استانی 19:10 - 29 مهر 1393
استان ها - ایرنا - نمایندگان ولی فقیه در استان ها، استانداران و مقامات ارشد لشگری و کشوری در سراسر کشورمان با صدور پیام های جداگانه ای رحلت آیت الله 'محمدرضا مهدوی کنی' را تسلیت گفتند.

به گزارش خبرنگاران ایرنا، در این پیام ها این ضایعه تاسف بار به محضر حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع معظم تقلید و بیت مکرم ایشان تسلیت گفته شده است.



این پیام ها که امروز - سه شنبه - منتشر شد و نسخه ای از آنها در اختیار نمایندگی های خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان ها قرار گرفته ، افزوده اند: این عالم وارسته در محضر علما و مراجع تقلید و با درک محضر درس امام خمینی 'رضوان الله تعالی علیه' توانست دیدگاه مبارزاتی امام را به خوبی کسب و از زمان تبعید ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی در محوریت مبارزه علیه حکومت طاغوت قرار گیرد.



در این پیام ها به سوابق انقلابی آیت الله مهدوی کنی اشاره شده و از تحمل شکنجه، زندان و تبعید ایشان در حساس ترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی یاد شده است.



حضور خالصانه ، مؤثر ، بی ریا و شجاعانه این مرحوم در میدان های مختلف و وفاداری مستمر او به آرمان ها و اصول انقلاب اسلامی در این پیام ها مورد اشاره قرار گرفته است.



تقید او به حق و انصاف و ادب و صراحت در گفتار از دیگر محسنات آیت الله مهدوی کنی بود که در اغلب پیام های تسلیت به آن اشاره شده است.



در این پیام ها بر این نکته تاکید شده است که او بیش از بیان و کلامش از طریق اخلاق پسندیده و اعمال صالحه مردم را به راه حق دعوت می نمود و هیچگاه از امام و خط امام فاصله نگرفت و از حمایت رهبری معظم انقلاب دست برنداشت.



آیت الله مهدوی کنی صبح امروز سه شنبه در بیمارستان شهید رجایی تهران به دعوت حق لبیک گفت و دیار باقی شتافت.



پیکر آن مرحوم به دانشگاه امام صادق (ع) انتقال یافته تا صبح پنجشنبه اول آذر ماه تشییع شود.



نماز بر پیکر آیت الله مهدوی کنی در همین روز در دانشگاه تهران توسط رهبر معظم انقلاب اقامه خواهد شد.



بر اساس وصیت وی، پیکرش در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده می شود.



آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری از 14 خرداد ماه امسال و پس از شرکت در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام راحل بعد از بازگشت به علت حمله قلبی در بیمارستان بستری شد.



در طول دوران بستری شدن آیت الله مهدوی کنی در بیمارستان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری، علی لاریجانی و آیت الله صادق لاریجانی روسای قوای مقننه و قضاییه و جمعی از شخصیت های سیاسی و مذهبی کشور از وی عیادت کردند.



آیت الله مهدوی کنی 14 مرداد 1310 در روستای کن – که در زمان حاضر بخشی از شهر تهران است- به دنیا آمد.



وی پس از طی دوره دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده در تهران شد و از محضر مرحوم آیت الله برهان بهره برد.



وی در سال 1327 درسن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت نمود و تا سال 1340 در محضر استادان مبرز آن زمان همچون حضرات آیات مشکینی، حاج شیخ عبدالجواد سده ای (جبل عاملی)، شهید صدوقی، سلطانی، مجاهدی، رفیعی قزوینی، شعرانی، علامه طباطبایی، آیه الله العظمی بروجردی، امام خمینی (ره)، آیه الله العظمی گلپایگانی و ... دروس عالی فقه، اصول فقه، تفسیر، حکمت، کلام و دروس خارج فقه و اصول را تلمذ کرد.



