نه تنها توان هسته ای ما را متوقف نکرده که توسعه هم داده و اینکه دیگر کشوری نمی تواند برای ما شرط بگذارد که اگر به کمک ما برای توسعه فناوری نیاید کار ما می خوابد به خاطر همین قدرت است و  این قدرت را قبل از همه ما امام راحل شناخت و با تمرکز راه ما را مشخص کرد

وی در پایان گفت بدون شک ما ایران و اشتباه زیاد داریم اما نباید مرتکب این اشتباه شویم که چیزی جز مردم هستیم. مگر کسی جز این مردم بود که سلاح و سپاه و بسیج ما شد؟ اگر این حقیقت را باور کنیم و به این قدرتمان ایمان داشته باشیم آن وقت است که می توانیم در پیشرفت مان جهش های قابل توجه داشته باشیم. باور کنیم مردم، مسئول و  تصمیم گیرنده ما هستند و بدون آنها هیچ هستیم رضایت آنها برای هر دولتی از نان شب واجب تر است این اساس تفکری است که با باور کردنش می توانیم جهانی را بسازیم.


10313898
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده، پیشکسوت نگارگری، طراح فرش و مینیاتوریست برجسته کشور صبح امروز پنجشنبه ۱۸ دی درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و امور استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی از حضور بیش از یک میلیون و ۳۳۱ هزار نفر در آیین اعتکاف سال ۱۴۰۴ در سراسر کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیکر هنرمند فقید سعید پیردوست امروز پنجشنبه ۱۸ دی ماه با حضور جمعی از مردم و هنرمندان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برگزیدگان «هجدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد» با حضور جمعی از نویسندگان و مسئولان فرهنگی در تالار قلم کتابخانه ملی معرفی شدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیر تک‌نرخی شدن ارز بر مسئله کاغذ را شرایط سخت برای ناشران و اهل قلم خواند و گفت: مصیبتی است که مقداری عمومی‌تر شده لذا قابل تحمل‌تر است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در انیمیشن افسانه سپهر، جهان پیش از قهرمان متولد می‌شود و تصویر، پیش از روایت، اعتماد مخاطب را به دست می‌آورد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «احمد»، به کارگردانی امیرعباس ربیعی به مناسبت سالروز شهادت احمد کاظمی، جمعه ۱۹ دی به صورت نیم‌بها در سینما‌ها نمایش داده می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی با اعلام صدور مجوز رسمی موزه افتخارات کشتی ایران گفت: تمام آثار این موزه به‌عنوان اموال ملی ثبت خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش در ادامه پخش آثار شاخص ژانر وحشت، فیلم سینمایی «حلقه» ساخته گور وربینسکی را در چهارشنبه‌شب‌های وحشت روی آنتن می‌برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «وقتی که بزرگ شدی»، «۴۲»، «کما ۱ و ۲» و «وینی» فیلم‌های جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه‌های سیما تماشایی می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است