آیت الله فقید پس از بازگشت به تهران سال 1340 در مدرسه مروی به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و از سال 1342 امامت جماعت مسجد جدید التاسیس جلیلی در میدان فردوسی را پذیرفت.



این مسجد پایگاه مناسبی برای فعالیت های اجتماعی و سیاسی وی شد و مبارزات علیه حکومت طاغوت، باعث دستگیری های متعدد، تبعید، شکنجه و زندانی شدن آیت الله مهدوی کنی گردید. وی آخرین عالمی است که در روزهای نزدیک پیروزی انقلاب اسلامی برای چندمین بار دستگیر و در آستانه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.



آیت الله مهدوی کنی پس از پیروزی انقلاب، از طرف حضرت امام خمینی (ره) عهده دار مسؤولیت های متعددی در نظام نوپای اسلامی شد.



وی دارای یک فرزند پسر و دو دختر است.



اولین دستگیری وی در سن 18 سالگی (1328 شمسی) در اردستان بود که به شکنجه، تبعید و زندانی شدن آیت الله فقید و بعضی از طلاب و مبلّغان همراه منجر شد.



از جمله فعالیت های مهم وی عضویت در مجمعی سیاسی بود که افرادی چون آیات و حجج اسلام سعادت پرور (پهلوانی)، محمدی گیلانی، محفوظی، خادمی اصفهانی، شمس، سمندری، جنیدی، حاج شیخ عباس ورامینی و... در آن حضور داشت. بخشی از فعالیت های این مجمع صرف تحلیل فضای سیاسی کشور می شد.



طرح دیدگاه های امام راحل و فعالیت های سیاسی وی سبب شد که پس از چندین بار دستگیری و بازداشت کوتاه مدت، هجوم به منزل و ایجاد محدودیت برای سخنرانی، منبر و تدریس، نهایتاً در رمضان سال 1353 شمسی ایشان بازداشت و به بوکان تبعید شوند.



آیت الله فقید پس از روشن شدن نقش ایشان در پرونده دیگری که از پرونده عمومی طرفداری از امام سنگین تر بود، از بوکان به مهاباد و سپس به تهران اعزام می شوند و در کمیته مشترک ضد خرابکاری و ساواک مورد بازجویی و شکنجه های جسمی و روحی قرار می گیرند.



بخشی از اتهامات ساواک ارتباط با مبارزان ضد رژیم شاه و کمک مالی به خانواده زندانیان بود که به چهار سال زندان محکوم شد، که پس از دو سال با فضای سیاسی سال 55 با برخی دیگر از زندانیان سیاسی آزاد می شوند.



مبارزات آیت الله مهدوی کنی علیه حکومت طاغوت تا پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی زیر نظر امام راحل ادامه می یابد.



بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آیت الله مهدوی کنی سمت های مختلفی را عهده دار بودند.



عضویت در حلقه اولیه شورای انقلاب از طرف حضرت امام خمینی (ره) از اولین مسوولیت های ایشان است که در زمان حضور امام در پاریس به ایشان سپرده شد.



حلقه اولیه شورای انقلاب شامل حضرات شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر رحمهم الله و حضرات خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، موسوی اردبیلی و مهدوی کنی بود. به تدریج اعضای دیگر روحانی و دانشگاهی با تصویب جمع به آنان اضافه شد.



سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی به عنوان اولین نهاد انقلابی مسلح برای حفظ انقلاب ، مسوولیت وزارت کشور در کابینه شهید رجایی و شهید باهنر ، نخست وزیری پس از شهادت شهیدان رجایی و باهنر، عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی به حکم امام، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب ،عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام وعضو درمجلس خبرگان رهبری از جمله مسوولیت هایی است که آیت الله مهدوی کنی تا پیش از رحلت بر عهده داشت.



1539

انتهای پیام /*


5007160
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های استانی مورخ یکشنبه ۹ اردیبهشت را در گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان مشاهده کنید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است